Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 940829 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Велосипед
« Одговори #2640 на: 10 Декември 2014, 00:20:40 am »
Почнав и собрав доста пари и сакав да си купам точак од негде 1500 евра, па прееска баш видов несакајки во интересни понуди на стари коли дека алфа има за тие пари...така да не е до парите :)

Точак убава ствар прекрасно, ама за на работа, искачање и вакви кретенизми НЕ. Сабота и недела на водно и мерачки возења до кој кај сака во СЛОБОДНО време ДА :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #2641 на: 10 Декември 2014, 11:08:01 am »
богами за во скопје од водно надоле спуст кога нема народ појако нема, мераци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #2642 на: 10 Декември 2014, 11:10:45 am »
Точак убава ствар прекрасно, ама за на работа, искачање и вакви кретенизми НЕ. Сабота и недела на водно и мерачки возења до кој кај сака во СЛОБОДНО време ДА :)
И повеќе од јасно.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2643 на: 10 Декември 2014, 11:17:05 am »
:)

богами за во скопје од водно надоле спуст кога нема народ појако нема, мераци

Абе убав е спустот, ама не ми е толку филм. Поубаво ми е коа се мучам нагоре и на крај коа ке се искачиш, ептен е убаво. После надоле не летам толку колку другиве, по плашлив сум. Томе пример лета со 323 км/х и има уште 2-3 брзини нагоре сигурно :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17605
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2644 на: 10 Декември 2014, 11:19:24 am »
Ене ги во Холандија, Данска, и уште голем број земји на кои им завидува просечен македонец, им падна круната од глава што секаде одат со велосипед.
Али поненадјеблив народ од нас нема, па сите ќе ги заебеме ако одиме со кола до полскиот клозет на другиот крај на дворот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2645 на: 10 Декември 2014, 11:23:00 am »

Како можевме бе најпаметен народ на планетава и универзумов да сме, а пак за кур да не не’ бива, не ми е јасно...

Прати кретени:

Ебати идиотите кретените дебилоидни, врска да се немало од живот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2646 на: 10 Декември 2014, 11:23:58 am »
Гејфакер сакаш да кажеш дека тие што одиме со точак на работа сме кретени?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2647 на: 10 Декември 2014, 11:25:04 am »
Далеку од тоа, ја сум за идење со велосипед на некои места, пеки, убаво е.
Искрено САКАМ да одам со точак еве до работа да речеме, ем ке уштедам на бензин, паркинг и слично, временски исто дури со точак и побрзо ке стигнам ама некако не иде од Ѓорче до кај Рамстор да педлам (никаков проблем не ми претставува ниту сабајле) ама испотен да влезам на работа? не бива :) На некои места едноставно неможам. Да искочам вечер у кафиЌ да испијам 5 пива и да се качам на точак? не бива. Ем искачам со девојка, да ја качам на гидан  2 саат навечер? :)

Ја повеќе го гледам како спорт и рекреација одколку како превозно средство. Мислам да да искочам со тебе на кафе не е проблем ке дојдам со точак, ама на работа да отидам со точак не личи :)

@Штрумф, Ела од кај тебе дој кај мене дома да видиш колку ке се испотиш, епа таков да седиш на работа бива? убаво е?
Друго е амстердам сеа целата култура е таква, рано ни е нас уште. Се обратив кретенизми на тој што го имаше текстот напишано со масерати и глупости, сељак сс тапија

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2648 на: 10 Декември 2014, 11:29:08 am »
А замисли да направиле некаква ствар што можеш на грб да ја ставиш, и да туриш маица во нејзе... Нешто со прерамки, онака, да ти лежи на грб... Ај можда некој убав ден ќе измислат нешто такво, па можда нема да ми е проблем да отидам од кај мене до кај тебе со точак.

Што се тиче идење со точак на работа, зависи каде работиш и какви услови ти пружа работодавецот. Се сложувам дека сме далеку од Амстердам, Копенхаген итн. пошто таму си имаш фино лепо тушеви и слично, ама малце полека со делење епитети.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2649 на: 10 Декември 2014, 11:29:12 am »
Па нема сигурно време да бркаш накај работа кога одиш, кога не е ладно јас стално си одам со точак на работа супер ми е.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2650 на: 10 Декември 2014, 11:43:54 am »
@Strumf се тоа убаво, арно ама и сам рече зависи какви услови и се. Да си иам своја фирма и своја канцеларија и со тротинет ке си одам, ке имам и кај да се преоблечам. Арно ама еве сеа моментално неможам така и да сакам.
Не лепам епитети, кретенизми се однесуваше за тоа возењето на дожд, масератито, девојките и тие работи.
I don`t see it како превозно средство за на работа, не во Скопје, во други држави можеби. Во Америка често идев на работа со точак, ама не седев во канцеларија и не пречекував клиенти туку се преоблакав во униформа и работев.

@Томе не дека ке бркаш време, ке се испотиш како и да е, бар јас :)

Да се сите понапредни малце вака ко вас и да има можност во Скопје за возење на точак и ја би одел на работа. Сега, јас да менувам некој ствари немам намера, едино што можам е да направам секое сабајле возејки се на точак е да ме лупне некој.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #2651 на: 10 Декември 2014, 11:46:30 am »
Ги гледате работите субјективно. Некој се поти, некој не. Јас на точак и без возење брзо се потам.

За мене, лично, стигнање на работа испотен и после само менување маица не е доволно. Ќе се чешам, ќе мирисам, нити мене ќе ми биде пријатно, нити на колегите. Да имам на работа туш-кабина, да се истуширам набрзинка, па да сменам маица и гаќи, па да седнам да работам, пеки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #2652 на: 10 Декември 2014, 12:36:45 pm »
Цел ден ќе резервирам за одење на работа со точак, и враќање. Некој има услови за точак на работа. Јас моментално имам, но тоа се 10% од граќаните. Нема потреба од форсирање.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2653 на: 10 Декември 2014, 13:23:50 pm »
Непријатна ситуација:

Одам до банка со точак, убаво ми е, ме лади воздухот.
Оставам точако, влегувам, застанувам на шалтер и се потам ко свиња, а времето нормално целзиусово.
Службеничката:

И оттогаш, исклучиво пензионерски каде јавно се експонирам.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #2654 на: 11 Декември 2014, 12:00:37 pm »
како што приметив холанѓаниве што ги возат се најобични.ни амортизери,ни гуми вакви онакви.ни се на изглед нешто нај нај
но,
во ск,велосипед за во град кој би се возел, мора да има најмалку предни аморитизери,гуми крампонки :) и да личи на ...да е за у планина :)
форд фиеста 1,4 тдци