Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1992700 пати)

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #6270 на: 23 Март 2016, 19:03:32 pm »

Шо цена?

5140 нормална цена по каталог, јас ги земав троа по евтино преку вработен таму, но и онака даваат некаков попуст во секој случај, но не би знаел точна цена.

бобсон, сликни една у живо да видам завршна обработка, ако е ко на сликава браво ..

Секако дека не е ко на сликава но не е ни далеку, сепак си имаат по некој отпечаток од производниот процес.

Ќе направам некоја слика утре преку ден.

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #6271 на: 23 Март 2016, 19:51:32 pm »
Фала. Со здравје да ги возиш!
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #6272 на: 24 Март 2016, 15:40:47 pm »
бобсон, сликни една у живо да видам завршна обработка, ако е ко на сликава браво ..

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #6273 на: 24 Март 2016, 20:18:19 pm »
Ај совет! Дојде време да се мењаат гумите па размислувањето ми е помеѓу следниве модели па ме интересира ваше мислење :D

1. Michelin Pilot Sport 4

2. Michelin Pilot Sport 3

3. Michelin Pilot Super Sport

3. Pirelli P Zero Nero

4. Continental ContiSport Contact 4

п.с. намалете ги сликиве незнаев како ;D
« Последно менување: 24 Март 2016, 20:28:40 pm Simo - Carrier159 »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6274 на: 24 Март 2016, 20:24:37 pm »
Ја би суперспорт, најтркачка шара а верувам и карактеристики.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6275 на: 24 Март 2016, 20:25:35 pm »
Teжок избор.

Спорт контакт, или Супер спорт - зависи дали ќе возиш ентузијастички или ќе се тркаш на суво.

Пази на влажно и мокро само. :) Поготово со широки димензии како што вози краниум на лесна кола. :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6276 на: 24 Март 2016, 20:25:58 pm »
ја би toyo r1r кога веќе даваш толку пари

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #6277 на: 24 Март 2016, 20:32:43 pm »
Од изборов погоре јас би Michelin Super Sport, после нив Michelin Pilot Sport 4. Разгледа и Good Year Eagle F1 Assymmetric 3, одлична гума е и верувам дека под 20 евра од гума поефтина ќе биде од Мишелинот.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #6278 на: 24 Март 2016, 20:35:57 pm »
Teжок избор.

Спорт контакт, или Супер спорт - зависи дали ќе возиш ентузијастички или ќе се тркаш на суво.

Пази на влажно и мокро само. :) Поготово со широки димензии како што вози краниум на лесна кола. :)

димензијата е 225/40/18

Од изборов погоре јас би Michelin Super Sport, после нив Michelin Pilot Sport 4. Разгледа и Good Year Eagle F1 Assymmetric 3, одлична гума е и верувам дека под 20 евра од гума поефтина ќе биде од Мишелинот.
Кај ги има Good yearot

Кај ги има Toyo :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6279 на: 24 Март 2016, 20:39:54 pm »
Ај совет! Дојде време да се мењаат гумите па размислувањето ми е помеѓу следниве модели па ме интересира ваше мислење :D

3. Pirelli P Zero Nero

Кога цената не би ми била проблем јас би ги подредил по овој редослед:

1. Michelin Pilot Super Sport  - најспортска од овде понудените, најдобро држење на суво, на мокро малку поинфериорни - моментално ги возам на 159-ката
2. Michelin Pilot Sport 4 - велат дека е ова вистинската замена за прекрасната PS2, јас имав прекрасно искуство со тие гуми на 166
3. Continental SportContact 4 - ако го опраиле трошењето на SportContact 5, без да ги изгубат останатите карактеристики - одлична гума, на ниво на Pilot Sport 2
4. P Zero Nero - од релативно малото искуство со нив, прекрасна спортска гума, малку инфериорна на лизгави стари асфалти
5. Michelin Pilot Sport 3 - Супер е и оваа гума, но повеќе е обратено внимание на удобноста, а со тоа малку е изгубен риспонсот. Повеќе делува како спортска верзија на Primacy.

Сите овие 5 гуми ги надминуваат способностите на нашите просечни коли, и се возат на далеку помоќни возила, спрема тоа - нема да згрешиш со било која од овие.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6280 на: 24 Март 2016, 20:40:10 pm »
Toyo во Euroimpex, Goodyear во Макпетрол веројатно или кој друг носеше не ми текнува..

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #6281 на: 24 Март 2016, 20:44:09 pm »

3. Pirelli P Zero Nero

Кога цената не би ми била проблем јас би ги подредил по овој редослед:

1. Michelin Pilot Super Sport  - најспортска од овде понудените, најдобро држење на суво, на мокро малку поинфериорни - моментално ги возам на 159-ката
2. Michelin Pilot Sport 4 - велат дека е ова вистинската замена за прекрасната PS2, јас имав прекрасно искуство со тие гуми на 166
3. Continental SportContact 4 - ако го опраиле трошењето на SportContact 5, без да ги изгубат останатите карактеристики - одлична гума, на ниво на Pilot Sport 2
4. P Zero Nero - од релативно малото искуство со нив, прекрасна спортска гума, малку инфериорна на лизгави стари асфалти
5. Michelin Pilot Sport 3 - Супер е и оваа гума, но повеќе е обратено внимание на удобноста, а со тоа малку е изгубен риспонсот. Повеќе делува како спортска верзија на Primacy.

Сите овие 5 гуми ги надминуваат способностите на нашите просечни коли, и се возат на далеку помоќни возила, спрема тоа - нема да згрешиш со било која од овие.

Фала ви на сите за советите! Ќе ви пишам што сум одлучил :D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #6282 на: 24 Март 2016, 22:52:24 pm »
Toyo во Euroimpex, Goodyear во Макпетрол веројатно или кој друг носеше не ми текнува..
Еурогума трејд, Вулко, Stop&Go. Треба да се многу добри Goodyear-от и Мишелинот Пилот Спорт 4, нови модели се и според тестовите на интернет се врвни гуми.
Супер спортот треба да е со најдобри перформанси, но и најскапа е вајда...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #6283 на: 24 Март 2016, 23:36:53 pm »
Страшна шара у пм.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6284 на: 25 Март 2016, 01:09:27 am »
Страшна ама за на патека. Оваа би била под знак прашалник за на влажно како што гледам.