Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1146503 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Велосипед
« Одговори #1980 на: 25 Мај 2014, 19:27:02 pm »
Кога ќе му збрца на Пинарелото Фулкрумче ќе го шитне за 2 месеци рамот. Ќе му биде слаб за толку бесни тркала!

Ова е паметно :) Затоа најдобро да се продаде цел, и да се купи комплет цел :)

На пример:

Или

Да не се зезам.. Ама единствено би го продал ако дефинитивно сконтам дека ми е голем...:) (А некако ко да ми е голем го доживувам ;) )

п.с. Словенците дадоа стварно добра цена, да се замисли човек за озбилно :)
« Последно менување: 25 Мај 2014, 19:38:31 pm krell »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1981 на: 25 Мај 2014, 20:01:17 pm »
Ајде, ајде, или Dogma, или Colnago C59 со BoraUltra тркалца. :) :) :)
Ми се свиѓа тоа што не ни размислуваш за некој од S-Works моделите. Мислам дека треба да се префрлиш и на италијанско возило. ;)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1982 на: 25 Мај 2014, 20:06:01 pm »
Ајде, ајде, или Dogma, или Colnago C59 со BoraUltra тркалца. :) :) :)
Ми се свиѓа тоа што не ни размислуваш за некој од S-Works моделите. Мислам дека треба да се префрлиш и на италијанско возило. ;)

Мислиш Colnago C60? :)

http://colnago.com/c60-italia-2014/

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1983 на: 25 Мај 2014, 20:08:03 pm »
Ја као демек поефтино да ти излезе... ;D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1984 на: 25 Мај 2014, 20:09:55 pm »
S-Works не е лош рам, ама Италијани имаат повеќе душа за Road Bike. Ако некогаш одам на некоја Highend машина, ќе биде Италијан.

Мартин, еве еден Италијан за тебе:

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1985 на: 26 Мај 2014, 10:21:21 am »
И ти не знаеш што да пишеш Де Роса 888 Суперкинг Р. :)

Штета што на сликава е со Шимано Ултегра опрема.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1986 на: 27 Мај 2014, 02:21:32 am »

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1987 на: 27 Мај 2014, 08:30:12 am »
Daaaaaamnnn. Паметно!

http://www.bikerumor.com/2014/05/22/found-talbot-frameworks-integrates-circuits-into-paint-eliminates-di2-wires/

"Just don’t scratch the paint. " (А се случува да го подгребнеш рамот )

Можда сум премногу старомоден, ама стварно работи како дискови и електронски шифтери не ми се за на Road Bike и ги сметам за маркетиншки финти да мораш да купуваш ново и ново...

Пример, дури и на MTB XTR V-Brake кочат исто ако не и подобро од дискови (возам Magura Marta SL, и да има можност да се вози V-Brake би возел V-Brake).

Ама мора со нешто да те тераат да треба да менуваш опрема.
« Последно менување: 27 Мај 2014, 08:43:40 am krell »

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1988 на: 27 Мај 2014, 09:26:05 am »
Да да исто кочат ама на суво.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1989 на: 27 Мај 2014, 10:35:40 am »
Не туку кочи на суво, кажи кога да ти остаам тачакот да ми го опраиш? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1990 на: 27 Мај 2014, 11:25:31 am »
Се надевам утре после работа ќе може да испиеме едно пиво уз точак :)

Ќе ти ѕвонам утре за да се договориме :)

пс. Ако го средиме точакот мора еднаш бар до средно да идеме да видам да не ти крцка :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1991 на: 27 Мај 2014, 11:34:50 am »
Ок позззз
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1992 на: 27 Мај 2014, 11:53:56 am »

"Just don’t scratch the paint. " (А се случува да го подгребнеш рамот )

Можда сум премногу старомоден, ама стварно работи како дискови и електронски шифтери не ми се за на Road Bike и ги сметам за маркетиншки финти да мораш да купуваш ново и ново...

Пример, дури и на MTB XTR V-Brake кочат исто ако не и подобро од дискови (возам Magura Marta SL, и да има можност да се вози V-Brake би возел V-Brake).

Ама мора со нешто да те тераат да треба да менуваш опрема.

Диск кочници оправдувам целосно, покрај тоа што кочат подобро (XT disc vs. XT V-brake), изгледаат прекрасно особено со 203 ротори. Електронско шифтање би сакал да пробам но не би сакал да имам. Ќе се задоволам со механичка Ultegra група, се надевам во иднина нема да престанат да ги прават и нема тотално да ги заменат со wireless (за кои морам да признаам дека SRAM им скрши кичма на Shimano i Campy).

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1993 на: 27 Мај 2014, 15:37:10 pm »
За V-brake екстремно многу улога игра бандашот. Асален бандаш и на мокро не е толку лош.

Edit: во вакви ситуации не би сакал вибрејкс :D

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1994 на: 27 Мај 2014, 16:19:41 pm »
Да да исто кочат ама на суво.

Со саглам бандажи (на пример Mavic X517 и пакнови за мокро време (на пример Kool Stop или Ritchey) разликите и не се така драстични). Да, дискови се подобри се слагам.. Ама дали толку подобри колку што има повеќе одржување со нив? (морам да менувам уље барем еднаш во сезона ако не и повеќе).

Подсети ме да пробаш како кочи Коната со V-Brake XTR и пакнови KoolStop, а после тоа како кочат HighEnd Magura Marta SL дискови на EPIC от.

Инаку еве некои слики од мојот EPIC после добро MTB Off Road возење: :) За жал возење во вакви услови е една од мааните на EPIC от ради поставеноста на задниот амортизер: