Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1848852 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4170 на: 26 Септември 2014, 10:51:40 am »
Лошо искуство Миќо?
Толку не ги бива? :)
New blood of old school

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34162
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4171 на: 26 Септември 2014, 11:04:00 am »
Многу не ги бива. Пластика која се распаѓа и се рони после 3-4 години. На длабок снег има просечно добри перформанси, но на суво и мокро е разочарувачки и небезбедно лоша. Никогаш повеќе нема да купам Сава.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4172 на: 26 Септември 2014, 11:13:39 am »
На ист ранг е со Мишелин Енерџи Сејвер.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4173 на: 26 Септември 2014, 11:19:54 am »
Уфф.... далеку од ист ранг. Башка едната е зимска другата е летна.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4174 на: 26 Септември 2014, 11:20:28 am »
А со која Сава си имал лошо искуство? Ескимо С ? Или HP?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #4175 на: 26 Септември 2014, 11:25:08 am »
Многу не ги бива. Пластика која се распаѓа и се рони после 3-4 години. На длабок снег има просечно добри перформанси, но на суво и мокро е разочарувачки и небезбедно лоша. Никогаш повеќе нема да купам Сава.

Чудно кај мене еве веке 3та година ке ги возам па не се изронети ниту пак наликуваат на пластика. Иначе Sava Eskimo S3 се моите..и сум прилично задоволен од нив.
New blood of old school

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4176 на: 26 Септември 2014, 11:30:19 am »
Ескимо С3.
Од прво, мислев дека не чинат баш тие гуми пошто шарата ми се допаѓаше и онака. Ама кога забележав на неколку колу дека се подеднакво лоши.... Значи за скопски дожд и асфалт се катастрофално лоши.

Сум забележал и на други коли како рецките се скоро секогаш полни со песок и каменчиња и како се изронети. Објективно не мислам дека грешам. Не знам дали имале различни серии со различен состав, за тоа не можам да кажам. Јебига. Јас не би ги купил повеќе никогаш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4177 на: 26 Септември 2014, 11:33:58 am »

Чудно кај мене еве веке 3та година ке ги возам па не се изронети ниту пак наликуваат на пластика. Иначе Sava Eskimo S3 се моите..и сум прилично задоволен од нив.

Исто. Секоја година на службените комбиња ставаме вакви гуми и не сме имале проблем со нив.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4178 на: 26 Септември 2014, 11:35:20 am »
И мене ми збореа дека биле многу лоши на суво и на мокро а дека на снег биле ок, пошто се мислев меѓу нив и меѓу ханкок кога купував гуми, сепак на крај одбрав ханкок и мислам дека не згрешив. Али јас Eskimo HP ги гледав.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #4179 на: 26 Септември 2014, 11:58:21 am »
Да не знае некој колку кошта пумпање гуми со азот?

Па воздухов што го дишеме е ~80% азот. ;)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #4180 на: 26 Септември 2014, 14:51:22 pm »
Sava гума ти е како мачка во вреќа, зависи како се погоди може да се многу добри а може и катастрофално лоши. Во што е работата сеуште е мистерија :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4181 на: 26 Септември 2014, 14:55:56 pm »
Sava гума ти е како мачка во вреќа, зависи како се погоди може да се многу добри а може и катастрофално лоши. Во што е работата сеуште е мистерија :)

Истово ќе го кажам и за: Bridgestone, Firestone, Toyo и Dunlop. Со производи од сиве наведени производители ми се десило максимално разочарување, особено имајќи предвид дека се работи за одлични брендови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #4182 на: 26 Септември 2014, 14:57:12 pm »
У сите овие би ги додал и Пирели!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4183 на: 26 Септември 2014, 15:02:29 pm »
Со нив неам никакво искуство. Со тие што ги наведов имам.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #4184 на: 26 Септември 2014, 15:25:17 pm »
Што разлика има 78% Азот вс 100% азот во гумите?

Па воздухов што го дишеме е ~80% азот. ;)
Ја оддржува температурата на гумата,зимо-лето.Од повеќе луѓе имам слушнато дека било подобро него воздух
 Уствари http://getnitrogen.org/why/