Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Увезувал некој точак од странство? Конкретно сакам да земам нов точак (вредност околу 270€) од Србија па дали ќе ми прават проблем нашиве на царина.На пример овој точак кај нас е поскап 7000 ден. https://goo.gl/atAIW5
Од друга страна еве на пример некој полицаес се облекол од дома во службена униформа, решил да оди на работа пешки бидејќи му е на половима километар, па да се раздвижи. Све ми се чини дека ќе му требаат 4-5 саати да стигне на работа ако прави записници за се^ што не е во ред што ќе сретне по пат. Да видиш што убаво си врвевме на семафор и како беа слободни улиците (т.е. немаше паркирани коли на коловозот) кога не знам од кои причини имаше паркирано полициско возило блиску семафори
Поглед десно уау. Веле каде поточно?
Добро дечки, велосипедистиве смеат или не смеат качени на точак возејќи да преминат пешачки премин или не?За 24 часа, двајца ми излетаа пред кола.
Ајде и тука да прашам.Цитат: Stratro на 14 Јуни 2017, 09:10:37 amДобро дечки, велосипедистиве смеат или не смеат качени на точак возејќи да преминат пешачки премин или не?За 24 часа, двајца ми излетаа пред кола.И јас прашував пред некоја година на истава тема можда, ама изгледа смее.
На пешачки премин треба да се симне од точакот и да го турка преку преминот.Освен ако нема бележано премин за велосипедска патека.Ова е во теоријат, а во пракса кој како што сака за жал си прави.
Смеат?Ма шо збориш?А ние што..carbon ceramic brakes сите да си ставиме, м?Цитат: tomaso на 14 Јуни 2017, 10:14:46 amНа пешачки премин треба да се симне од точакот и да го турка преку преминот.Освен ако нема бележано премин за велосипедска патека.Ова е во теоријат, а во пракса кој како што сака за жал си прави.Според кој член од закон?