Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1995968 пати)

Отсутен Zamisli

• Почетник
  • *
  • Пораки: 31
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #7335 на: 20 Март 2017, 17:50:30 pm »
Сакам да земам Bridgestone turanza er300 185 60 14 за fiesta tdci 2004. Предложете нешто ако е боље до таа цена или нешто поефтино а солидно. И дали да купам на ново/старо алу бандажи за летниве или нема потреба.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #7336 на: 20 Март 2017, 18:04:31 pm »
А која цена се овие што сакаш да ги купиш?

Отсутен Zamisli

• Почетник
  • *
« Одговори #7337 на: 20 Март 2017, 18:47:54 pm »
Мислам дека се околу 3000 денари. Може и некон попуст да падне :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #7338 на: 20 Март 2017, 19:48:56 pm »
Јас имав Бриџстон потенца, многу тврда гума ама па многу километри издржа. Види што имаш друго за тие пари,  незнам како одат цените во таа димензија

Отсутен Ineedmoney

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #7339 на: 20 Март 2017, 19:55:11 pm »
 Денес бев за промена на зимските пневматици. Најблиску до местото на живеење ми е Пнеуматик во Ново Лисиче. Си платив регуларно 1000-че за 4 гуми со балансирање, земав налог, и паркирав надвор колата на ред за чекање. После 15 минути ми дојде редот.
Првиот момак што ги вадеше бандажите фрлање директ на предна страна. Ај за тоа преќутев. Им давам инструкции да ги ротираат задни со предни, страна за страна, иако беа обележани. Во меѓувреме работно на телефон ми одзема внимание, и гледам ги пакуваат зимските гуми необележани. Нормално изреагирав бурно, и влегов кај менаџер/ шеф на смена што и да е и му објаснив. Излезе, им кажа демек немај гајле, и пишаа на нив ради реда безвезе.

Во двор ги вадев една по една, и бидејќи се речиси нови, ги различив веднаш предните од задните, како и  леви од десни ( ради средството за гуми што го ставам). Вакви говеда и непрофесионалци немам видено никаде. Мизерија и беда. Сериозно не ги препорачувам на никој. Дури и во маалски мали сервиси, вакви утки не прават.

Не знам дали е соодветна темава, ако не е ќе Ве замолам да ја преместите.

п.с. Фискалната да не биде дека зборам на празно.
п.п.с. Немам ништо против фирмата, ниту пак работам во таа бранша, едноставно сум изреволтиран поради непрофесионалноста.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #7340 на: 20 Март 2017, 19:57:47 pm »
Мене еднаш таму ми ја вратија колата со лошо балансирани ама во центар кај католичка, тој сервис

Отсутен Darko_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #7341 на: 20 Март 2017, 20:10:04 pm »
не знам еве да не урочам, јас 2 години наназад веќе редовно во Пнеуматик менувам зимски/летни и балансирам гуми и ниту еднаш не сум имал проблем со балансирањето...спие колата на 150+ кмх.

може затоа што секогаш гледам да сменам 10-тина дена пред рокот (доколку не планирам да патувам) за промена и гледам да биде во ден сабота рано посабајле. може и тоа си има влијание кога нема многу гужви... иако не е оправдание за лоша услуга тоа.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7342 на: 20 Март 2017, 20:16:53 pm »
1000-че..... мноу бе некако.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Zamisli

