Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1992365 пати)

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #7815 на: 23 Мај 2017, 14:20:16 pm »
Како што знам Олимпико се главни увозници, така да веројатно чекаат од кај нив да стасаат па они даваат на другиве. Иако предпоставувам дека се имаш јавено во Мотоцентар, проверу таму за цени, ете за мојте димензии има разлика во цена од скоро 10% што и не е така малку.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7816 на: 23 Мај 2017, 14:23:22 pm »
Се распрашав секаде, имаше само микс да направам со пилот спорт 4 напред 3 назад, али нејќев епа сега чекај :D
Пнеуматик комшии ми се затоа и нарачав од кај нив
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #7817 на: 23 Мај 2017, 14:34:38 pm »
Саше што не одиш кај некој од соседите да си пазариш гуми по одлични цени, ем ќе имаш избор поголем.

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #7818 на: 23 Мај 2017, 15:21:23 pm »
Колата е на име на фирма па ги плаќам преку фактура. Ако земам да извадам пари за гуми ќе треба да платам 11% данок и парите што ќе ги заштедам ќе ги дадам на пат и данок. Но ќе ја разгледам и таа можност за гуми од грција, некако сакав пак да ставам Гуд Јиар Асиметрик 3 но нема шанси да се најдат во Македонија до другата сезона, Континенталов исто така ме влечат но на tyrereviews имаат многу многу слаба оценка за трајност што им беше мана и на Конти 5ката. Имаат мојве уште 1 месец возење па ќе размислам до тогаш.

Присутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #7819 на: 23 Мај 2017, 18:23:35 pm »
Ептен е к'т работава во Македонија да си купиш нови спортски гуми. Се јавувам денеска по гумариве и многу од нив им се потрошени залихите, така да или многу македонциве возат или дилериве увезуваат по 16 гуми вкупно. Еве ги цените што ги добив за димензија 235/45/R17.

Мотоцентар:
Continental SportContact 6 = 8.000 Денари
Michelin Pilot Sport 4 = 8.800 Денари.

Пнеуматик:
Pirelli P7 Cinturato = 8.700 Денари.
Michelin Primaxy 3 ја имаа но не прашав за цена, не ме интересираше.

Олимпико:
Michelin Pilot Sport 4 = 9.500 Денари но ја немаат на лагер, за 2-3 недели ќе добијат. (Уште не ми е јасно како може да се поскапи од Мотоцентар али ај...)

Stop&Go
Good Year Assy 3 Немаат на лагер а изгледа и нема да добијат веќе од таа димензија. Ептен ми е криво за ова.

малку чудни цениве.. јас возам Pirelli Cinturato P7 во димензија 225/45/17, гумата е одлична, но не е во спортска класа на Sport Contact или Pilot Sport. гумата е во класа на Premium Contact, Primacy.. ме чуди како може да е поскапа или со иста цена со спортски перформанс гуми. мислам дека околу 100-110 евра беше во 225/45/17 димензија.

или Пнеуматик ја набиле до коска ценава или Мотоцентар чистат залихи на лански гуми во таа димензија и затоа толку со ниски цени...или не знам што друго. :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #7820 на: 23 Мај 2017, 22:36:27 pm »
За GoodYear, дали сте прашале во Макпетрол? Некогаш знаат да изненадат со цени и услуга...

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #7821 на: 23 Мај 2017, 23:21:59 pm »
Не сум прашал Казан. Фала што ме подсети, уште во четврток сабајле ќе им звонам.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7822 на: 23 Мај 2017, 23:27:16 pm »
Мотоцентар:
Continental SportContact 6 = 8.000 Денари

Да не е ова цена за Premium Contact 6 ?
Јас како што знам Sport Contact 6 ќе почнуваат од 19-ки па нагоре

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #7823 на: 24 Мај 2017, 00:28:02 am »
seuste ima zalihi od sport contact 6ka, ke se prestane so proizvodstvo pod 19ki
I jas cekam na PS4, ama da pocnat da ja proizveduvaat vo mojata dimenzija.
Za sega zadovolen od Premium Contact 6.
Malce me zamisli ova ako treba da se zagrevaat PS4, togas se bas sportski i neznam kolku se za normalna gradska voznja.
Drugo sto procitav deka ne smeat da se vozat na ladno pod minus 5 stepeni ke se deformiraat.

