Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1992370 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #7830 на: 24 Мај 2017, 21:57:53 pm »
Michelin има нова гума Pilot Sport 4s, која ја „мачка на лепче“ Sport Contact 6, само од 19-ки нагоре..

http://www.michelin.rs/automobilski-pneumatici/michelin-pilot-sport-4-s#comparison-tabs

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #7831 на: 24 Мај 2017, 22:18:19 pm »
Ova kako ajfonite i samsongot, 4, 4s 5s 62gb....
Za calamenje, samo se stava na bandaz a ne bo dzeb ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7832 на: 24 Мај 2017, 22:30:04 pm »
После онаа глупост што ја истресоа Мишелин дека нивните 1.6мм гуми биле подобри од други со 4мм, не фала

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7833 на: 24 Мај 2017, 22:31:44 pm »
Не мораш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #7834 на: 25 Мај 2017, 08:56:24 am »
После онаа глупост што ја истресоа Мишелин дека нивните 1.6мм гуми биле подобри од други со 4мм, не фала
Mnogu nelogicnosti i kolku da se pise nesto od Tischlaufer vo zadnje vreme  8) i za uljinjata slicni raboti imase.
Eve gumite na sase_91 se na 1.6mm, potroseni za godina dena. Jas sum siguren deka se bolji vo ova stanje od potpolno novi Starfire, Kelly, Petlas... i ne mi teknuva sto se drugo se prodava (osven ovie denovi na poroen dozd  :-X kaj sto moze akvaplaning da te zaebe).

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #7835 на: 25 Мај 2017, 12:24:00 pm »
Јас кога ги земав другите(сегашните) 18ки, имаа гуми Мишелин Супер Спорт. Имаше мислам околу 3мм. Гумата е премногу мека. Сите каменчиња по патот се лепеа за гумата. После некое време, паднат каменчињата, ама додека се загрее гумата, бетер трактор да возам.

Мишелинот многу брзо се троше, меки се, ПРЕМНОГУ се бучни, се додека не излезеш на автопат. Се мислев помеѓу Мишелин, Континентал и Гудјеар. Си земав Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 225/40 18 и 255/35 18, колата како да лета по патот, како да не допира на патот.

Потивка гума, здравје, а прочитав наназад имаше некој спомнено демек Гудјеар Ефф. биле многу гласни... неточно. Гудјеар ги има најтифките гуми, особено Гудјеар Еффгрип.

Ги пробав на релација Шведска-Холандија-Шведска. Особено па по автопатот во Холандијам, колата буквално лебдеше. Подобар автопат од тај во Холандија немам сретнато. Особено новиот автопат кон Амстердам со 5ленти во еден правец...

и една плавуша со новата маздичка мх5 кабрио пред тебе, а гужва од работа, околу 5-6 часот, автопат со 5 ленти во застој... среќа бев сам, ако беше жената со мене, ке требаше да прелетувам коли ;D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #7836 на: 25 Мај 2017, 18:55:50 pm »
Uniroyalot na dozdov se pokazaa tokmu kako sto gi reklamiraat ni vir ni nisto ne gi sopira.
Si lepat u krivina mnogu mnogu dobro.

Definitly recommended.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #7837 на: 26 Мај 2017, 11:05:40 am »
Good Year Assy 3 во мојата димензија нема ни во Макпетрол, така да за жал изгледа ќе мора да се менува бренд.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7838 на: 26 Мај 2017, 11:09:07 am »
Цепки се овие комшииве мои Пнеуматик, поминаа 3 недели откога "нарачав" гуми, вчера ми викаат, а нема нигде во југоисточна европа треба уште 10 дена да се чека :D На жици ќе ме остават...
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #7839 на: 26 Мај 2017, 11:17:24 am »
Возено навечер на невреме, брисачите на најбрзо пуштени не може да постигнат со бришење од многу вода, Гостивар - Скопје, скоро цел пат држење под 180км, три пати се сецна колата од големи наноси на вода т.е. реки како да течеа, колата фати грип откако се помината реката, четвртиот пат после поминување на последната патарина пред влез на Скопје има блага кривина која имаше голема река на сред автопат тука се преплашив бидејќи највеќе колата се сецна од претходно и за кратко се стабилизира...
Да бев со гуми со пониски перформаси од Continental Premium Contact 5 мислам ќе наебев на крајот...

Немојте да возите во услови како што сум возел, почетокот на моменти многу сум се исплашил и последниот пат се преплашив!

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7840 на: 26 Мај 2017, 11:19:36 am »
Па на такво време се вози ли под 180км/ч жити се ?

Се вози 100км/ч, евентуално 90км/ч али ај. 
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
« Одговори #7841 на: 26 Мај 2017, 11:22:02 am »
Возено навечер на невреме, брисачите на најбрзо пуштени не може да постигнат со бришење од многу вода, Гостивар - Скопје, скоро цел пат држење под 180км, три пати се сецна колата од големи наноси на вода т.е. реки како да течеа, колата фати грип откако се помината реката, четвртиот пат после поминување на последната патарина пред влез на Скопје има блага кривина која имаше голема река на сред автопат тука се преплашив бидејќи највеќе колата се сецна од претходно и за кратко се стабилизира...
Да бев со гуми со пониски перформаси од Continental Premium Contact 5 мислам ќе наебев на крајот...

Немојте да возите во услови како што сум возел, почетокот на моменти многу сум се исплашил и последниот пат се преплашив!

Чисто да стои ова, за следниот пат кога ќе се праиме дева-марии за почитување закони.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #7842 на: 26 Мај 2017, 11:22:48 am »
Цепки се овие комшииве мои Пнеуматик, поминаа 3 недели откога "нарачав" гуми, вчера ми викаат, а нема нигде во југоисточна европа треба уште 10 дена да се чека :D На жици ќе ме остават...

Шо не одиш до кај комшиите и да си пазариш гуми поевтини и ОДМА?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7843 на: 26 Мај 2017, 11:23:42 am »
Така е класен, денеска се изначитав тон постови за непочитување на закони од возење без воопшто да се има положено за Б категорија.

Али најбитно .. Continental Premium Contact 5 спасува животи на монсунски дождови.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7844 на: 26 Мај 2017, 11:40:35 am »
Добро де, и 80 е под 180 ама сте и вие брееее! ;D