Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1146022 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Велосипед
« Одговори #3180 на: 28 Јуни 2015, 17:51:40 pm »
Ќе ме натерате без крампони да ставам и јас на тешкашот мој ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #3181 на: 28 Јуни 2015, 18:02:14 pm »
Чиста логика, ако возиш 99% на асфалт, што ќе ти се крампонки? BTW имам возено и по козјите од водно надоле повеќе пати со мазни гуми и не сум имал поголем проблем. Ги пробав и зимата по мраз и преживеав без ниту едно паѓање.

Дебелината мене ми е таман за мојот стил на возење и не би ја мењал за потенки.

Штрумф, јас користев SportyPal подолго време, па се префрлив на Strava зошто мислам дека е боље иако ја немам користено доволно за да кажам точно.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3182 на: 28 Јуни 2015, 18:21:47 pm »
Откако го имам точакот само еднаш се сменети надворешните мислам.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3183 на: 28 Јуни 2015, 18:38:07 pm »
Strava do sega za tocak najdobra mi Izgleda

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3184 на: 28 Јуни 2015, 19:19:37 pm »

На мојот не се сменети повеќе од 15 години (го купив точакот на крај на 8мо). Време е.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3185 на: 28 Јуни 2015, 19:30:55 pm »
Мене ми испукаа од стоење една зима па морав :).

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #3186 на: 28 Јуни 2015, 19:57:02 pm »

На мојот не се сменети повеќе од 15 години (го купив точакот на крај на 8мо). Време е.
И кај мене баш иста ситуација,  на крај на 8мо го купив,  уште се тркала...  :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #3187 на: 28 Јуни 2015, 20:23:10 pm »
Спремни

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #3188 на: 28 Јуни 2015, 20:49:30 pm »
http://www.facebook.com/pages/Specijalizirana-prodavnica-za-holandski-velosipedi-upotrebuvani-i-novi/376749202516310?fref=ts
Што мислите за продавницава? Дали може тука да се најде солиден точак, гледам има доста зачувани според сликиве ама веза немам дали се квалитетни самите брендови, за ниеден немам ни чуено.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3189 на: 28 Јуни 2015, 21:01:58 pm »
Спремни

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Браво,  спремни сте како холандези. :)

Џентлменски,  он КТМ од 500 еур., а  сопругата нека се мучи со стариот :)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3190 на: 28 Јуни 2015, 21:12:33 pm »
Да има по културни шофери кај нас и некоја основна велосипедска инфраструктура би ти препорачал да си земеш количка за децата, многу кул работа ми е мене, само за кај нас е ризик.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3191 на: 28 Јуни 2015, 21:25:07 pm »
Количка е супер работа, амааа.. у Холандија :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #3192 на: 28 Јуни 2015, 21:26:04 pm »
Да прашав (мада глеам пар људи дека има веќе на тие кај мене шо се инсталирани), шо користите како апликација? Strava, Endomondo, нешто друго? Зашто ја користите таа што ја користите?

Користам Strava од следниве причини:

1. Прецизна е, брзо го заклучува GPS-от, лесна за работење, има дополнителни достапни анализи кај десктоп верзијата.
2. Ми служи баш како што сакам да ми служи, а тоа е:
- основни функции како изминато време, максимална и просечна брзина, изгубени калории
- напредни функции како сегменти, ранкинг листи на тие сегменти, можност за креирање дополнителни сегменти доколку нема.

Зошто сегменти? Затоа што гледаш како стоиш со својата кондиција при секое поминување низ истиот сегмент.

Endomondo користам јас. Strava е многу како за профи бајкери некако.

Нема везе дека е за профи бајкери. Може да си ја користи секој, баш е интерактивна, се споредуваш со други на твоја возраст и твоја тежина, си следиш до кај си со кондицијата/способностите во трчање или возење велосипед... Си има многу, многу предности над Ендомондо кој е класичен tracker и ништо повеќе :)

Дајте и шанса на Страва, ако активно возите или трчате. Мене ми буди желба да си собирам achievements (personal records, напредок на ранг листите, следам каде сум поспор од најблискиот на ранг листа, и така натаму, и нормално гледам да се подобрам на наредно возење) :)

Да има по културни шофери кај нас и некоја основна велосипедска инфраструктура би ти препорачал да си земеш количка за децата, многу кул работа ми е мене, само за кај нас е ризик.

Кај нас исто така е забрането и со закон, заради оние што собираат шишиња и ги ставаат во преголеми приколки влечени од велосипед.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3193 на: 28 Јуни 2015, 21:30:50 pm »
Количка е супер работа, амааа.. у Холандија :D
Седиштето изгледа многу добро,  ако некогаш ти е во план да го продаваш имај ме на ум.  Од кај го зема?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3194 на: 28 Јуни 2015, 21:37:00 pm »
Спремни

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Браво,  спремни сте како холандези. :)

Џентлменски,  он КТМ од 500 еур., а  сопругата нека се мучи со стариот :)

Тој стариот  има видено километри што KTM-от не може да ги замисли сега за сега :)

Седиштето изгледа многу добро,  ако некогаш ти е во план да го продаваш имај ме на ум.  Од кај го зема?

Ако мислиш за детските седишта, Двете се OK Baby, едното-големото е земено во продавницата за детски алишта/опрема спроти Вучко кај универзална, а малото не знам точно, од брат ми е позајмено, ама со оглед дека се иста фирма, би ти препорачал да прашаш на истото место.
Цената - не сакаш да знаеш :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!