Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1017396 пати)

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 183
Одг: Велосипед
« Одговори #6945 на: 08 Април 2023, 20:12:32 pm »
Да не има некој искуство со купување половен велосипед од Србија?
Гледам еден велосипед близу Врање, ама немам како да го донесам до Скопје.

Исто така, ако знаете некој да продава сочуван vintage MTB од 90ти во Македонија, ве молам информирајте ме.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #6946 на: 08 Април 2023, 20:49:52 pm »

Исто така, ако знаете некој да продава сочуван vintage MTB од 90ти во Македонија, ве молам информирајте ме.

https://www.facebook.com/vozisitocak

Пиши му на дечково, он носеше од Србија, ваљда може да ти заврши работа.

Присутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 648
    • ibiz.mk
« Одговори #6947 на: 08 Април 2023, 22:40:31 pm »
Jas pred nekoja godina donesov od beograd do presevo po kargo/otkup.
Vo presevo tovariv vo gepek, na granica me proverija da ne e nov, im pokazav od kargo otkup deka e poloven.

Skopje vranje ti e 90km prosetaj, nekoja gajba zajacarsko, lidl,..  ;D  ;D  ;D

Od ovie avtobusi neznam koj bi ti se nafatil da ti go donese

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 655
« Одговори #6948 на: 08 Април 2023, 22:58:50 pm »

Најдобар начин за да немаш проблем на царина е да појдеш со кола и да бидете двајца.

Пред граница го вадиш велосипедот од кола, и со возење ја поминуваш границата.

После граница повторно велосипедот во кола и правец Скопје.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #6949 на: 08 Април 2023, 23:00:08 pm »
И јас така велам, ама на многумина од форумот не му се допаѓа тоа.
Шверц бато.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 655
« Одговори #6950 на: 08 Април 2023, 23:05:29 pm »
Големиот шверц за еден велосипед за своја потреба.

Да земаш повеќе па да препродаваш тогаш да, шверц е и не се согласувам на тој начин.

Ама за еден велосипед кој ќе го користиш за себе и да не е кој знае колку скап, зошто да не.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6154
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #6951 на: 08 Април 2023, 23:22:05 pm »
И на тој начин и на друг начин пробуваш да избегнеш царина, така да во двата случаи може да бидеш крив.
Ако некој проба да услужи 5мина од форумов со по 5л. масло и заработи максимум 500 ден. по човек не прави зло(нормално е, не е илегална супстанца), но овде такви се мислењата.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #6952 на: 09 Април 2023, 13:37:02 pm »

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=4620842

Дечково вади понекогаш добри винтиџ модели. конкретниов изгледа многу добро, а и цената е разумна. Јас би го зел ама филмот ми е исклучиво за specialized. Имам еден hard rock среден и уште еден rock hopper во подготовка и барам уште stumpjumper да ја комплетирам колекцијата :). Прати и по групите на facebook, посебно кај loni bikes и custom bike sojo, тие носат винтиџ модели, само рачунај си дека единствено рамот и евентуално тркалата ќе ги искористиш, другите делови се за во канта.

Еве го хард рокот

Еве го рок хоперот

и тоа што остана од рок хоперот :)

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #6953 на: 09 Април 2023, 13:37:46 pm »
https://www.facebook.com/vozisitocak

Пиши му на дечково, он носеше од Србија, ваљда може да ти заврши работа.
Ќе го контактирам.

Инаку, не е воопшто скап велосипедот, постар модел е, баш каков што барам. Колата со која што планирав да го носам е нешто во дефект, ќе треба малце време да се среди, па ми беше страв да не се продаде велосипедот во меѓувреме.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #6954 на: 09 Април 2023, 13:45:15 pm »
Ауу Dean бравос истиот ќеиф го имам и јас, ќе спремам летово некој Specialized, :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #6955 на: 09 Април 2023, 13:49:04 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=4620842

Дечково вади понекогаш добри винтиџ модели. конкретниов изгледа многу добро, а и цената е разумна. Јас би го зел ама филмот ми е исклучиво за specialized. Имам еден hardrock среден и уште еден rockhopper во подготовка и барам уште stumpjumper да ја комплетирам колекцијата :). Прати и по групите на facebook, посебно кај loni bikes и custom bike sojo, тие носат винтиџ модели, само рачунај си дека единствено рамот и евентуално тркалата ќе ги искористиш, другите делови се за во канта.

Еве го хард рокот

Еве го рок хоперот

и тоа што остана од рок хоперот :)
Па ти си бил моја крвна група.
Го гледав Giant-от и ми се допадна, ама имаше корозија на неколку места, а кога би го фарбал не би можел да го средам како што бил фабрички. Мислам дека и рамот ми беше малце голем, околу 20 инчи е, а ја сум околу 1,76. Која висина си ти и која величина на рам возиш?

Инаку Hardrock-от си го средил врв, баш ме интересира во каква состојба бил кога си го земал и што си работел на него?

Rockhopper да не го зема од Лони? Го меркав и јас, ама не успеав да одам да го видам, имав премногу обврски.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #6956 на: 09 Април 2023, 21:57:16 pm »
Еве сум зачувал слика од огласот

Прво го расклопив цел

па чистење на рамот, прскан беше на некој места со сива боја се измачив додека ја исчистив.

После склопување. Нова осовина, кочници, рачки за кочници и шалтери. Нови гуми, педали, грипови и седиште. Заменети сите сајли и кошулици, заменети лагери на хедсет. Осовините на тркалата исчистени и подмачкани. Моментално преносот е 1х7, во иднина планирам да биде 1х9.

Рокхоперот да од кај лони го зедов, рамот не е толку лош друго се беше катастрофа ама секако само рамот и ми требаше.
Јас сум висок 178, двата велосипеди се 20 инчи и идеални ми се за возење. Мислам и со 176 не би требало да имаш проблем со 20 инчен рам. А за корозија нема шанси да најдеш 30 години стар велосипед без корозија, плус тоа не е корозија патина е :).

Имав и еден Kona Lava Dome

Го средив ама рамот беше 21 инч и не можев да го возам и го продадов.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #6957 на: 09 Април 2023, 23:24:36 pm »
Одлична работа си завршил со Hardrock-от. Сакав само да те прашам како се снаоѓаш за делови и дали си го фарбал рамот кај некој од велосипедите?

Можда не е голем ни рамот од 20 инчи, ама сакам да пробам и некоја 18-ка, па да споредам. Инаку Giant-от го возев, одличен е механички, само јас сум малце пицајзла, сакам се да ми е тип-топ, па макар и го платил поскапо.

Kona-та испаднала исто така супер. Иначе голем фан сум на Kona како бренд, посебно додека дизајнер беше Joe Murray.

П.С. Ако некад имаш вишок некое точаче низ дома за продавање, те молам пиши ми.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #6958 на: 09 Април 2023, 23:43:26 pm »
Разгледај овде https://www.facebook.com/polovni.velosipedi.94?mibextid=LQQJ4d

Има барем 20-тина добри велосипеди, некои се и невозени. Кај лони имаше една кона хахана со помал рам во црна боја

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6959 на: 10 Април 2023, 08:22:54 am »
За ваков точак слободно вбагажник, 350€ на ново не вредел овој не пак настаро. Никој цариник ништо нема да ти речи, го зедов од пријател/роднини ќе си го возам кај нас.
Ако сака да го царини слободно нека бара вредност на истиот.  :)