Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2220541 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #4485 на: 04 Февруари 2013, 13:29:13 pm »
Извесно време возев Polo 1.6tdi 75hp од новите, на отворен пат без силење можни се вредности во периметар на 4л/100км.  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4486 на: 04 Февруари 2013, 13:31:52 pm »
Ајде де. Дај те тест, по ваша мерка. Само да гледам колку литра ќе се дотурат. Ете ви докажете, уверете ме/не.

тоа више се договоривме со симо. 50 км исклучиво градска вожња, централно скопско подрачје, вожњата почнува во 18 часот. тргаме од некоја бензинска (макпетрол или лукоил pls!) маршрутата ја одредува симо, он вози позади мене и он лично дотура гориво у моето ауто и кажува тука колку дотурил. Ja викам ќе дотури 2.5 литри или помалку (5л/100км или помалку)

единствен услов кој го поставувам е некој да ми праи друштво на совозачко да утепаме полесно време, пошто 50 км низ град е бааги време.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4487 на: 04 Февруари 2013, 13:39:16 pm »
Бензинска по твој избор. Маршрутата треба да биде обична, со отприлика ист број на леви и десни скршнувања на семафори. Јас оздравев, така да веќе сум спремен.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4488 на: 04 Февруари 2013, 13:39:44 pm »
Едвај чекам да се случи тестов. Се среќа!

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #4489 на: 04 Февруари 2013, 13:41:45 pm »
Ајде де. Дај те тест, по ваша мерка. Само да гледам колку литра ќе се дотурат. Ете ви докажете, уверете ме/не.

тоа више се договоривме со симо. 50 км исклучиво градска вожња, централно скопско подрачје, вожњата почнува во 18 часот. тргаме од некоја бензинска (макпетрол или лукоил pls!) маршрутата ја одредува симо, он вози позади мене и он лично дотура гориво у моето ауто и кажува тука колку дотурил. Ja викам ќе дотури 2.5 литри или помалку (5л/100км или помалку)

единствен услов кој го поставувам е некој да ми праи друштво на совозачко да утепаме полесно време, пошто 50 км низ град е бааги време.

Ако сакате сега овој петок, ја сум слободен тогаш од работа, и ке ти правам друштво, или некој ден од наредната недела кога ке бидам прва смена, ете ке дојдам да ти правам друштво. Btw не сум многу тежок, околу 65 кила така да не би требало да влијае на потрошувачката :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4490 на: 04 Февруари 2013, 13:42:16 pm »
Вчера можеше да се тестира почнувајќи од населбата Аеродром, во насока на Народна банка преку Црвен Крст се’ до Влае.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4491 на: 04 Февруари 2013, 13:44:06 pm »
Бараме работен ден :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4492 на: 04 Февруари 2013, 13:45:15 pm »
Не ме сфати. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4493 на: 04 Февруари 2013, 13:46:47 pm »
За жал не :(

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4494 на: 04 Февруари 2013, 13:49:05 pm »
Караванот на опозицијата беше вчера (мислам) во периодот. Таман за тестирање потрошња. :) :) :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4495 на: 04 Февруари 2013, 13:50:06 pm »
ах не сум во тек со моменталните политички комедии, извини :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4496 на: 04 Февруари 2013, 13:56:10 pm »
12l плин - 100Km  8)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #4497 на: 04 Февруари 2013, 14:30:40 pm »
Каква заблуда море чоек, овие бројки никад ги немам видено без разлика дал се работи за 1.4 TDI, 1.9 TDIpd, 1.6 TDIcr и 1.8 TDCI.

Шо ви е целта само вие си знаете.
Се вади бе 3.4 л на 100 км ама да возииш 70-80 на автопат и да нема угорници. Ете од патарината на куманово до автокоманда е добар пример за тоа  :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4498 на: 04 Февруари 2013, 15:21:52 pm »

Еве ја и гОЈДО може да ти прајме друштво.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #4499 на: 04 Февруари 2013, 15:39:30 pm »
Јас го имам симнато Леонот на ~4 на отворен пат, али без клима, сам во кола и со мнооооооооооооооогу педантно возење.

Еве друга случка, сликата е после собирот во Маврово.

Ова е кај мене во двор сликано после собирот. Нека кажат Марјанот, Гојде и Гугле колку и како возевме на враќање.