Ima li nekoj iskustvo so Nexen nFera su4 model? Nekolku pozitivni komentari najdov na net. Cena za 225 40 r18 e 4000 den.
Мислиш за SU1?
Ги видов гумите, чисто од радозналост, и можам да кажам дека гумите делуваа екстра.
Меки на прв поглед, али додека не се стават на кола, незнам...Инаку и за помалку киломтража да се трошат, ако одржат перформанси, ондак вредат за секој денар.
Додека не видам споредбен тест не ги ни погледнувам, не сакам да експериментирам со безбедноста.
Споредбен тест? Да експериментираш со безбедноста?
Фино.
Не можеш на око и со фаќање да осетиш дали гумата ќе е мека или тврда. И ја мислев така може да се види ама јок. Пс3 се камен на фат дури со прст да чукнеш има звук као да чукаш по тврда пластика, а уствари нема везе, далеку од пластика, квалитетна преквалитетна гума, на кола се меки и сосем пријатни коа ги возиш. Така да тек коа ќе се монтираат може да се осети.
^^ Ни тестови ни адац ни бутур, само искуства и мислења од луѓе, тие се најрелевантни.
Не станува збор за мекост на гумата со притискање или гмечење или фаќање.
Јас ја гледам нагазната површина од гумата, ја притискам со нокт.
Таа е релативно мека, што зборува дека би требало да биде добра и да има добар контакт со подлогата, исто така зборува дека релативно брзо и би се абела, а тоа како ке се однесува на патот со возилото е точно дека ке знаеш кога ке ми монтираш, а тоа го реков и во мојот претходен пост.
Јас за гумиве имам читано на странски страници, најчесто на другите континенти, а сега почнаа пред некое време да ги носат и кај нас.
Гумите се нови за нас, но не се нови кај нас. Штом се монтираат фабрички на европски возила, и фабрички на возила од други континенти, значи дека веројатно ги бива.
Освен нели ако е во прашање безбедноста на @Drive-r .
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N-Fera-SU1.htmЗа парите по кои се продаваат кај нас, мислам дека се сосема ОК гуми. Прашањето е колку ке бидат трајни и добри после две три години.