Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813293 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
7-ца ја затворија ради труење мислам. Преспа водана не се пиела, таа од чема, па и од езеро :). Баџо ми беше пре недела дена, оф ко се изналока му кажаја иако ги прашал дали се пие.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6293
Вчера од локална пекара закачив тровање и повраќав цела вечер и сабајле, ми помина тоа сеа температура имам неќе да се спушти константно имам 38.5 се напив парацетамол,  бруфен и фервекс,  сите со ист исход ќе ми ја намалат пола саат  до кај 37.3и пак назад. Има ли некои поефикасни апчиња да истраам без температура барем 2-3саати на свадба сум кај најдобар другар сакам да бидам понормален барем два саати
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
2 парацетамола на 5 саати.

Или чепче  ;D

Ропај ракија на свадба и немаш мака...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Седи си дома, ќе се земат и без тебе ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Изгледа и така ќе биде Симо)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Изгледа и така ќе биде Симо)

Efridol prasak zemaj edno  i letaj na svadba. Cudo za 10-15 denari.Ic ne se dumaj.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не знам јаглен колку ќе ти помогне. Медински, не од ауспух :) го има во аптека. Нема никакви нус појави(колку што го разбрав упатството) али препрашај ги фармацевтите.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Земав јаглен сабајле,  бев сега на и инфузија ја наполнаја со све и свашта внатре ме освежи,  фала на советите сепак.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Да претежно инфузија даваат, ова јагленов е прва помош да речам.... Епа цешај нљ свадба сега :) со среќа нека им е на младите :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
Едно прашање до поискуснините.

Вчера играјки фудбал се здобив со повреда. Наеднаш осетив како да ми пукна нешто во листот на ногата и осетив болка како да ме пече нешто во листот. Вака листот нема деформитет, нема внатрешно крварење, оток. Дојдов дома и ставав облоги со мраз. Денес боли со помал интезитет но неможам да одам, односно ногата кога е исправена, стапалото неможам да го дигнам нагоре осеќам како да затега нешто. Од тоа што прогуглав најверојатно е истегнат мускул или тетива.

Прашањето е дали постои некоја крема/маст за побрзо да заздрави повредава?

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Јас колку што знам крема маст за заздравување не ти помага многу

За секој случај нека те види стручно лице. Не се мачкај со се и сешто

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Не сум намачкал ништо освен мраз. Сега ке се консултирам со матичната па ке видам што понатаму.

Едит: Се слушнав со матичната, вика чим нема модро не е страшно. Треба да земам некои капсули и крема и само мирување.

« Последно менување: 23 Септември 2017, 12:54:26 pm ZilePunto »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Обавезно доктор,  да не си пукнал некој мускул,  може да биде заебанција кога ке заздрави.

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
Едит: Се слушнав со матичната, вика чим нема модро не е страшно. Треба да земам некои капсули и крема и само мирување.

Дијагноза по телефон е малку никаква работа. Оди да те видат. Повреда од тој тип може да биде проследена со одложени последици.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Во право си, најубаво е да отидам.