• Почетник
  • *
« Одговори #7343 на: 20 Март 2017, 20:18:24 pm »
Јас имав Бриџстон потенца, многу тврда гума ама па многу километри издржа. Види што имаш друго за тие пари,  незнам како одат цените во таа димензија
Сега еден другар исто ми кажа, боље варијанта биле vredestein za tie pari.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 314
  • МАЗДАШ
« Одговори #7344 на: 20 Март 2017, 20:18:33 pm »
Денес бев за промена на зимските пневматици. Најблиску до местото на живеење ми е Пнеуматик во Ново Лисиче. Си платив регуларно 1000-че за 4 гуми со балансирање, земав налог, и паркирав надвор колата на ред за чекање. После 15 минути ми дојде редот.
Првиот момак што ги вадеше бандажите фрлање директ на предна страна. Ај за тоа преќутев. Им давам инструкции да ги ротираат задни со предни, страна за страна, иако беа обележани. Во меѓувреме работно на телефон ми одзема внимание, и гледам ги пакуваат зимските гуми необележани. Нормално изреагирав бурно, и влегов кај менаџер/ шеф на смена што и да е и му објаснив. Излезе, им кажа демек немај гајле, и пишаа на нив ради реда безвезе.

Во двор ги вадев една по една, и бидејќи се речиси нови, ги различив веднаш предните од задните, како и  леви од десни ( ради средството за гуми што го ставам). Вакви говеда и непрофесионалци немам видено никаде. Мизерија и беда. Сериозно не ги препорачувам на никој. Дури и во маалски мали сервиси, вакви утки не прават.

Не знам дали е соодветна темава, ако не е ќе Ве замолам да ја преместите.

п.с. Фискалната да не биде дека зборам на празно.
п.п.с. Немам ништо против фирмата, ниту пак работам во таа бранша, едноставно сум изреволтиран поради непрофесионалноста.
[/img]
Другар јас од скоро бев таму да прашам за гуми летни, кога ми кажаа на нискобуџетни гуми некои цени , за глава се фатив, викам фала пријатно. Сигурно 700-800 поскапо по  гума од други места кај што имав прашано, зборам за исти модел и димензија.
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #7345 на: 20 Март 2017, 20:38:35 pm »
Не ме чуди, кога прашував есента за зимски ми понудија од Continental TS 830, а кај нас веќе имаше TS 860...

Додека пак од нискобуџетните гуми имааат повеќе избор, е сега поскапи им беа од другите места, ама ако купуваш 4 им беа поевтини  :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #7346 на: 20 Март 2017, 22:10:25 pm »

Како што гледам, има балансирање на 8 тркала 4 челични и 4 алу. Така да цената е многу ОК.
Во Стоп&Го балансирање на 18-ки (алумински) е 250 по тркало.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7347 на: 20 Март 2017, 22:32:24 pm »
Сум пишал ама сега се сетив. Кога го купив Твингото и го регистрирав, беше ноември 2012-та и отидов одма во Мотоцентар во момин поток да ставам зимски гуми. И купувам Nokian W+ ги монтираат, и тргам накај центар, гумива свират, некоја таква гнасна бучава, веднаш кај Александар палас вртам назад под тоа подвозникот и викам вака и вака? Абе ај што се разбираш ти ми вика. !!! Маму ти ебам, кој е главен овде? Се појавува еден канаринец. Викам вака и вака, аа добро ќе ги премонтираме. Ги вадат, ги ставаат веќе поминува уште цел саат. Океј, тргам ама овој пат накај Словенечка да ги пробам. Забрзувам 80 тресат ли тресат, секое тркало. Се враќам назад абе вие ги избалансиравте гумиве? Еј заборавиле колегите, мислеле не треба балансирање. Аааааајде балансирање уште 45 минути.

Значи кретени. Два саати изгубив, на платено, на закажано, со пореметен притисок. Кретени. Сенадевам дека се оправиле и го избркале тој копукот кај Реплек што пцуе по клиентите.

Отсутен Ineedmoney

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #7348 на: 20 Март 2017, 22:44:02 pm »

Како што гледам, има балансирање на 8 тркала 4 челични и 4 алу. Така да цената е многу ОК.

Промена на 4 гуми и нивно повторно балансирање на еден пар алу бандажи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7349 на: 20 Март 2017, 22:45:38 pm »

Промена на 4 гуми и нивно повторно балансирање на еден пар алу бандажи.

Па толку е цената. 700 денари беше лани со купони од групер