Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2266690 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #495 на: 12 Мај 2012, 18:00:57 pm »
E da ama ako pobavno vozis pomal pat na kocenje ke imas i polesno ke sovladas situacija. Pa imas i vreme da vidis i reagiras.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #496 на: 12 Мај 2012, 18:01:42 pm »
е сеа ако возиш 40 далеку ќе стигнеш

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #497 на: 12 Мај 2012, 18:03:02 pm »
Ke stignes ama za da stignes na vreme treba porano da trgnes. (Za vo Grad mislam) Na otvoreno e druga pesna.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #498 на: 12 Мај 2012, 18:35:27 pm »
Ако стигнам до тоа дереџе, да ставам кинески гуми за да заштедам на пари, подобро сам ќе се обесам дома, него ли да не успеат да додржат гумите при влагање на паркинг и да се зденам у рампа.

Како и со буквално се’ друго... Брендот не е за џабе бренд и има причина зошто го плаќаш. Кина е сеуште далеку од поставување брендови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #499 на: 12 Мај 2012, 18:41:00 pm »
Sto im fali ako se dobri i eftini. Ako baras zena i imas nekoja od tie zavitkanite koi si sedat doma, nit voda baraat, nit leb, verni se, ne izleguvaat... i eftini za odrzavanje. A nekoja plavusa so silikoni koja seta i odi naokolu trosi ko luda, i samo pari ke ti odat po soping.. Ne ti e isplatliva varijanta :)

Poarno poeftinoto a da e dobro. Zavitkanite zeni ti se najdobri na svet za vernost i posvetenost.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #500 на: 12 Мај 2012, 18:54:54 pm »
Добро е шо бараш жена според неандерталски стандарди.

Не мора да им фали нешто. Повеќе од доволно е што немам доверба во нив.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #501 на: 12 Мај 2012, 18:56:48 pm »
профил на автомобил спрема бугар:

- Возило од класата на матиз или спарк, (или ако може уште нешто помало од тоа али да има багажен простор за 4 члено семејство)
- со мотор дизел и тоа трицилиндарец од голф 1 (отсечен му е едниот цилиндер, за да троши помалку),
- конвертиран на метан (за да вози уште поефтино)
- електронски ограничен на 40км/ч, (за да може да процени ситуација порано, и да не мора да кочи многу)
- со кинески квалитетни гуми, (нормално тазе од оваа година, пошто до година ќе бидат за во ѓубре)
- без клима, без електрика на прозори без централна брава и без радио (за да не се расипе нешто случајно)
- со (кинеска копија на) iPad за навигација, (пошто ќе уштеди пари за купување на гармин)
- нормално со LED осветлување, (пошто со помалку вати се напојваат сијаличките а и подолго траат, а и може акумулатор од 15Аh да користи)

Ухм, мислам дека покрив се` ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #502 на: 12 Мај 2012, 20:42:47 pm »
Aman be uste da kazese so elektricen motor i so avtonomija od 200 Km na 1 polnenje.

A be druze celta na kola e sto pomalce da trosi, da nosi od A do B i da ne kosta mnogu za odrzuvanje, t.e. sto pomalce da se rasipuva i da ima sto poeftini konzumativi.

I jas sakam Mecka ama na ovaa kriza vo svetot bogami nekako mi izgleda rasipnicki.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #503 на: 12 Мај 2012, 20:47:25 pm »
 а бе животот ке ти помине во штедење

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #504 на: 12 Мај 2012, 20:47:30 pm »
Steta sto nema Kineski gumi. Ima dosta fabriki vo Kina sto pravat top gumi i za eftini pari da se uvezat. Narodot ke si kupuva bez problemi. Drugite proizvoditeli ke imaat zagubi, zasto retko koj ke dava povekje pari za guma.

Pa tek onie so dzipovite...

Најди ми на Adac една препорака на кинеска добра гума!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #505 на: 12 Мај 2012, 20:52:26 pm »
A be koj e ADAC ????? Kina, Indija, Afrika, Azija se pazar 30 pati pogolem od Evropa.. Koga oni trosat kineski gumi sto da kazat drugi. Ako zivees vo Germanija gledaj ADAC so NIVNIOT STANDARD, a so MK standard gledaj sto poeftino da bide i so prifatliv kvalitet.
Vo Kina ima i dobri raboti, samo treba da gi najdes.
Steta sto kaj nas ne se uvezuvaat.
Evropjani se isfrustrirani, korumpirani, napumpani, skrzavi itn.. Daj boze da imas iskustvo so niv i da gi vidis. Za nivniot standard ADAC moze za nasiot e sosema druga rabota.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #506 на: 12 Мај 2012, 21:08:08 pm »
Steta sto nema Kineski gumi. Ima dosta fabriki vo Kina sto pravat top gumi i za eftini pari da se uvezat. Narodot ke si kupuva bez problemi. Drugite proizvoditeli ke imaat zagubi, zasto retko koj ke dava povekje pari za guma.

Pa tek onie so dzipovite...

Најди ми на Adac една препорака на кинеска добра гума!

Не мора ADAC, било кој релевантен, макар и азиски тест.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #507 на: 12 Мај 2012, 21:34:29 pm »
Бугар вака читам цело време и се чудам. Од една страна ги оправдувам(многу мал дел) твоите мислења во поглед на економија, точно е треба да се штеди скапа дојде живеачката ама па сега јас да ставам 13ка бандаж со 85 профил гума за да заштедам некако и не ми доаѓа на ум. Уште помалку ми доаѓа да ставам кинески гуми (возам на моторот кинески) заради тоа што од гума во нив нема ни Г. Понекогаш не треба само да се гледа на краток рок штедењето што ми значат мене 3/4/5 илјади денари на 4/5 години ако некој во таа кола изгуби живот или добие инвалидитет? Незнам дали стварно живееш со тие филозофии или само ги презентираш на форум тука ама опушти се малце не е се во парите како дошле така ќе си одат и утре други ќе дојдат понекогаш други работи повеќе значат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #508 на: 12 Мај 2012, 22:05:05 pm »
A be druze tocno e. Se si treba da se stedi. Ama ne velam deka Kinezite nemaat ubavi gumi. Imaat i se dosta poeftini samo treba da se najdat. Vo Kina ima mnogu fabriki za gumi.
Sum videl dobri gumi (ne od skuterite koi se posledna klasa).
Bi vredelo da se donesat vo MK. Ako EU bojkotira uvoz zaradi damping ceni togas toa e drugo. Fakt e deka vladee takvo mislenje no ne mozes da sudis deka se losi spored skuterite.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #509 на: 12 Мај 2012, 22:08:19 pm »
Така е другар Бугар, ама и квалитетната роба направена во Кина е соодветно скапа, не е баш ефтина