Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1062703 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
Одг: Велосипед
« Одговори #2310 на: 06 Август 2014, 10:38:36 am »
И така се зголемува фрустрацијата кога идеш во 4 саат од работа.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20283
« Одговори #2311 на: 06 Август 2014, 13:25:45 pm »
Не застанување е секогаш опција. :D

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2312 на: 11 Август 2014, 17:15:11 pm »
Ојле нема пари за кацига? А Дојле нема за катадиоптри?

Дојле го газам ич не ми чуе.

За Ојле и Дојле не знам..Ама еве човек што знае како се вози точaк во градски услови и може да служи за пример:

http://off.net.mk/lokalno/razno/i-gruevski-ne-e-za-kaciga-na-tochak

Јас ќе одам по неговиот пример. А ти?

п.с. Се надевам само нема да го згазиш бидејќи нема катадиоптри на точакот што го вози

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2313 на: 11 Август 2014, 17:37:35 pm »
Премиерот нека ги собере колената малце :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #2314 на: 11 Август 2014, 17:40:54 pm »
Си вози на кеј човекот. Браво! Не за џабе го направија.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2315 на: 11 Август 2014, 19:06:09 pm »
Мала дигресија од тема „Кациги“ и „Ме нервира овој со точаков“:

Кај колега Алфиста и форумиста Bagi налетав на линкчево Гари - Убавина што треба да се доживее.

Одамна имам огромна желба да го прошетам течението на Радика со точак, само што тотално неизводливо е тоа да го правам сам.
Турата може да биде и еднодневна, и дводневна:
1. Еднодневната би ја почнале од Маврови Анови, од каде ќе се продолжи до Бошков Мост. Потоа, ќе се обидеме да се искачиме до Лазарополе, а на симнување до Гари, па назад до М. Анови, и секој по свој пат. Вкупна должина - 110 километри, вертикала - 2100 метри. Апроксимативно време на движење - 6 саати (треба рано да се почне).

2. Дводневната тура би ја започнале од Гостивар (обезбедувам паркинг за возилото со кое ќе дојдете). Се искачуваме до Маврово, продолжуваме до Ростуше во посета на Дуфски Водопади, а потоа продолжуваме до Лазарополе или Гари, каде ќе се потрудиме да преноќиме. Вториот ден се враќаме назад до Гостивар. Во оваа конфигурација вкупната должина на турата - 160 километри, вертикала - 3000 метри. Апроксимативно време на движење - 8 саати.

Дали воопшто има заинтересирани за вакво нешто, во текот на месец август, или прва половина на септември? Крелл, Томе, можеби и Дејвокер? Карактерот на турата е рекреативен, да се дружиме и шетаме, а не натпреварувачки, иако на сите ни е јасно дека Крелл ќе не чека по пола саат и јаче на секоја контролна точка. :)

End of мала дигресија, продолжете со „Ме нервира овој со точаков“ и „Кациги“.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2316 на: 11 Август 2014, 19:09:20 pm »
Гари е лепота, многу помалце комерцијално од Лазарополе.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2742
  • Шалабајзер
« Одговори #2317 на: 11 Август 2014, 20:11:48 pm »
Ако идете накај Гари, идете за Богородица, луѓе еден тон, доста голема традиција, се собира и младо и старо, башка живописно е, доста пијанки пред коперација и в'меана

Ако сте со MTB, може да провозите нагоре, кон св. Петка, околу 3 километра нагоре, ептен е профи за MTB...

Ако сте за, да ви дадам бројче од вујко ми од мотелчето да закажете спиење :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16765
  • Keep it 100
« Одговори #2318 на: 11 Август 2014, 20:43:04 pm »
Крелл, Томе, можеби и Дејвокер?

Јас сум овој можеби?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2319 на: 11 Август 2014, 20:43:45 pm »
Ако идете накај Гари, идете за Богородица

Кикац, не го дрви и ти сеа. Датум се кажува, не празник ;D Со датуми ќе се разбереме, празници не разбирам.

П.С. Тогаш е лошо за возење, има многу гужва, ама сепак кажи :)

Јас сум овој можеби?

Не си се пофалил дека се врати на возењето, извини што те пропуштив.

Може и двајца да идеме, може и 5тина. Што повеќе тоа подобро, со оглед на тоа што со Томе и Крелл си поминав прекрасно, со уште поголемо друштво би било незаборавно :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16765
  • Keep it 100
« Одговори #2320 на: 11 Август 2014, 20:51:10 pm »
Возиме ние со Блејд заедно од време на време, само не ги објавувам возењата. Еве вчера до средно бевме:

http://www.sportypal.com/Workouts/Details/3970771
http://www.sportypal.com/Workouts/Details/3970773

Инаку баш прееска ни дојде идеја да возиме негде кај Маврово во тој реон.
« Последно менување: 11 Август 2014, 21:06:30 pm Fic_CC »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2321 на: 11 Август 2014, 21:00:41 pm »
Баш прееска у кола зборевме со Фиц за вакво нешто накај Маврово да возиме, пошто е преубав тој предел би сакал да го поминам со точак. Инаку делумно сум за (пошто не сум упте запознаен со тежината на турата) али може да падне договор зашто да не :)
Само Томе ке ми каже "ај ке возиме до гостивар, ке одиме ке извозиме 100км и ке се вратиме - што у превод ке дојде некој 10000000 км за мене :)

Шала на страна, ајде ке се видиме, ваљда во недела во тетово ако е ок времето и може муабет да направиме и зашто да не :)

Крелл ако иде да тргне минимун 2 саата покасно!!!

Едит: и да вчера до средно извозевме ептен супер крел не читај те молам). СИ поставив PR на 16/7 сегменти на Strava, извозевме ептен добро. После само неколку пати возење, извозев до средно без никакво застанување (до вчера незнам зашто немав ни држаш ни шише на бициклата па морав да застанам да извадам шише од ранец за да се напијам вода).
Искрено ептен голем напредок си видов и осетив а и стравата покажа. Ама не застануваме тука, загреан сум за ака поголемка тура,  да набијам мала километража :D

http://www.strava.com/activities/178375825

Спустот не ми е јака страна, малце повеќе ми е страв, јес да вчера оправдано. Заборавив и да се пофалам ете, земав и мазни гуми Continental City contact па малце повеќе ми беше страв за надоле со гумите. Видов дека држат супер, ама некао неможев доволно да се опуштам и да си терам по храбро, таман се навикнав на другите, ама ке биде.

Томе за 3 месеца ке ти го зеам твојот точак за до средно, пошто е 1000кг полесен од мојот, а и ја едно 100кг полесен има да ти направам време за нагоре комплекси да си имаш :) за надоле тешко, имаш му*а, заебан играч си :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2742
  • Шалабајзер
« Одговори #2322 на: 11 Август 2014, 21:19:06 pm »
@MartinAlfista

27-8 avgust :)
No turbo, no fun :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2323 на: 11 Август 2014, 22:00:48 pm »
Томе е и одличен возач, морам да го пофалам. Си го знае лимитот на точакот, и знае колку треба (може) да се приближи до тој лимит.

Иначе, ако добијам попустче на еден Francesco Moser San Cristobal со Shimano 600 комплетна група, турата ќе ја возам со „нов“ точак. Најбитно е што е околу 9.5 килограми, 3 помалце од мојот сегашен точак.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2324 на: 11 Август 2014, 22:49:29 pm »
Си вози на кеј човекот. Браво! Не за џабе го направија.

Се слагам дека човекот е направен да вози точак :)