Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2207078 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #2520 на: 20 Април 2012, 11:10:44 am »
Море целта ми е да го прилагодам за MP3 плејерче да му закачам. Се ова другово, цедиња недајбоже касети, многу манипулација ми е......

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2521 на: 20 Април 2012, 14:07:27 pm »
Ако го користам работното време на татко ми како пример, тоа би било возење околу 7:00 наутро и 15:00 попладне. Во Скопје како што сфатив има 3 критични периоди кај што е гужветина невидена, а тоа се сабајле околу 8 саат, од 11 до 1 саат или lunch break и од 4 до 5 кога сите си бегаат дома.

Значи со користење на колата во истиот период од денот, плус евентуално навечер по потреба, сигурно би избегнал барем 2 од трите гужви.
И ако штедам гориво а кинам нерви, сигурно ќе биде боље од нашава мочана градска.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2522 на: 20 Април 2012, 14:09:38 pm »
И у 7 и у 3 ќе го јадеш.

Од 7 па до 5:30 опасни гужви има само измеѓу еден период е порастеретено. А зависи и од каде живееш и која дестинација ја возиш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2523 на: 20 Април 2012, 15:07:02 pm »
И ќе го јадеш кога штрајкуваат, ќе го јадеш делагации кога идат, ќе го јадеш за празници, за нови години, за матурски :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #2524 на: 20 Април 2012, 15:11:06 pm »
^^Ke go jades non-stop.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2525 на: 20 Април 2012, 15:12:25 pm »
24/7,   Само „Осмели се!“ и вози :D

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #2526 на: 20 Април 2012, 16:00:40 pm »
Мартин зависи каде ќе бидеш сместен во Скопје, и биди сигурен дека во Скопје ќе ти троши повеќе, што ако живеам на 4-5 км од работа, кога нити на идење нити на враќање можам да ставам 4-та.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2527 на: 20 Април 2012, 16:23:33 pm »
И ќе го јадеш кога штрајкуваат, ќе го јадеш делагации кога идат, ќе го јадеш за празници, за нови години, за матурски :D
А кај мене пред зграда што штрајкуваат и ми мочаат врз бандажите после?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2528 на: 20 Април 2012, 18:13:47 pm »
Никако не игра улога на потрошувачката на гориво, жал ми е :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2529 на: 21 Април 2012, 00:34:08 am »
1300 денари плин,наточено околу 28-29л,досега поминати 450км,од кои 60-70км низ Скопје.Па ке видиме колку останало,односно дали ми остана колку шо имапе кога ставав плин.Вожњата строго до дур оди
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #2530 на: 21 Април 2012, 18:15:35 pm »
Мартин зависи каде ќе бидеш сместен во Скопје, и биди сигурен дека во Скопје ќе ти троши повеќе, што ако живеам на 4-5 км од работа, кога нити на идење нити на враќање можам да ставам 4-та.

Јас во градот е-ана кола да нема по улиците нема шанси да ставам 4,ретко 3 за 4 неможам ни да сонувам.....
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2531 на: 21 Април 2012, 18:18:34 pm »
Pa za 3-4 km vozenje motorot nema ni da dostigne rabotna temperatura, logicki imas pogolema potrosuvacka. Na kratki relacii i vo guzva, motorce mi se gleda za podobra varijanta (za leto) za zima mozebi taxi, Bus ili pesacenje.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #2532 на: 21 Април 2012, 21:05:06 pm »
Убаво кажа Bugar... јас до работа имам 3.5 км и ни во лето не загрева до таму, а да не зборам за зима. ECU-то добива информација дека не е постигната работната температура и вбризгува поголема количина на гориво. Нема спас од тоа. Сепак не е проблемот во потрошувачката туку во цената на горивото - кој порано гледаше колку трошела колата :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #2533 на: 21 Април 2012, 22:03:47 pm »

Убавината на земање стан под кирија е тоа што можиш да си го одбериш станот да ти биди најблиску до работата/факултетот.
Така да нема да имаш потреба од кола, освен за курчење и за бегање дома (во друг град).

:D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2534 на: 22 Април 2012, 16:36:57 pm »
E pa stedis na benzin a parite gi davas za kirija. I kiriite se ripnati vo Skopje za stanovi.

Zemas stan blisku do rabota i odis peski. Toa e resenieto.