Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2437825 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #1785 на: 11 Март 2013, 11:17:03 am »
И ја би идел на Dunlop, едини со оцена над 9 на сува подлога.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1786 на: 11 Март 2013, 13:02:16 pm »
денес ги турив летните гуми,греота е на 20 степени да горам зимска гума

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1787 на: 11 Март 2013, 13:08:39 pm »
Цела зима беше греота да возиш зимска гума.

Еден ден со снег и 3 пати под нула :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1788 на: 11 Март 2013, 13:12:59 pm »
Само во град беше така. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #1789 на: 11 Март 2013, 13:21:30 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од овие гуми, кои можат да се најдат кај нас и каде поточно ?
Мене лично ми треба 225/45/17 и сум највеке заинтересиран за Dunlop Sport BluResponse...

Не ја земај листава здраво за готово. Сајтот од  кој е направена листата е мислење на луѓе. Не е официјален тест, не е мега тест. Ништо такво.
Така да.............. ништо не значи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1790 на: 11 Март 2013, 13:43:19 pm »
Ако е така, тогаш ниедно мислење или тврдење на форумов ништо не значи, пошто не е дел од официјален/мега тест.

Ако не се лажам, ова е од tyrereviews.co.uk, и доста релевантен извор на информации.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1791 на: 11 Март 2013, 13:45:18 pm »
Ако има доволен број на испитаници релевантна е, ама ако пишал еден или двајца - рачунај дека може да е многу random ривјуто.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1792 на: 11 Март 2013, 13:46:28 pm »
Ако е така, тогаш ниедно мислење или тврдење на форумов ништо не значи, пошто не е дел од официјален/мега тест.

Ако не се лажам, ова е од tyrereviews.co.uk, и доста релевантен извор на информации.

tyrereviews е колекција на мислења од луѓе, често пати противречни меѓу себе (еден ја фали, друг ја срами истата гума)

повеќе ми се допаѓаат „лабораториски“ тестови со запазен научен метод и систематичност, како оние на adac.

луѓето не ги тестираат гумите со запазени експериментални услови, па така резултатите можат да се сметаат за мање-више рандом.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1793 на: 11 Март 2013, 13:49:48 pm »

tyrereviews е колекција на мислења од луѓе, често пати противречни меѓу себе (еден ја фали, друг ја срами истата гума)

повеќе ми се допаѓаат „лабораториски“ тестови со запазен научен метод и систематичност, како оние на adac.

луѓето не ги тестираат гумите со запазени експериментални услови, па така резултатите можат да се сметаат за мање-више рандом.

- афкорс.
- не, туку реални услови и доживувања. Џабе ми е експериментално одлична гума, што у реален свет за такво не ја бива.
Како некој ќе го протолкува тоа што ќе го прочита таму, зависи од него. Факт е дека има многу информации кои можат да помогнат. Ни под разно не смее да се множи со нула.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1794 на: 11 Март 2013, 13:50:32 pm »

- афкорс.
- не, туку реални услови и доживувања. Џабе ми е експериментално одлична гума, што у реален свет за такво не ја бива.

доколку експериментите не кореспондираат со реалноста, тогаш се фалични експерименти.

реалните доживувања се сублимат од еден куп, миљон фактори, од кои гумите се само еден. На пример, некоја гума добива одлични оценки на адац, но на тр некој ја пцуе пошто му лизгала.

Но, од кај знаеш дека скапаното уличе во село Пичковец по кое он секој ден вози нема константно филм од мазут или говна? Па му лизгале гумите. Или од камчињата брзо му се абеле. Од кај знаеш дека некоја друга гума немала уште повеќе да му лизга?

Затоа, анегдоти се едно, но систематско тестирање друго.

Се разбира дека и јас би прочитал луѓето на тр што пишуваат, но доколку упаднам во ситуација луѓето на тр да пишуваат едно, а адац друго - давам предност на адац.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1795 на: 11 Март 2013, 13:54:45 pm »
доколку експериментите не кореспондираат со реалноста, тогаш се фалични експерименти.

реалните доживувања се сублимат од еден куп, миљон фактори, од кои гумите се само еден. На пример, некоја гума добива одлични оценки на адац, но на тр некој ја пцуе пошто му лизгала.

Но, од кај знаеш дека некое скапано уличе по кое он секој ден вози нема константно филм од мазут или говна? Од кај знаеш дека некоја друга гума немала уште повеќе да му лизга?

И затоа никој у ниеден момент не го оспорува тоа.

Ама да кажеш дека ништо не значи, е као мочање у трансформатор.

Јас кога зимав летни гуми, гледав што испаѓа како најдобро (или во топ 3) и кај ТР и кај АДАК, и направив (според мене) одличен избор.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1796 на: 11 Март 2013, 13:57:13 pm »

Но, од кај знаеш дека некое скапано уличе по кое он секој ден вози нема константно филм од мазут или говна? Од кај знаеш дека некоја друга гума немала уште повеќе да му лизга?

И затоа никој у ниеден момент не го оспорува тоа.

Ама да кажеш дека ништо не значи, е као мочање у трансформатор.

Не реков дека ништо не значи. Реков дека при бирањето гуми ефективно е исто ко ништо да не значи. Ако некој шушумига на тр фали една гума, а на адац истата гума добива оценка „незадоволително“, дали ќе ја купиш? Текстовите од луѓето на тр сигурно дека значат нешто, но тоа нешто ја нема моќта да одлучи која гума ќе ја купам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1797 на: 11 Март 2013, 14:02:12 pm »
Не рече ти бе, колегата со број 8 рече :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #1798 на: 11 Март 2013, 14:02:47 pm »
Мочање у трансформатор може да предизвика екстатични доживувања!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1799 на: 11 Март 2013, 14:03:45 pm »
Не рече ти бе, колегата со број 8 рече :)

и јас во суштина се согласувам со бр. 8 :-)

пази, гледаш некоја гума на тр. и 33% викаат гумата е екстра, 33% викаат гумата е гс, 33% викаат така-така

и сеа? ја бива гумата или не? од каква корист на тебе како потенцијален купувач ти беше тоа што ги прочита тие петнаесетина анегдоти?