podatoci za tatkoti nemame kako i kolku ke gi vozi gumive, zimoska, to deka ti e tatko za gumive nisto ne znaci
prognozava za zimava veli ako trgne vakaa kakvi sto se sega prognozite ke bide malku pojakaa....
5-6 пати годишно Пробиштип - Скопје и назад за викенд.
5-6 пати годишно до Штип, Кочани, Св. Николе, и другото е низ град и околните села низ Пробиштип.
Во моментов вози:
- напред - 2 Dunlop од 2012 година кој ги купив во 2014 година кога јас ја возев малце колата, димензија 205/50 r16.
- позади - 2 некој кинески што ги зема од Кочани околу 2016 година, димензија 205/55 r16.
Се ежам кога ке ги видам гумите, и морам да ги сменам пред зимово за да не го мислам.
На секое второ идење на село закачува некој столб или мрежа или трн или нешто, па после ја прска со црн спреј, што колата е толку крш од надвор што не можам да ти опишам.
Колата се сервисира како 101 на времето, т.е. само кога ке расипе нешто.
Уље редовно се досипува, не се менува целото.
Каиш јас сменив во 2013/4 кога ја земав, мора да прашам дали сменил ама не верувам оти не сум слушнал дека се скинал стариот.
Е сега, не знам што кола ке беше, ама не му се расипува. Еднаш бамбина или нешто поправаше/менуваше и толку.
Ах, некој го прелажа ламела да смени пред некоја година, не му влечела кога ке ја натовара со кубик дрва.
Јас почнав да барам замена, Пунто Ево, но се затвори патувањето со короната и не можев да увезам, а после цените отидоа во вис а буџетот остана 3.000 евра, па разманав. Му ја направив климата (фреон додадов) и ставивме сензори назад и тера.
Ама гумите мора да ги сменам.
Не верувам дека ке ја чува повеќе од 2-3 години, т.е. за толку време ке ја заменам, па и да земам нови гуми нема да ги изводи како што треба

Eдит, види колку беше убава.
https://imgur.com/a/XbqvghaЈас за мене си ја купив, ама тие пусти долги врати не се за тесен паркинг низ Аеродром