Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Гледам во некои, да не речам скоро сите продавници за велосипеди во МК, акциските цени кога чистат залиха на крај сезона се фактични препорачаните малопродажни цени во останат нормален свет. Пример Кјуб роад бајк редовна цена 1600 евра, кај нас го набиле плус 30к денари и на чистка акција 25% 100к денари.Велосипеди МК истиот принцип го користи.ЗНае ли некој колкави се давачките за да си нарачаш точак онлајн, 25% царина и 18% ДДВ или нешто пониско?
Цитат: Shuriken на 11 Октомври 2022, 12:00:28 pmУште едно прашање, може ли некако на Chainreaction да им се каже да не ја праќаат пратката по DHL? Волан и стем најдов на нивната страна, само ми е страв од непредвидливи трошоци.Не можи, баш пред некој ден правевме муабет за ова и другар телефонски дури разговараше со нив.
Уште едно прашање, може ли некако на Chainreaction да им се каже да не ја праќаат пратката по DHL? Волан и стем најдов на нивната страна, само ми е страв од непредвидливи трошоци.
Не ми треба dura ace со вака наштиман Кларис 😅Сериозно освен тежина и 3 додатни запчаници напред за подобра каденца, не гледам колку подобро може да мења групсет од висока класа.
Цитат: AngelSK на 14 Октомври 2022, 12:58:31 pmНе ми треба dura ace со вака наштиман Кларис 😅Сериозно освен тежина и 3 додатни запчаници напред за подобра каденца, не гледам колку подобро може да мења групсет од висока класа.Кога ќе седнеш и ќе пробаш, ќе видиш На сталак е една ситуацијата, со тркала на земја и газ од 80 кила на седиште е друга
На угорница добар мењач се познава
Цитат: Simo - Carrier159 на 14 Октомври 2022, 17:15:45 pmНа угорница добар мењач се познава Хехе, баш утре имам 5 км успон. Баш ќе тестирам, али на угорница не мењам под напор, т.е. мењам во соодветна брзина пред угорница.
Do 350 eur slobodno zemaj za licna upotreba nema carina.. samo so smetka na carina da go prijavis
Цитат: Power to the people на 12 Април 2016, 13:59:09 pmЦитат: Deni на 12 Април 2016, 13:44:10 pmОд кај знаат со што си влегол?Баш и мене ова ме интересира, дали евидентираат тие со што си ја напуштил границата, дали со кола, или автобус, мотор итн... или само си ја поминал, влез излез во толку и толку сато.И искрено не знам како се исплаќа точак од србија кога и кај нас се грубо толку цените, само што можиш да се заебиш 10% царина и 18%ддв да ти манат над 350€ за нов точак.edit:Дури е разгорена темава, дали некој има порачвано од www.bike24.de ?Германска страна шиповаат по DHL, меѓутоа дали пратката кај нас ја презема македонски пошти или пратката ќе тера преку DHL до крај?И јас истото сакав да го кажам.За точак под 500 евра(ова збориме ако е од циклоберза половен)не се исплати да се оди.За нов пак тука се цените некаде. на велосипеди до 500 евра.Па не мора да пишуваат.Секој кој оди за шверц оди сабајле а се враќа веднаш или навечер.На излез ќе погледне кога си влегол односно истиот ден и кога ќе види дека точак се носи ќе му стане јасно.Прљав,ваков таков ретко кога поминува.НЕ пијат нафта и се разбираат цариниците(немој да мислите дека не се разбираат)Ако те види со точак ќе те праша дали го пријави точакот при излез од Македонија.ТИ не си го пријавил,бидејќи си го немал.И ете толку треба за да те фатат
Цитат: Deni на 12 Април 2016, 13:44:10 pmОд кај знаат со што си влегол?Баш и мене ова ме интересира, дали евидентираат тие со што си ја напуштил границата, дали со кола, или автобус, мотор итн... или само си ја поминал, влез излез во толку и толку сато.И искрено не знам како се исплаќа точак од србија кога и кај нас се грубо толку цените, само што можиш да се заебиш 10% царина и 18%ддв да ти манат над 350€ за нов точак.edit:Дури е разгорена темава, дали некој има порачвано од www.bike24.de ?Германска страна шиповаат по DHL, меѓутоа дали пратката кај нас ја презема македонски пошти или пратката ќе тера преку DHL до крај?
Од кај знаат со што си влегол?