Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1848854 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4185 на: 26 Септември 2014, 16:04:41 pm »
Sava гума ти е како мачка во вреќа, зависи како се погоди може да се многу добри а може и катастрофално лоши. Во што е работата сеуште е мистерија :)

Пробајте трајал па да видите што е говно од гума. ;)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #4186 на: 26 Септември 2014, 16:11:10 pm »
Па добро ама Трајал е значително поефтина гума од Сава. и веќе трајал не се произведува како Трајал, Ментор се викаат. Америчка фирма има влезено

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4187 на: 26 Септември 2014, 16:23:35 pm »
Sava гума ти е како мачка во вреќа, зависи како се погоди може да се многу добри а може и катастрофално лоши. Во што е работата сеуште е мистерија :)

Истово ќе го кажам и за: Bridgestone, Firestone, Toyo и Dunlop. Со производи од сиве наведени производители ми се десило максимално разочарување, особено имајќи предвид дека се работи за одлични брендови.
Sto e problemot so bridgestone i toyo

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4188 на: 26 Септември 2014, 16:27:55 pm »
Bridgestone-от појавија „цицки“ после смешна километража, а Toyo-то почнаа многу нерамномерно да се абат, и после не толку голема километража почнаа да се ронат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #4189 на: 26 Септември 2014, 16:35:36 pm »
Licno na tvoja kola si gi vozel? Zosto znaes deka i dvete "maani" se najverojatno od covecki faktor,lupanje trotoari,ne centrirana prednica itn.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #4190 на: 26 Септември 2014, 16:45:54 pm »
Првото(цицките) се најверојатно од дупки а нерамномерното абење од пренапумпани или недоволно напумпани гуми.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4191 на: 26 Септември 2014, 19:08:05 pm »
Licno na tvoja kola si gi vozel? Zosto znaes deka i dvete "maani" se najverojatno od covecki faktor,lupanje trotoari,ne centrirana prednica itn.

Да. Ако не сум возел ја, онда возел татко ми, што е уште попажљив у вожња од ја што сум, а ја сум поприлично пажљив. Врска немаше ни од човечки фактор, ни бутур, Бог те пита какви треторазредни серии беа тие, кои секако дека си беа платени по цена „нормална“ за брендот, а не на попуст како за треторазредни примероци.

Првото(цицките) се најверојатно од дупки а нерамномерното абење од пренапумпани или недоволно напумпани гуми.

Дупки ју сеј? Жива среќа што на нашиве патишта ги нема... Башка, за околу 15000 км појавија цицки, што беше некако краток период, а колата се вози по истите патишта, каде гуми од друг производител без мака си терале повеќе. Секогаш се внимава на притисокот во гумите, така да, не верувам дека е поради тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5577
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4192 на: 26 Септември 2014, 19:09:34 pm »
Koi Toyo gi imas probano?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4193 на: 26 Септември 2014, 19:22:22 pm »
Не ми текнуе моделот што беше проблематичен. Знам дека не беа C1S, ни T1R. Првите знам дека се фалени, ама немам лично искуство, додека вторите тврдам дека беа фантастичен модел.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #4194 на: 26 Септември 2014, 19:34:22 pm »
Има исклучоци, јас лично имав случај со еден другар, купува Мишелин (не знам точно кој модел)нови, на 30 000 км гумите почнаа да се криват, после стави Сава 70 000 ги возеше и сега скоро пак купи Сава. Мишелин е одлична гума ама се дешава срање, јас мислам дека има врска каде се произведени и за кој пазар се наменети гумите.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #4195 на: 26 Септември 2014, 20:02:22 pm »
За тоа цицките. Дали гумите со поголем брзински индекс се со појаки зидови што би спречило појавување на цицки?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4196 на: 26 Септември 2014, 20:04:26 pm »
Мислам дека нема врска брзнискиот индекс. Тоа се тие XL гуми со појачани странични sидови, ги прават само за поскапите и големи димензии. Али ако се појавуваат цицки да речеш дека гумата не е квалитетна не бива, тие најчесто се јавуваат од трескање по тротоари цело време.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #4197 на: 27 Септември 2014, 01:07:52 am »
Bridgestone-от појавија „цицки“ после смешна километража
Модусот од 8 години или 185 000 км го возев со Bridgestone B250 165/65 R15 такви проблеми немав.
Сега го возам со Sportiva Compact 165/65 R15 кои иако се поефтини имам некое чуство дека помалку се бучни и колата постабилно се понаша на патот.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #4198 на: 27 Септември 2014, 01:17:20 am »
конкретно имам многу искуство со бриџстон и поскромно со тојо
бриџстонот(туранза ер300) реално е прегласна гума,на суво е така-така ама затоа на дожд е шина мислам дека нема конкуренција
тојото ги возев краток период,мека гума,после некој си 2-3 000км веќе почнаа да покажуваат некој ептен ситни знаци на трошење али затоа лепи за асфалт

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5577
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4199 на: 27 Септември 2014, 01:41:31 am »
Nekoj iskustvo so Nexen gumi?
Gledam epten pocnaa da se vozat.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!