Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1169362 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Велосипед
« Одговори #4200 на: 23 Мај 2017, 12:20:10 pm »
Зашто да не му камиш да стиши, да се препаркира, дека ти смета да се разбериш ко чоек? Кај што седев в дом идеа џанаџи си се дроговаа (додуша ништо не правеа штета за околината) ама имаше хистерични што ги пријавуваа на секои 2 минс демек се плашеле ќе ги силовале не знам ти што. Ни еднаш не дојдоја полиција пред да си заминат. Башка на еден студент му украдоја телефон (некои други) , го најдоја, не му направија ништо дека бил џанки со тапија... А и што корист има дека ќе пријава некого, санки пак јас безгрешниот...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #4201 на: 23 Мај 2017, 13:07:34 pm »
Нема разбирачка со кафани и кафичи. Само детонација од бомбаш самоубиец како на концертов вчера или пријава во полиција и инспекции неколку. Нема друго.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4202 на: 23 Мај 2017, 13:31:50 pm »
Е за кафани и кафичи господ нека ти помага... башка врзани се по мое... ќе појде ќе се напие 2 пива ќе си замине... Да функционираа работиве како што треба све ќе беше рози и лалиња. И точаци.
Да не прајме муабет за овие што се јачаат во 3 навечер што будат 3 населби со ред.... како ќе го пријавиш... него да не забегав жалце со темата...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9532
« Одговори #4203 на: 23 Мај 2017, 13:33:25 pm »
кај се пријавува полицаец кој не казнува?

секој ден на партизанска парадираат пешки, ниедна кола не е казнета паркирана пред Броз или пред Фитнес Хаус

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4204 на: 23 Мај 2017, 14:10:30 pm »
Зависи од надлежностите, некои мислам не ни смеат да казнат за лошо паркирање. Алиможат да опоменат. Друга работа кај нас проблем е менталитетот, демек ко ќе се паркираш со крш од 2000еу (реално тешко солидно ауто за тие пари) си бог и батине, а ако појдеш на кафе со точак си бил копук... А баша и мн крадат точаци.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #4205 на: 23 Мај 2017, 15:00:24 pm »
Увезувал некој точак од странство? Конкретно сакам да земам нов точак (вредност околу 270€) од Србија па дали ќе ми прават проблем нашиве на царина.
На пример овој точак кај нас е поскап 7000 ден. https://goo.gl/atAIW5

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #4206 на: 23 Мај 2017, 15:01:04 pm »
Помини ја границата со точак :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4207 на: 23 Мај 2017, 15:01:18 pm »
Зависи од надлежностите, некои мислам не ни смеат да казнат за лошо паркирање. Алиможат да опоменат. Друга работа кај нас проблем е менталитетот, демек ко ќе се паркираш со крш од 2000еу (реално тешко солидно ауто за тие пари) си бог и батине, а ако појдеш на кафе со точак си бил копук... А баша и мн крадат точаци.

Ќе си купиш точак од 8000 евра, фул карбон, ќе купиш опрема од 1000 евра и одма стануваш мангуп со точакот ;)

За се има решение, само пари нема ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #4208 на: 23 Мај 2017, 15:01:34 pm »
Увезувал некој точак од странство? Конкретно сакам да земам нов точак (вредност околу 270€) од Србија па дали ќе ми прават проблем нашиве на царина.
На пример овој точак кај нас е поскап 7000 ден. https://goo.gl/atAIW5

Хмм... Сврти го два три круга на паркинг, нека се запрља малце, тури го на држач, и кажи дека е твој :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #4209 на: 23 Мај 2017, 15:06:48 pm »
Нели имаше нешто као може да се увезе роба во вредност од 350€.

Така ептен сумљив ќе им бидам пошто 110Кг и на точак тешко се движат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #4210 на: 23 Мај 2017, 15:11:38 pm »
Нели имаше нешто као може да се увезе роба во вредност од 350€.

Така ептен сумљив ќе им бидам пошто 110Кг и на точак тешко се движат.

Не знам :-\

Избаци им се запотен и кажи дека си возел на Џиро Д'Италиа, ама си скршнал малку и сеа ги бараш другите :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3157
« Одговори #4211 на: 23 Мај 2017, 15:36:32 pm »
Многу е различно Пријава и видување. Џандарот може да се направи на мутав нормално човек е. Ама на пријава по телефон која е снимена мора да одговори соодветно лице.

Пријавено е во станица дека на лице место не реагирал. Подоцна истиот лик е пријавен во ПС Беко дека не постапил.

@MarcheCvcarce Се пријавува во општинската полициска станица, со број на значка кој мора да ти го каже ако го прашаш.

Отсутен Nproof240

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #4212 на: 23 Мај 2017, 15:39:20 pm »
Сабота заминувам Германија.Со оглед дека ќе бидам таму една година да ми пишете тука некои страници за барање точачиња.Станот ми е 15 минути од работа,ама еден точак секако ќе ми биде потребен рекреативно да си возам
https://m.pinkbike.com/buysell/?region=5&countryid=69

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #4213 на: 23 Мај 2017, 15:40:32 pm »
Многу е различно Пријава и видување. Џандарот може да се направи на мутав нормално човек е. Ама на пријава по телефон која е снимена мора да одговори соодветно лице.

Пријавено е во станица дека на лице место не реагирал. Подоцна истиот лик е пријавен во ПС Беко дека не постапил.

@MarcheCvcarce Се пријавува во општинската полициска станица, со број на значка кој мора да ти го каже ако го прашаш.
Браво.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4214 на: 23 Мај 2017, 16:00:53 pm »
Од друга страна еве на пример некој полицаес се облекол од дома во службена униформа, решил да оди на работа пешки бидејќи му е на половима километар, па да се раздвижи. Све ми се чини дека ќе му требаат 4-5 саати да стигне на работа ако прави записници за се^ што не е во ред што ќе сретне по пат.
Да видиш што убаво си врвевме на семафор и како беа слободни улиците (т.е. немаше паркирани коли на коловозот) кога не знам од кои причини имаше паркирано полициско возило блиску семафори :)