Јас мојот дизел незнам колку троши градска искрено, еднаш пробав да мерам и излезе 7,5 литра ама бидејќи со дизелот никогаш не возам сабајле околу 8 и попладне од 4 до 5, мене оваа потошувачка не ми е релна, да мене ми троши 7,5 ама тоа не е истото градско возење како со бензинецот, тој секој ден влегува во гужви и повеќе лази отколку што вози и затоа троши 12-13 литра, или со 40-42 литра плин поминува 330-340 км, на борд незнам колку покажува.
Јас сеуште го имам истиот впечаток, дека ако некој пише дека дизел троши 7-8 литра ондак одма е нападнат дека лаже, ако пише како тебе дека троши 10литра, тогаш е ОК, и тој торко што вози дизел а не вози бензин бидејќи тие се супермодерни во сите услови магично трошат 5-6 литра.
Јас ваљда сум уште у 20 век, ама до сега најекономичен бензинец е 1,0 во Сузуки Целерио и тој низ град ми трошел 7,5 - 8 литра бензин. све друго од 10 па нагоре
1,8 ми трошеше 13 литра низ град а на роднина 8, ама неговата градска била од Кадино до Автокоманда, а мојата од Ново Лисиче до Ленинова.
ТБ со ознака 1,4 ТЦе ми трошеше 13-14 литра низ град, создравие да си го вози тој што го купи бијќи него 10 му трошело ама само навечер го вози, зш преку ден со автобус идел на работа и гужва му се праело за паркинг низ центар.