Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1140600 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Одг: Велосипед
« Одговори #5775 на: 14 Мај 2020, 10:28:41 am »
Ќе си се напраат облоги. :D

Со здравје да си го возиш.

Ваков наслонувач да си земиш.

https://www.mastersport.com.mk/index.php/mk/velosipedi/velosipedska-oprema/dodatoci-za-velosipedi/naslonuvaci/naslonuvaci-2-detail

На задната оска што се монтира.
Ајде честито, супер изгледа.

За потпирач мене тие универзалните уч не ми се свиѓаат, јас земав ваков на времето, до сега е супер.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ја уште сум на два ума за потпирач. Не знам кој беше, ми рече - ако имаш потпирач, повеќе ќе го оставаш точакот ваму-таму, повеќе шанси има да ти го украдат. Ама ќе стаам, најверојатно. Баш ваков.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
« Одговори #5776 на: 14 Мај 2020, 11:01:36 am »
Ќе си се напраат облоги. :D

Со здравје да си го возиш.

Ваков наслонувач да си земиш.

https://www.mastersport.com.mk/index.php/mk/velosipedi/velosipedska-oprema/dodatoci-za-velosipedi/naslonuvaci/naslonuvaci-2-detail

На задната оска што се монтира.
Ајде честито, супер изгледа.

За потпирач мене тие универзалните уч не ми се свиѓаат, јас земав ваков на времето, до сега е супер.

Ја уште сум на два ума за потпирач. Не знам кој беше, ми рече - ако имаш потпирач, повеќе ќе го оставаш точакот ваму-таму, повеќе шанси има да ти го украдат. Ама ќе стаам, најверојатно. Баш ваков.

Јас со истово размислување сум за потпиралка, 8 години немав купено за мојот точак и така го продадаов. Исто и катанец не му купив оти ќе го оставам почесто заклучен и големи се шансите да го украдат. Многу ретко, ама се случуваше да појдам до продавница со него и го оставав на земја легнат да не паѓа в очи :D Ако го оставам потпрен на нешто или на потпиралка мислам дека одма ќе го јавнат и ќе го снема :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #5777 на: 14 Мај 2020, 11:13:26 am »
Се наоаѓа потпиралкава.
На пример додека врзуваш дете позади на седиште.
:)

Посебно задна е многу добра. Кога ќе сакаш да подзачистиш ланец или некој друг сервис. Можиш слободно да си вртиш со педалата а точакот да си стои исправен.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #5778 на: 14 Мај 2020, 11:21:06 am »
И овие се многу згодни за лепење, само две хебли мали и за 5 минути лепиш гума.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2359
« Одговори #5779 на: 14 Мај 2020, 11:33:10 am »
Дефенитивно се нагоѓат лепенките, на два пати ме спасиле иако бев скептичен.
Уште ја возам истата внатрешна гума.

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #5780 на: 14 Мај 2020, 12:30:12 pm »
И овие се многу згодни за лепење, само две хебли мали и за 5 минути лепиш гума.

Oткритие кој секој велосипедист треба да го има. Супер работа. И се троши ептен споро. Мене 2-3 сезони ми трае едно пакување

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5781 на: 14 Мај 2020, 12:41:23 pm »
Седиштето како? Волтарен маст си набави? :)

чим не боли дупе после 20км или седиштето е таман или е помеко од работнава столица дома ;D
очекував потврда вожња со гумиве, ама сосема ок е и комотно, може имаат некаква врска и гумите

инаку од неделата сум на Кантерпеин :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #5782 на: 14 Мај 2020, 23:36:32 pm »
Седиштето како? Волтарен маст си набави? :)

Да не го дрвам многу ама најчесто болењето на газ не е од седиштето, туку од лошо подесување на точакот.

За луѓе што ставаат фотељи од 20 сантима наместо нормално седло имам фобија дека ќе изместат колк и ќе им прелапнува до крај на животот.

