Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1017487 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Велосипед
« Одговори #5850 на: 03 Јуни 2020, 11:20:39 am »
Да не имате некаде видено мала торбица за прва помош како оваа по аптеки, бензински, џамбо и слично?
16х11см е, 1$ e на али празна, да не чекам а за слична пара да не имаме и кај нас случајно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
http://euro-stil.mk/index.php?route=product/category&path=89
Скопје незнам кај се наоѓа,  во Битола е малце подолу од Центар пералната,  или види во еуротулс да не има. Имав и јас неколку од Лидл ама ги раздадов ептен добри компактни беа за по ранци.

Големи ми гледаат овие, освен најефтиниото, во еуротулс ич не ми текна, ќе проверам. Празна ми треба, да си ставам јас што сакам, или на минимум некоја.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #5851 на: 03 Јуни 2020, 11:22:43 am »
Купи од книжара чанте ако ти одговара.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5852 на: 03 Јуни 2020, 11:56:53 am »
Ќе ти заврши точакот на оглас во Македонија или Косово, не се заебаај со заклучување ;D

Епа како ние ќе возиме скупи точаци....

Win-win, ем он нов од осигурање, ем ти неговиот за 500 еур.
Чиста работа, и да ти го украдат после една година цената е иста со тоа што ќе можеш пак да си дозволиш скап да си купиш :) Шала на страна ама во Германија почнаа пепел да ги прават точаците и ако во последно време гледам Германците преферираат повеќе E-Bike, па прашање на време е кога ќе почнат истите да се продаваат тука по пристојни цени

Малце е безвезе што почнаа Германците да купуваат скапи катанци а заклучување и да ставаат ГПС на точаците, иначе ние одамна ќе возевме e-bike. :)

Како и да е, уживај во возењето, се надевам имаш доволно слободно време и планини за да го искористиш квалитетно.
Јас сум моментално во Западна Германија и тука е се шуми и езера. За патеки за точак да не правиме муабет колку сме далеку од нив плус за разлика од кај нас, те фатат ли со точак на тротоар, одма полиција ти пишува казна освен ако се разбира нема знак за точак. До 9 години дете смее да вози на тротоар, се останато на улица. И последната интересна раб што ја дознав е ако те сопре полиција со точак пијан( 1,6промили) ти ја одземаат возачката дозвола ако ја поседуваш. Чудно но вистинито :)
ее... ај вањда нема да ги видат нашиве, ја зато зедов бицикло, за да можа да си седна да се наштима. Малку бегат после 1л коњаче ама се терат некако...

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #5853 на: 03 Јуни 2020, 14:48:46 pm »
Да не имате некаде видено мала торбица за прва помош како оваа по аптеки, бензински, џамбо и слично?
16х11см е, 1$ e на али празна, да не чекам а за слична пара да не имаме и кај нас случајно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
http://euro-stil.mk/index.php?route=product/category&path=89
Скопје незнам кај се наоѓа,  во Битола е малце подолу од Центар пералната,  или види во еуротулс да не има. Имав и јас неколку од Лидл ама ги раздадов ептен добри компактни беа за по ранци.

Големи ми гледаат овие, освен најефтиниото, во еуротулс ич не ми текна, ќе проверам. Празна ми треба, да си ставам јас што сакам, или на минимум некоја.
Макпетрол на праксис сетовите што се, имаш со горе-долу истите димензии што ги бараш, ама полна е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5854 на: 05 Јуни 2020, 12:08:39 pm »
Точаков у бајкмаркет е ~15.000
http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59&product_id=468

Во србија, истиот е ~18.000rsd, или у превод околу 9.000 денари.
https://planetbike.rs/bicikl-polar-madison-zenski-black-red-gold-1.html

уствари, колку што си вреди.
Некој да ми објасни зошто не би го купил од србија, туку од кај нас?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5855 на: 05 Јуни 2020, 12:17:20 pm »
Можноста да те царинат, гаранцијата (сите штелки и детски болести ќе треба да платиш да се испеглаат наместо на нивен трошок да се решат) и патот до Србија.

Мање више, ако те царинат, првата година ќе те чини исто...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5856 на: 05 Јуни 2020, 12:19:16 pm »
Зошто да ме царинат за точак од 150е? Нели може по чоек да се внесе до 300 или 350 евра за лични работи и некакцизна стока?
Штелки ич не ме занимаат, алфа сам штелуем, а не па точак, гаранција на точак од 150е исто така.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #5857 на: 05 Јуни 2020, 16:27:51 pm »
Затоа што треба да живее и домашната економија, со цена х2 и ДДВ 18%, кое патем можеш и да си го вратиш ако го купиш од Србија.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5858 на: 05 Јуни 2020, 16:33:25 pm »
Затоа што треба да живее и домашната економија, со цена х2 и ДДВ 18%, кое патем можеш и да си го вратиш ако го купиш од Србија.
Не викам ја да не живее. Тој што ги продава кај нас, добива сигурно добар дилерски попуст. Транспорт од Србија е генерално ефтин, царина и данок се ок. 10% е царина, значи, еве, нека биде 15% еве и 20% поскап. Ама не 50% и повеќе..

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5859 на: 05 Јуни 2020, 17:57:17 pm »
Појди до продавница. Обично на лице место даваат попуст на добар ден. Со малку ценкање и истава приказна верувам дека ќе дојдеш до цена од 12к па и помалку.

Јас пред некоја година земав Полар со list price 20-21 за 15к. Со фискална со се.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Потпис.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5860 на: 05 Јуни 2020, 17:59:36 pm »
Појди до продавница. Обично на лице место даваат попуст на добар ден. Со малку ценкање и истава приказна верувам дека ќе дојдеш до цена од 12к па и помалку.

Јас пред некоја година земав Полар со list price 20-21 за 15к. Со фискална со се.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Фала, корисен совет. Ќе видиме за некој ден што ќе речат...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #5861 на: 05 Јуни 2020, 18:20:44 pm »
Не викам ја да не живее. Тој што ги продава кај нас, добива сигурно добар дилерски попуст. Транспорт од Србија е генерално ефтин, царина и данок се ок. 10% е царина, значи, еве, нека биде 15% еве и 20% поскап. Ама не 50% и повеќе..
Се шалам Симо, нема оправдување толку поголема цена.

Само да ја отворат границата и договори да ти го пратат до Бујановац/Врање.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #5862 на: 05 Јуни 2020, 18:25:15 pm »

У кола со 2ца, едниот ќе помине граница со кола, другиот со точак, товариш точакот во кола пак, чао пријатно царина.

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #5863 на: 05 Јуни 2020, 19:14:13 pm »
Не верувам дека имаат царина, само 18 % данок бидејќи увезуваат со доказ за потекло од ЕУ.Значи претеруваат со маржа.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #5864 на: 05 Јуни 2020, 23:30:30 pm »
Do 350 eur slobodno zemaj za licna upotreba nema carina.. samo so smetka na carina da go prijavis

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."