Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 2353802 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #525 на: 13 Мај 2012, 16:54:31 pm »
Boze mili ... sto se ne seta po ovaa zemja.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #526 на: 13 Мај 2012, 16:58:09 pm »
Bugar jas ne veruvam deka toa e negova odluka. Sigurno ja odnel kolata kaj nekoj majstor da mu stavi novi gumi..... i posle ... eve gazda staveni ti se 4 novi gumi plati 1000 € i cao prijatno

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #527 на: 13 Мај 2012, 17:01:55 pm »
Nemaj gajle tie gazdi najcesto ne plakjaat za gumi, gi zemaat vo kompenzacija. Kaj nas plakjaneto e SAMO kaj ramkovnite ako se postavis kon niv taka. MK firmi nisto ne ti plakjaat. Zatoa i stavil Barum po vujce po strina po familijarna loza se iskompenziral i zatovoril deal.

Samo DDV ke si plati i ke svirka.

Za zal vo cash rabotat SAMO i SAMO ramkovnite.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #528 на: 13 Мај 2012, 18:40:18 pm »
Nemaj gajle tie gazdi najcesto ne plakjaat za gumi, gi zemaat vo kompenzacija. Kaj nas plakjaneto e SAMO kaj ramkovnite ako se postavis kon niv taka. MK firmi nisto ne ti plakjaat. Zatoa i stavil Barum po vujce po strina po familijarna loza se iskompenziral i zatovoril deal.

Samo DDV ke si plati i ke svirka.

Za zal vo cash rabotat SAMO i SAMO ramkovnite.

Жими резервар бензин и жими 5 литра уље. Ако не си бил во контакт со некои што се „надвор од рамката“ кои работат на тој начин, не значи дека САМО „рамковните“ работат со кеш.

А дали земал некој со компензација или не, стварно нема никаква поента муабетот (бар според мене). Компензација + доплата = скапи гуми. Само компензација = гуми... Можда чоекот итно му требале гуми со тие димензии и турил такви. Тоа не значи дека гумите се квалитетни или не се.

Брендот не е за џабе бренд и има причина зошто го плаќаш. Кина е сеуште далеку од поставување брендови.

Вељо не се согласувам со тебе за и околу кинезите...
Грешка си голема...
Кинески Ѕид??? Династии да не ги редам...
итн ;)
Кинезите се сами по себе бренд...Веруј...
Кинеските работи кои се продаваат кај нас ги склапаат деца од 5 и 6-то одделение на час по ОТП...Остај ти таа работа...Затоа и се ѓубре живо...
Останатите работи кои се квалитетни се друга прича...

Кинезите сами по себе работат за брендовите, немаат сопствен бренд. Што се однесува до тие што ги праат по ОТП... Затоа има (по)квалитетна кинеска роба (што најчесто носи име на познат бренд) и регуларна кинеска роба (што ако се нафатиш лабораториски испитувања да направиш, нови видови ќе излезат, а Менделеев ќе се превртуе у гроб.)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #529 на: 15 Мај 2012, 18:29:04 pm »
Денес ги напумпав предните 2.4 ;D То бре ко на јајца да возиш ;D

Се шалам, на добри патишта е перфекција, али а налетам на некоја рупа цд прескака по две песни ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #530 на: 15 Мај 2012, 18:35:42 pm »
Глеам многу се пука против кинеските гуми...Баш ме интересира што гуми имаат овие кинескиве автобуси, што ги набавија Владата. Ако тие се покажат добри, со оглед на секојдневното малтретирање по скопските улици на температури од 30+ степени и што уште не, тогаш сите акаме по еден пар кинески гуми. :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45074
  • Il Moderatore
« Одговори #531 на: 15 Мај 2012, 18:37:46 pm »
Ми се чини дека беа солидна марка, дали BF Goodrich, пред некој ден баш гледав покрај мене беше на семафор автобус.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #532 на: 15 Мај 2012, 18:41:13 pm »
Ми се чини дека беа солидна марка, дали BF Goodrich, пред некој ден баш гледав покрај мене беше на семафор автобус.

Значи гумите им се добри...уф, мислев дека се некоја "чкљ" марка..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #533 на: 15 Мај 2012, 19:19:16 pm »
Глеам многу се пука против кинеските гуми...Баш ме интересира што гуми имаат овие кинескиве автобуси, што ги набавија Владата. Ако тие се покажат добри, со оглед на секојдневното малтретирање по скопските улици на температури од 30+ степени и што уште не, тогаш сите акаме по еден пар кинески гуми. :D

Не е само колку ќе истераат, битно е што перформанси ќе дадат. Цитроенчето со Монтана, Румунска гума, помина 45 000 км и уште е здрава шарката, но џабе гумите се тотално искривени и целите се со балончиња.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #534 на: 15 Мај 2012, 19:29:27 pm »

Не е само колку ќе истераат, битно е што перформанси ќе дадат. Цитроенчето со Монтана, Румунска гума, помина 45 000 км и уште е здрава шарката, но џабе гумите се тотално искривени и целите се со балончиња.

Е да и тоа,ама повеќе зависи низ каков пат е возено возилото, и како  паркирано. Пример со послаба напумпана гума ја паркираш покрај ивичњак на тротоар, така што едната гума на половината лега на тротоарот, а пола е во воздух..И после ке биде како да се возиш со јајце гума..

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #535 на: 15 Мај 2012, 19:32:02 pm »
Што имаат врска балончињата? Ти и нова гума да ја бапнеш у рупа со остра ивица одма ќе искочат балончиња :D

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #536 на: 15 Мај 2012, 19:35:29 pm »
Што имаат врска балончињата? Ти и нова гума да ја бапнеш у рупа со остра ивица одма ќе искочат балончиња :D

И јас така би играл..Доколку гумата нема големи надворешни оштетувања (исечена, ептен измазнена, искривена од XX причини, ептен игорена од сонце при што ептен губи на својства) , или во најлош случај да се гледаат жиците,немаш потреба да ја менуваш за нова...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45074
  • Il Moderatore
« Одговори #537 на: 15 Мај 2012, 19:36:12 pm »
@Chlink, Тоа зошто твоите задни гуми имаат по 2-3 балончиња, затоа така збориш :P

Тие балончиња значат попуштено странично платно на гумата и имаат и те како врска.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #538 на: 15 Мај 2012, 19:39:52 pm »
Абе они кога ќе се појават значат, таман работа да незначат. Јас имам (3 поточно :D ) ама нигде не би искочил на пат со нив, во фаза на менување е тоа, деновиве.

Поентата е дека и на нова гума ако удриш убаво во ивица искачаат, што не значи дека гумата е лош квалитет или слично.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18084
« Одговори #539 на: 15 Мај 2012, 19:43:10 pm »
3, 3 така мисли си :D
Оди прочешај ја задната лева, ко пубертетлија е :D