Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2208338 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #615 на: 07 Јуни 2011, 01:34:48 am »
Чудни коли се Италианскиве... јас да ја заварам папучата за гас и цело време на пуна низ град... па повеке од 9,5-10 нема да покаже... никад...
Рики, старт/стоп на 600кг и на 1600кг ауто праи разлика. Праи разлика и моторот кој што троши повеќе енергија за да ги совлада интерните инерции кои на 2.0 мотор се далеку поголеми него на 1.3... нормално е тоа :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #616 на: 07 Јуни 2011, 08:38:51 am »
А тек да има енерџи гуми што штедат гориво :D :D
Џабе, ништо не штедат. Тоа само маркетинг е.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #617 на: 07 Јуни 2011, 09:53:42 am »
И не штедат и не кочат и не вртат по кривини...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #618 на: 07 Јуни 2011, 09:55:30 am »

Зависи од габаритот на колата ( од искуство ).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #619 на: 07 Јуни 2011, 09:57:21 am »
Не не, кочат и корнат асфалт, во кривини опасно држат дури со опасност да се превртиш ама гориво не штедат. Проверено лично и тоа повеќе години.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #620 на: 07 Јуни 2011, 10:08:39 am »
Чудни коли се Италианскиве... јас да ја заварам папучата за гас и цело време на пуна низ град... па повеке од 9,5-10 нема да покаже... никад...
Рики, старт/стоп на 600кг и на 1600кг ауто праи разлика. Праи разлика и моторот кој што троши повеќе енергија за да ги совлада интерните инерции кои на 2.0 мотор се далеку поголеми него на 1.3... нормално е тоа :)

Е така е :) нема што :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #621 на: 07 Јуни 2011, 10:10:15 am »
Не не, кочат и корнат асфалт, во кривини опасно држат дури со опасност да се превртиш ама гориво не штедат. Проверено лично и тоа повеќе години.

Просто ќе ме убедиш више да не фрлам пари за conti sport contact i za Dunlop sport maxx i za michelin pilotsport....
Откако еден другар така здраво се изврте со Астра Ха и ја акна у тротоар, со фабрички Мишелинки Енерџи, (штета 5.000е ем отворен страничен јастук) одма ги шитна и си зема здрава Бриџстон гума. Пресреќен е поради промената.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #622 на: 07 Јуни 2011, 10:15:51 am »

Просто ќе ме убедиш више да не фрлам пари за conti sport contact i za Dunlop sport maxx i za michelin pilotsport....
Откако еден другар така здраво се изврте со Астра Ха и ја акна у тротоар, со фабрички Мишелинки Енерџи, (штета 5.000е ем отворен страничен јастук) одма ги шитна и си зема здрава Бриџстон гума. Пресреќен е поради промената.

Баш на falanga му кажував дека е многу важно каде се произведени ( повторно од искуство ).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #623 на: 07 Јуни 2011, 10:29:04 am »
Моите Мишелинки се од Јунајтед кингдом (освен една). Откако ги земав имав два случаи на сигурна сообраќајка која не се случи поради гумите. Очекував намалување на потрошувачката ама тоа не се случи. Си имав навика да си подрифтувам така на отворен простор. Сега веќе не можам. Исто така два пати пробав понасилно и двата пати ми се одлепи ја тркалата од земја и ќе се превртев за малце. Башка веќе спаркот тешко чкрипи на старт за разлика од претходно.

Другар ти со астрата кој знае што направил. Ама јас не сум видел гума што лепи повеќе од тие Мишелинки. Најконкретно Michelin Energy Saver E3B

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #624 на: 07 Јуни 2011, 10:31:01 am »
Моите Мишелинки се од Јунајтед кингдом (освен една). Откако ги земав имав два случаи на сигурна сообраќајка која не се случи поради гумите. Очекував намалување на потрошувачката ама тоа не се случи. Си имав навика да си подрифтувам така на отворен простор. Сега веќе не можам. Исто така два пати пробав понасилно и двата пати ми се одлепи ја тркалата од земја и ќе се превртев за малце. Башка веќе спаркот тешко чкрипи на старт за разлика од претходно.

Другар ти со астрата кој знае што направил. Ама јас не сум видел гума што лепи повеќе од тие Мишелинки. Најконкретно Michelin Energy Saver E3B

За мало возилце нема подобра гума !

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #625 на: 07 Јуни 2011, 10:34:24 am »
Истите ги имав и на Пежото 205. А ги имав и на Пежото 206 - службеното ама беа многу излижани. На нивно место ставив Фулда Еко Контрол и се изненадив на суво како држеа. Имам позитивно мислење за таа гума.

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #626 на: 07 Јуни 2011, 11:29:13 am »
Хахаха коинциденција,баш мишелин енерги мислам дека имат,сега пред некој ден ги ставе хехе
Сузуки Свифт 1.3

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #627 на: 07 Јуни 2011, 12:47:57 pm »

:) Значи енерџито цвилеа на Астрата ко` таксиста у кривина коа влегуе, а а дешаванката му се има десено на морко на кривиот мост кај железничка. заврши у спротивна лента со заден дел у ивичњак со искршен бандаш и со изместен трап и со отворен сајдбег. Гумите со нецели 6-7.000 км, му ги поклони на вулканизерот :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #628 на: 07 Јуни 2011, 12:55:36 pm »

За мало возилце нема подобра гума !

Не комнетирам. Кога ќе се најде некој да ми каже „овие еково бољи се од премиум летниве у лето или премиум зимскиве у зима“ тогаш ќе искоментирам. За Мишелинка версус кумхо, барум, чајна пластик и сл. брендови нема дискусија.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #629 на: 07 Јуни 2011, 13:02:05 pm »
ke da ima i kaj nas skart gumi, brendirani i toa. So ne e za drug pazar tuka go nosat.
Slucajno so soferot od rabota muabet, pred 4 godini na Opel vectra staile Dunlop za 10.000 se iskrivile i izlizale, covekot mnogu umereno vozi.

jas kaj mene imav Dunlop sport sp na A3 pominaa 44iljadi, i sega staviv SportmaxxTT, pa ke vidime.
Za zima si kupiv Sava, si imaat standarden kvalitet nemozam voopsto da se pozalam