Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1846586 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4200 на: 27 Септември 2014, 12:24:25 pm »
Јас можам да ви препорачам Falken гуми. Ги имам веќе 3 години во 215/45-17 варијанта со ХL ниту џумки ниту пукнатини, гумите сигурно имаат над 6 мм шара а возени се 18.000 км во летни и зимски услови. Ги платив на времето 5900 денари и мислам дека се одличен производ за цената во споредба со некои други марки што се фураат.
Негативно кај нив е тоа што се потврди (највероватно заради страничните ѕидови) и тоа што неѓаат заштита за бандаж иако за ова последново сум немал некое лошо искуство.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #4201 на: 27 Септември 2014, 12:49:27 pm »
Некое мислење за Fulda Montero 3 ?
New blood of old school

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4202 на: 27 Септември 2014, 14:49:36 pm »
Zastita za bandas e svetska rabota.
Pomaga upm.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #4203 на: 27 Септември 2014, 18:30:58 pm »
Nekoj iskustvo so Nexen gumi?
Gledam epten pocnaa da se vozat.
Ефтина солуција, затоа се возат многу, е квалитетот каков е ке видиме.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #4204 на: 27 Септември 2014, 18:31:19 pm »
Јас можам да ви препорачам Falken гуми. Ги имам веќе 3 години во 215/45-17 варијанта со ХL ниту џумки ниту пукнатини, гумите сигурно имаат над 6 мм шара а возени се 18.000 км во летни и зимски услови. Ги платив на времето 5900 денари и мислам дека се одличен производ за цената во споредба со некои други марки што се фураат.
Негативно кај нив е тоа што се потврди (највероватно заради страничните ѕидови) и тоа што неѓаат заштита за бандаж иако за ова последново сум немал некое лошо искуство.
Од каде ги купи во МК?
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #4205 на: 27 Септември 2014, 18:59:06 pm »
Ми ги најде еден човек по име Попе. Од каде му беа незнам, знам ми ги монтираа во Мултибренд мислам беше, се наоѓа на таа улицата позади Рамстор 100 метри пред Нико компјутери во правец накај Тутунски комбинат.

Инаку моделот е ZE912.
За тоа како држат на пат, јас до сеа сум немал нормални проблеми со пролизгување на старт или при кочење, до душа не сум некој рели возач, но сум ги возел и 180-190 што за брзинскиот индекс што го имаат е ништо.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4206 на: 27 Септември 2014, 19:15:10 pm »
Вчера возев фиат купе со 4 нови гуми nexen јас сум прилично изненаден од гумите како држеа во кривини, додуша не ни знаев што гуми има колата се додека не застанав и не видов е сеа прашење е колку време ке издржат гумиве. :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4207 на: 27 Септември 2014, 19:39:14 pm »
Вчера возев фиат купе со 4 нови гуми nexen јас сум прилично изненаден од гумите како држеа во кривини, додуша не ни знаев што гуми има колата се додека не застанав и не видов е сеа прашење е колку време ке издржат гумиве. :)

На влажно, пробај ги!

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #4208 на: 27 Септември 2014, 19:47:49 pm »

Епа нека се угоде земени 4 комада Fulda Kristall Montero 3 - 195/65/15
По ова ќе да ги бива, ама ке видиме зимава како ке се покажат
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fulda/Kristall-Montero-3.htm
New blood of old school

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34160
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4209 на: 27 Септември 2014, 19:53:29 pm »

Јас ги имам веќе 3 години. Нека кажат останатите што одеа со мене на Водно кога имаше снег...

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #4210 на: 27 Септември 2014, 19:57:16 pm »
Ти најубо ко така знајш, кажи да знам што сум земал :)
New blood of old school

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4211 на: 27 Септември 2014, 20:07:48 pm »

На влажно, пробај ги!
вчерa беше врнетo тaкa дa нa влaжнo беa вoзени
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #4212 на: 27 Септември 2014, 20:13:12 pm »
Има еден другар Nexen N8000(225/45R17) на Леон 1.4 ТСИ и се нема пожалено однив. Замерка му е дека имаат премногу меки странични ѕидови, но сепак за таа цена неможе да се очекува да се одлични.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34160
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4213 на: 27 Септември 2014, 20:24:07 pm »
Ти најубо ко така знајш, кажи да знам што сум земал :)

2000 и некоја година беа во најдобрите 4 на тестовите на ADAC. Колку што паметам имаа скоро најдобри оценки за мокро и снег а просечни на суво и мраз.
Јас со нив на снег се осеќам многу сигурно. Сум заглавил 2-3 пати ама сум претерал ептен во сред планина во 30 сантима снег на -25. Зимоска кога одевме низ снеговите на водно јас имав најмалку проблеми да стигнам горе од сите клабери :) Така ли е клабери? :D делумно перформансите се должат на спецификите на возилото но и гумата има огромна улога. Од аспект на абење еве после 3 сезони сум забележал само минимално абење.

Јас имам само пофални зборови. Кога би требало повторно да купувам зимски гуми во тој ценовен ранг не би се двоумел повторно да ги купам. Добро си направил што не си земал Сава која е слична цена а е тотално неспоредлива со Фулда. И Калимеро има исти такви и мислењата колку што се сеќавам ни се поклопуваа.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #4214 на: 27 Септември 2014, 20:58:01 pm »
И од Сава-та бев задволен и уште планирав да ги возам,ама се случија некој претумбации па овие дојдоа кај мене. Битно спремен сум за зимава :)
New blood of old school