1. Ако почнеме со изземања и исклучувања, нема да остане ниту еден независен релевантен извор ниту за едната ниту за другата дискусија
Неее, ич, само ебаниот научен консензус и 12.000 годишната пракса на намерно менување на генетскиот матерјал...
но твојот аргумент дека ќе ми најдеш 20 на секој мој 1 линк не сметам дека е валиден за дискусијата.
Па тоа е и беше поентата која сакав да на презентирам. Не можеш да се повикуваш на авторитет кога станува збор за контроверзни теми. Можеш само за теми околу кои има научен консензус (пази, НАУЧЕН консензус, не каков-било консензус!)
2. Ок, прифаќам дека било ненамерно посочено кон мене, (и не се лутам повеќе)
Тенќу.
но сепак ќе пробам да го намалам бројот на директни дискусии со тебе, поради бесцелноста на истите.
Те разбирам и се согласувам дека е бесцелно. Но имај на ум дека бесцелноста не потекнува од мене, туку до твоето (и не само твоето) непочитување на правилата за дискутирање. Доколку кој било од дискутантите нема намера во никој случај да го смени мислењето, тогаш дискусијата е - да - целосно бесцелна. Основна цел на секоја дискусија е еден или повеќе дискутанти да го сменат мислењето под товарот на аргументите кои ги презентира другата страна.
Во неколку наврати сакаш да ми покажеш дека користам поими кои не знам што значат, но добро, ако ти служи за полнење на егото, терај.
Не ми служи за да си го полнам егото (доказ? еве не ми е напунето) туку да се запознаеш со термините кои ги користиш, бидејќи огромен број недоразбирања (и бесцелни дискусии) се должат токму на недоволното познавање на терминологијата која се користи.
И сеа? Тотално го дискредитира ова што е горе посочено во видеото за безбедноста при ступидни, ох, пардон... ГЛУПИ ограничувања на брзината кај што не треба да ги има?
Не дискредитира ништо, бидејќи е евидентно дека ограничувањата спасуваат животи. Освен ако истражувањата кои го тврдат тоа не се груби фалсификати кои на википедија никој не ги поправил (или можеби заговарашки намерно се ставани таму?)