Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 941027 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43935
  • Il Moderatore
Одг: Велосипед
« Одговори #2610 на: 07 Ноември 2014, 11:45:18 am »
Може ли да знам која цена е комплетот со роторите? Пакните верувам дека се исплаќаат, ме интересира за роторите. :)

Иначе не викам дека се лоши или тешки за штелување. Критикувани се зошто сепак им треба штелка. Иначе се вградуваат во аматерски тркачки cyclocross велосипеди што и само кажува дека се добри.
Неам појма за цена. Кога ќе нарачам, ќе знам :) Сакам преден диск поголем, задниот мање-више.  BB5 одлично си ја вршат работата, затоа и нема да ги мењам нив, а дисковите веќе се истрошени, па може да се оди на апгрејд.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
« Одговори #2611 на: 07 Ноември 2014, 11:48:54 am »
Може ли да знам која цена е комплетот со роторите? Пакните верувам дека се исплаќаат, ме интересира за роторите. :)

Иначе не викам дека се лоши или тешки за штелување. Критикувани се зошто сепак им треба штелка. Иначе се вградуваат во аматерски тркачки cyclocross велосипеди што и само кажува дека се добри.
Неам појма за цена. Кога ќе нарачам, ќе знам :) Сакам преден диск поголем, задниот мање-више.  BB5 одлично си ја вршат работата, затоа и нема да ги мењам нив, а дисковите веќе се истрошени, па може да се оди на апгрејд.

За дискови напред ти препорачувам AVID G3 203 MM ....нема да погрешиш
Многу малку грее
Назад можеш и G2 да ставиш 160 или 185 мм ...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2612 на: 07 Ноември 2014, 13:33:49 pm »
Тоа и јас ќе речев. Авид роторите се квалитетни и релативно ефтини. Во комплетче со адаптерчиња сигурно ќе излезат поефтини а еднакво ќе помагаат во кочењето.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2613 на: 07 Ноември 2014, 13:58:38 pm »
Ќе се стопат од синтер плочки за кочење :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 181
« Одговори #2614 на: 07 Ноември 2014, 21:23:09 pm »
+- пак на 15kg ;D

@Shuriken

Само јаки цури да ти се лепат за бициклот
Ти благодарам. ;)

Еве го мојот убавец, Advantage 2.1" има само гуми сега, иначе од 2010 е ист, 2008-ма земен од кај Лазе, Пробајк.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Одлично изгледа. Кои му се спецификациите?

Утре ќе направам неколку слики пред да отидам на првото тест возење.
Еве една слика, ама мислам дека не го доловува вистинскиот изглед.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2615 на: 07 Ноември 2014, 21:26:24 pm »
Боо, прекраснoo.. Уште бел да беше амортизерот како кај мене.. Иначе браво, добар избор..

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #2616 на: 07 Ноември 2014, 21:30:45 pm »
И Mirage Pro не беше лош, ама за некои 4 илјади денари плус се добива многу повеќе.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2617 на: 07 Ноември 2014, 21:33:11 pm »
@Simo шо ќе ти sintered плочки бе? ;D Ако сакаш зголемена сила на кочење купи си органски Kool Stop или Swiss Stop. :)
Со 203ка Avid ротор и Kool Stop пакни и боље од Брембото на Алфата ќе кочат ;D

@Shuriken одлично дизајнче, со здравје да се тркала. :) Во иднина пазари си некое половно погонче и ако планираш да возиш, обавезно набави си седло шо ти одговара на газот ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #2618 на: 07 Ноември 2014, 21:43:58 pm »
И Mirage Pro не беше лош, ама за некои 4 илјади денари плус се добива многу повеќе.

kolku brzini ima ova?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2619 на: 07 Ноември 2014, 21:48:54 pm »
24.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #2620 на: 07 Ноември 2014, 21:57:27 pm »
@Shuriken одлично дизајнче, со здравје да се тркала. :) Во иднина пазари си некое половно погонче и ако планираш да возиш, обавезно набави си седло шо ти одговара на газот ;D
Ти благодарам.
Погонот и не е толку лош, но може да се замени со Shimano Acera во иднина. Слаба точка му се воланот, стемот и колот. Седлото е милина во однос на стариот велосипед. Сега за сега планирам да го возам каков што е.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2621 на: 07 Ноември 2014, 21:59:45 pm »
@Simo шо ќе ти sintered плочки бе? ;D Ако сакаш зголемена сила на кочење купи си органски Kool Stop или Swiss Stop. :)
Со 203ка Avid ротор и Kool Stop пакни и боље од Брембото на Алфата ќе кочат ;D

Мојата доверба во EBC е зголемена неколку пати по купување на плочките за алфата, сигурен сум дека и за MTB нема утка :) Луѓето се разбираат во кочење ;) А за боље од Брембото на Алфата, ќе се прашаме ... ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2622 на: 07 Ноември 2014, 22:12:55 pm »
Поентата ми беше дека на хибрид што се користи главно во градски услови нема некоја реална потреба од синтер пакни, освен ако не е желба :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2623 на: 07 Ноември 2014, 22:16:07 pm »
Поентата ми беше дека на хибрид што се користи главно во градски услови нема некоја реална потреба од синтер пакни, освен ако не е желба :)
И вака се тера, не е проблем, ама, како што кажав, дојде време за замена и на дискови и на плочки, а кога веќе мењам... :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #2624 на: 08 Ноември 2014, 06:54:39 am »