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #7824 на: 24 Мај 2017, 02:00:55 am »
@marjanot  100% се работи за Спорт Контакт 6, баш ги прашав и убаво им напоменав дека несакам премиум контакт 6, дека барам Спорт Контакт 6. Изгледа ќе биде дилемата меѓу нив и ПС4 за жал :)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #7825 на: 24 Мај 2017, 09:27:55 am »
Skoro sigurno nemoze da se Sport contact 6, ne se proizveduvaat vo taa dimenzija. Posto ti potvrduvale deka ne se premium contact 6, togas edinstveno moze da stanuva zbor za Sport contact 5.
Neznam zosto ne si zainteresiran za Premium contact 6, nekoe logicno objasnuvanje? Pirelli cinturato P7 ti e ok, Premium-ot ne ti e.
Prasaj si vo Makpetrol, moze da imaat i toa sigurno so bolja cena od Stop-go.

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #7826 на: 24 Мај 2017, 10:46:39 am »
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Sport-Contact-6.htm Тука може да видите дека има ревјуа и во димензија 17, веројатно ќе прекинат со производство за димензии под 19, но сега за сега ги има.
Спорт Контакт 6 испадна лани а Премиум Контакт 6 оваа година, така да не верувам дека лани биле само на премиум контакт 5 оставени континенталите во 17 и 18 димензија. Како и да е, убаво и јасно го прашав дечкото во Мотоцентар дали имаат Континентал Спорт Контакт 6 во димензија 235 45 17 и ми одговори потврдно и ми даде цена, ако он ме излажал и мислел дека праи муабет со некој што не се разбира од бројки па кога ќе ги видам гумите да ги земам, тогаш ве лажам и јас вас.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #7827 на: 24 Мај 2017, 11:34:08 am »
Bas tamu na tyrereviews ako stisnes da pises komentar za gumata default dimenzija koja avtomatski iskaca e 225/45/17.
Ocigledno tie nekolku ne ja smenile dimenzijata koga pisuvale, a i ako gi vidis kolite, S8, 330i i koja li bese drugata, mislis deka S8 ide so taa dimenzija na guma?
A vo motocentar po telefon ako si prasuval, se e mozno. Ili se brzal tipot pa ne doslusnal, ili ne se zamaral mnogu mnogu dali 6 ili 5.
A sport contact 5 ne e prekinat so proizvodstvo, bas za 17 i 18ki da pokrie, zaedno so premiun contact 6.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7828 на: 24 Мај 2017, 12:52:18 pm »
@Sase_91 јас ги земав од Мотоцентар пред 1 месец. Тогаш ми кажаа дека нема SC6, а ако сакам има SC5. Па ми објасни тој демек само PC6 има во овие димензии и е замена и за PC5 и SC5. Ова од нив е, не би ме чудело и да не биле доволно информирани

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #7829 на: 24 Мај 2017, 19:10:35 pm »
Premium contact 6 na dozdov lepi upm.
Isto i na suvo, i toa bez zagrevanje  :)
Ocekuvav deka ke prolizga u krivina na pojak gas, ama ne.
Ovaa guma nema vrska so postarite modeli na Premium Contact.

Sport Contact 6 bi trebalo da e uste podobra, ama ne traat poveke od 25-30000km.
Pa koj sto saka i sto mu treba moze  da bira.

Mnogu me kopka kakvi se PS4.
Testovite vikaat vrv.
Nekoj se zalese lizgale??? Toa mozda deka e Mercedes :)
Nekoj vika treba da se zagreat...
Kako i da e, ke gi vozev da imase dimenzija.