Ама ај, други теми за други времиња се тоа.

@marjanot џам точак си пазарил, со здравје да го вртиш и се надевам ќе го извозиш :) Ако си купил сајла за заклучување, врати ја и замени ја со U Lock, се друго ти е супер. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #5783 на: 15 Мај 2020, 07:12:23 am »
За турдфранс точно, ама за возење со деца низ парк... друг муабет е, Мартин ;)

Bike seats are frequently placed into one of these five categories:

Recreational cycling: If you sit upright while pedaling a cruiser, urban or commuter bike and prefer short rides, try a saddle designed for recreational cycling. The saddles are often wide with plush padding and/or springs, and sometimes sport a short nose.

Road cycling: Are you racing or clocking significant road miles? Road cycling saddles tend to be long and narrow and have minimal padding for the best power transfer while pedaling.

Mountain biking: On mountain trails, you alternately stand up on the pedals, perch way back (sometimes just hovering over or even off your saddle) or crouch down in a tucked position. Because of these varied positions, you’ll want a mountain-specific saddle with padding for your sit bones, a durable cover and a streamlined shape that will aid your movement.

Bike touring: For long-distance riding, you’ll want a saddle that falls between a road and mountain saddle. Saddles for bike touring typically provide cushioning for your sit bones and a fairly long, narrow nose.

Bike commuting: A lot like saddles for road cycling and bike touring, saddles that are good for commuting have some padding, but generally not too much. Bike commuters who ride rain or shine may want to consider the weather resistance of the cover materials.

Итн, итн...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #5784 на: 15 Мај 2020, 07:51:20 am »
За вакво возење како што возат 90% луѓе си треба големо и меко седиште со амортизери и гел и секаква помош. За да не ти оди секое песоче во кичма, секој тротоар, секоја дупка, секој канал за олук, секој процеп, секое црево...

Дури може и шипката за седиште да се стави со амортизер да биде.

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5785 на: 15 Мај 2020, 08:33:10 am »
Многу нежен си.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5786 на: 15 Мај 2020, 08:42:42 am »
@marjanot џам точак си пазарил, со здравје да го вртиш и се надевам ќе го извозиш :) Ако си купил сајла за заклучување, врати ја и замени ја со U Lock, се друго ти е супер. :)

данке и швеџанке :)
немаше ништо друго освен свен сајлата

точкариве (било кој) почнуваат роба да добиваат од нареден вторник, па после 25-ти

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #5787 на: 15 Мај 2020, 08:43:49 am »
...

Точаците што ги купувате и возите не се крузери или точаци за во град и немаат исправена позиција на седење.

Кога ќе збрцаш тросед наместо седиште и ќе се навалиш напред, океј, газот нема да те боли МОЖДА, ама си ставаш притисок на други делови од телото.

Како и да е, тоа е убавината на точаците, кој како сака си ги персонализира, јас само да поделам некој совет да не биде после "ама ја несам знајала" :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #5788 на: 15 Мај 2020, 08:49:43 am »
Убаво, само советот ти е „ќе исчашат колк...“ нема да исчашат колк и газот ќе им биде благодарен сo повеќе падинг додека се трткаат со брзина на човечки од со децата по кеј. Јас на мојот точак кога поминувам 50-тина км во тура од саат ипол/ два, немам гајле со газот, ама кога ќе се стаам 2 саати со децата у нецели 10км, осеќам како седлоно ми се набива у гзни коски :) Nма разлика.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #5789 на: 15 Мај 2020, 09:30:58 am »
Така е @MartinAlfista.
Овие спортски точаци не се наменети за комфорно возење. Многу е битна позицијата на телото и самата геометрија на точакот за правилна употреба.
На пријател офф роуд бајк стигна со карбон седиште. Нит перниче нит амортизер ни ништо, гол карбон фибер.
По комфорно седиште во животот не сум возел.

Не мешајте баби и жаби.