Дечки, некој поискусен да ми препорача велосипед - mtb до 400-500 еу, MartinAlfista имаше добар RAM ако се секавам добро, од каде го купи?
види го овој на спорти сале ако не е даден.скот скејл
одлична цена е,а точакот и деловите гром.Уште ако успее да му се намали некоја цена точаков е лотарија
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=205173086515924&set=gm.680006172137292&type=3&theaterКако поевтина опција би го земал ова,али е далеку послабо од скотот,почнувајќи од послаба рамка,послаби делови,послаб амортизер,постара година итн.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206041636627764&set=pcb.680866105384632&type=3&theaterГо видов тој првиот и ми фати око, ама сепак би одел на ново, фала во секој случај!
[/quote]
[/quote]
A Што има врска ако е половен?Демек ќе се расипе побрзо ли?Нема врска.Не е како кај колите.Гледај си убава опрема да ти има точакот,Деоре хт и хтр немаат смрт ни по 20 години возење.Половниот и да се расипе не му требаат илјадници евра како кај колите туку се средува со ситни пари.
Ново ни во краен случај за 500 евра. Ќе си имаш еден куп проблеми бидејќи за тие пари ќе можеш да добиеш само ср сантур виљушка која откажува и во тек на гаранција.Мене Cube-то ми пројави дефекти 10 пати во тек на гаранција.Ја носев кај Лазе вилушката,бидејќи од таму ми беше купен велосипедот и он ќе ја подоправи,па после 3 возења пак се расипува.Зимата кога немаше гужва и се трпеше,но кога дојде лето точакот ми стоеше по два дена во сервис од голем обем на работа.
Убаво ме советуваат кога купував да не купувам Sr suntour,но јас велам ќе тера,ама не било така.Новото не е секогаш ново(брзо станува старо и изабено особено ако е неквалитетно)
По толку малтретирања со нов точак земав и си купив од цикло друга вилушка половна Rock SHOX SID.
Евe и по 3 години поминати вилушкава ја немам пипнато.Новите делови ми откажуваат еден по еден,ама половниов амортизер нема гајле.
Совет од мене.Избегни го Sr Suntour.ПРобај ако можеш да земеш Рок Шок Амортизер макар и најслабиот.Поскапи се,но и далеку поквалитетни
На крај си доплатив 350 евра на времето и си земав