Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2212078 пати)

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #15570 на: 15 Август 2023, 16:45:12 pm »
Возено радовишко-струмички регион.
Стил на возење:Фаланга стајл
Поминато КМ 134 но бидејќи лаже километражата со 10 реална километража е 121км.
Полнето на пумпа до капаче 2.6л на тие 121км или 2.15л/100км
Машинерија галакси 125цц 😁

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #15571 на: 18 Август 2023, 08:27:17 am »
Скопје-Охрид. Освен на автопат реално невозможно е да се вози над 80 особено после Кичево, катастрофа патот

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15572 на: 18 Август 2023, 08:50:04 am »
Вчера одев за Охрид, имав малце по „спиритед драјвинг“ стил, Mito-то ме изненади со предобриот хендлинг: мало, брзо, стабилно, весело и љуто :)
До Охрид, генерално е предобро за возење кога нема гужва, планините и кривините пружаат одличен драјвинг експириенс. Секако, сам бев во кола, па можев да си приуштам малку подинамично возење.

Просечната брзина од Ѓорче (ресетирав кај ФИАТ сервис Илија),  до влез на Охрид беше 87км/ч. По пат немаше речиси ич гужва, и само неколку камиони од кои повеќето се погодија на места погодни за престигнување. Во ниеден момент не возев побрзо од 160км/ч, ама ретко кога поспоро од 90.

Потрошувачка... хмм... ќе ме утепаат „екологистиве“ што им трошат колите под 5л/100км :D Просекот ми се наруши од Ботун до Охрид, каде се вози релативно брзо (околу 80-90км/ч), но во релативно долга колона и ретки се можностите за претекнување.
Не знам дали е легално да се спомне тука у темава :D до пред Ботун беше околу 9,4л/100км, после тоа падна на 8,7.

За повеќе совети како побрзо да го потрошите вашето гориво, во следната епизода :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #15573 на: 18 Август 2023, 09:37:30 am »
Вчера бев у канцеларија, па тргнав рано околу 6 да не ме фати гужва, ама не возев брзо, скоро цело време 120-130 км/ч. Не ме фати гужва, и имаше ептен мала делница каде се вози 80 ради работа на пат.

На враќање тргнав околу 20ч и возев побрзо цело време (140-160 км/ч) за да не заспијам. На враќање по друга рута возев, каде имаше доста работа на пат каде се вози 80.
Просечна брзина поголема за 3 км/ч, ама потрошњата поголема за 0.8 л на 100 :) Да не беа тие спори делници, поголеми ќе беа и двата просеци сигурно.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #15574 на: 18 Август 2023, 10:32:15 am »
Си има западњаци што вака го живеат животот, му се свиѓа работата ама му се свиѓа и местото на живеење, па си фаќа си вози секој ден по 500 километри :)

И после излага на оглас кола 3 години стара со 600.000 поминати ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #15575 на: 18 Август 2023, 11:14:56 am »
Многу се 500 км на ден да ги возиш секој ден. Од дома работам, ова ми е втор пат да идам у канцеларија од 1 јуни.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #15576 на: 18 Август 2023, 11:17:11 am »
Вчера одев за Охрид, имав малце по „спиритед драјвинг“ стил, Mito-то ме изненади со предобриот хендлинг: мало, брзо, стабилно, весело и љуто :)
До Охрид, генерално е предобро за возење кога нема гужва, планините и кривините пружаат одличен драјвинг експириенс. Секако, сам бев во кола, па можев да си приуштам малку подинамично возење.

Просечната брзина од Ѓорче (ресетирав кај ФИАТ сервис Илија),  до влез на Охрид беше 87км/ч. По пат немаше речиси ич гужва, и само неколку камиони од кои повеќето се погодија на места погодни за престигнување. Во ниеден момент не возев побрзо од 160км/ч, ама ретко кога поспоро од 90.

Потрошувачка... хмм... ќе ме утепаат „екологистиве“ што им трошат колите под 5л/100км :D Просекот ми се наруши од Ботун до Охрид, каде се вози релативно брзо (околу 80-90км/ч), но во релативно долга колона и ретки се можностите за претекнување.
Не знам дали е легално да се спомне тука у темава :D до пред Ботун беше околу 9,4л/100км, после тоа падна на 8,7.

За повеќе совети како побрзо да го потрошите вашето гориво, во следната епизода :)
Ти и @MecheTo сте друга категорија :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15577 на: 18 Август 2023, 12:25:05 pm »
@Simo - Carrier159
Ти се погодил денот, јас и натаму и на враќање сите камиони што постојат ги сретнав...

Слично како лани, 7.5/100
4 часа патување, забава до бесвест.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #15578 на: 18 Август 2023, 18:07:26 pm »

И не отиде преку Дебар?

Штета....

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8003
  • Плинаш!!!
« Одговори #15579 на: 18 Август 2023, 18:31:48 pm »
@Simo - Carrier159
Ти се погодил денот, јас и натаму и на враќање сите камиони што постојат ги сретнав...

Слично како лани, 7.5/100
4 часа патување, забава до бесвест.
Аууу 4 часа, мноооогу. Ама коа има гужва, тоа е. Јас од Охрид (од Даљан) тргнав во 19часот, во Скопје (Хром) бев во 21:20. Дека возев нешто пребрзо, не возев ама дека возев некој километар на дозволеното, возев. Гужва и да немаше, освен на спуштање од Стража до Гостиварска патарина ама па и тие добро темпо држеа.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15580 на: 18 Август 2023, 19:07:07 pm »
Тоа натаму... назад беше скоро 5 часа.

Уште на тргање Љубаништа автобус имаше пред мене.
Ете ти 60 минути до Охрид. :)))

А пази, Ѓорче - Теферич е 30 минути просек. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8003
  • Плинаш!!!
« Одговори #15581 на: 18 Август 2023, 21:01:38 pm »
Ти се погодило ептен....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #15582 на: 18 Август 2023, 22:22:12 pm »
И не отиде преку Дебар?

Штета....

Беше императив побрзо да стигнам ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #15583 на: 19 Август 2023, 00:02:10 am »
Pazete od Skopje nakaj Zelino pred vtorata naplatna na vrv od nagornicata od most merat.
Jas vecerva prv pat gi primetiv.
Kaj cajkanite imase naredeno koli pred naplatna pogolema guzva od naplatna.
Coekot na naplatna go prasav, a vika parce praat godinava imaat novo mesto lom storija.
Jas bev za cudo miren na tempomat 120. Bas vo toj moment me preticase BMW 4ka so nekoi 150-160 a pred toa eden golf i pobrzo.
Dvajcata gi najdov na naplatna trgnati na strana.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15584 на: 19 Август 2023, 01:29:04 am »

Ти и @MecheTo сте друга категорија :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Фала му на @Simo - Carrier159  шо ја прави вистинската работа,да не се осеќам како црна овца,вака сме две црни...🤣😅
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D