Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2214124 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #12855 на: 21 Август 2018, 12:55:50 pm »
Еве јас за мене ќе си кажам, за низ град секогаш бирам атмо бензин, а за отворено секогаш турбо дизел, не поради потрошњата туку поради филингот.
Многу многу подобар филинг имам кога возам дизел на автопат, а на отворено дали дизел дали бенизн мала е разликата во потрошувачка ама дизелот ми е померачки и поубаво ми вози.

Турбо бензин на автопат вози многу слично како дизел и се осеќа силен за престигање. Разликата е што ги нема тие нискофреквентни вибрации и брмчење како кај дизелот.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #12856 на: 21 Август 2018, 12:57:12 pm »
Само роуд и винд ноиз :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #12857 на: 21 Август 2018, 13:01:24 pm »
Еве јас за мене ќе си кажам, за низ град секогаш бирам атмо бензин, а за отворено секогаш турбо дизел, не поради потрошњата туку поради филингот.
Многу многу подобар филинг имам кога возам дизел на автопат, а на отворено дали дизел дали бенизн мала е разликата во потрошувачка ама дизелот ми е померачки и поубаво ми вози.

Турбо бензин на автопат вози многу слично како дизел и се осеќа силен за престигање. Разликата е што ги нема тие нискофреквентни вибрации и брмчење како кај дизелот.  :)
Бензинецот рже над 4000

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #12858 на: 21 Август 2018, 13:30:16 pm »
ама тоа е убаво режење и е над дозволената брзина, но сепак во зависност од агрегатот доволно за казна со поени и 40еур ;D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #12859 на: 21 Август 2018, 13:37:57 pm »

Шо знам не е баш така кај мене, на брзини од околу 90-130 дизелот скоро и да не се слуша.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
« Одговори #12860 на: 21 Август 2018, 13:39:45 pm »
ама тоа е убаво режење и е над дозволената брзина, но сепак во зависност од агрегатот доволно за казна со поени и 40еур ;D
Во друга или треќа и цепај 110-130

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #12861 на: 21 Август 2018, 13:44:38 pm »
Се слагам за звукот, дека повеќе филм прави иако само брчи, ама кога гледаш дека си на 6.000 вртежи не е дека нема филм, башка дозирањето на сила со педаљата за гас е подобро, поширог опсег имаш да си играш со вртежите, ама па и дизелот си има филинг, поинаков од првиов, кога сум на некој превој, еве стража нека биде, при враќање на брзина подоле од 4 во 3 та пример, го добиваш чувството на милион долари преставено преку силата која ти ја пружа моторот во тој момент, во тој ранг од 2,500 до кај 4.000 вртежи има филинг дека асвалтот ќе го откорнеш иако си товарен па и претоварен со багаж. Нема звук, нема брчење, само брутална моќ (без мрчење за терминов, само пробувам да го доловам моментот), тоа со бензин јас не сум го осетил до сега.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #12862 на: 21 Август 2018, 13:49:06 pm »
затоа со турбо бензин ќе го осетиш :)

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
« Одговори #12863 на: 21 Август 2018, 13:53:10 pm »
Се слагам за звукот, дека повеќе филм прави иако само брчи, ама кога гледаш дека си на 6.000 вртежи не е дека нема филм, башка дозирањето на сила со педаљата за гас е подобро, поширог опсег имаш да си играш со вртежите, ама па и дизелот си има филинг, поинаков од првиов, кога сум на некој превој, еве стража нека биде, при враќање на брзина подоле од 4 во 3 та пример, го добиваш чувството на милион долари преставено преку силата која ти ја пружа моторот во тој момент, во тој ранг од 2,500 до кај 4.000 вртежи има филинг дека асвалтот ќе го откорнеш иако си товарен па и претоварен со багаж. Нема звук, нема брчење, само брутална моќ (без мрчење за терминов, само пробувам да го доловам моментот), тоа со бензин јас не сум го осетил до сега.
Со турбо бензин другар, ама на бензинецот ќе вратиш од 4та во 2ра. Мојата е автоматик, kick downot е многу убава работа

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #12864 на: 21 Август 2018, 14:05:55 pm »
Секој со желбите и очекувањата.

Али кога јас би бирал од моториве достапни за повеќето, тоа е 6 цилинтра атмобензин на БМВ,со 528 и 530 чувството на моќ го имав од 1500 рпм па до 6000, тие мотори влечат во секоја брзина и како да незнаат кога е доста.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12865 на: 21 Август 2018, 17:42:04 pm »
Денес Велес - софија Петрич Струмица Велес, возено доста над знаци 1ч15мин Велес граница :) благоевград софија 150 - 210км/ч софија благоевград исто темпоматот на 150 плус си газам кога има мегдан. Благоевград Петрич спрема условите на патот, Петрич Струмица Велес исто. Околу 60км низ сите набројани градови градска, прво гасење во софија, после тоа пред Петрич во едно кафанче за ладно пиво и ручек. Околу 1,5ч-1,45мин работа во место.

Се на се по борд 5,4, јас сум презадоволен, наспроти бензин ми заштеди колку што кошта добра курва на адам и ева, споредено со задоволство кога возиш бензин тука некаде.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #12866 на: 21 Август 2018, 17:54:23 pm »
Бре бре бре живо џабе возење.
Се загреав и јас,2.0 тди 140кс беше?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12867 на: 21 Август 2018, 18:12:37 pm »
2.0 140, минатата недела со Саше со аудио исто 2.0 се враќавме со двете коли заедно од ск, кај мене при иста брзина на движење секогаш е околу 200/300рпм помалку во истиот степен, на патарина имав околу 1,5л пониска потрошувачка. Не знам мојот сетап освен во пасат во која друга кола оди.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #12868 на: 21 Август 2018, 18:20:40 pm »
Денес Велес - софија Петрич Струмица Велес, возено доста над знаци 1ч15мин Велес граница :) благоевград софија 150 - 210км/ч софија благоевград исто темпоматот на 150 плус си газам кога има мегдан. Благоевград Петрич спрема условите на патот, Петрич Струмица Велес исто. Околу 60км низ сите набројани градови градска, прво гасење во софија, после тоа пред Петрич во едно кафанче за ладно пиво и ручек. Околу 1,5ч-1,45мин работа во место.

Се на се по борд 5,4, јас сум презадоволен, наспроти бензин ми заштеди колку што кошта добра курва на адам и ева, споредено со задоволство кога возиш бензин тука некаде.

Ама ептен си го искинал од газење затоа и испаднало толку многу над просекот. Ако земеш како си возел не испаѓа многу 5.4 литри. Му доаѓа скоро максимална потрошња  што може да ја извади тој мотор. Ама распонот од 3.7 до 5.4 ти е добар, иако јас имав 3.6 просек на тест вожњата. Би требало да оди и испод тоа ако се исклучи клима.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #12869 на: 21 Август 2018, 18:26:27 pm »
Немав време, имав 3 состаноци во  софија и во петрич требаше да бидам по бугарски во 15. Морав така, имам слика у тел некаде Велес петрич Велес 3.2 лабаво возење ама со 16ки гуми.