Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1818637 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
jas samo da kazam nesto pozitivno sto ne go znaev. imalo CT na drzavna sto raboti i vo 02h sabajle.
eden drugar mu padna deteto pa go odnele na snimanje.
dobro e da se znae.namesto 10 000 vo privatni,vamu cinelo 350denari.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одамна има во клиники на ургентен CT со држурства. Ако не се лажам вториот томограф е поставен таму (првиот е на инст. за радиологија), и од тогаш (ако ме држи сеќавање, 20-тина години веќе), постои држурство таму, еден доктор - радиолог и еден техничар во смена.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
На универзитетска клиника за радиологија има најсовремена опрема за дијагностика на балканов.
Имаме магнетом Аванто од 1,5Т, подобар од нас најблиску има во Сремска Каменица од 3Т.
Имаме 128 слајсен коомпјутерски томограф.
Имаме еден куп дигитални ренгени и што ти уште не...
Има добри доктори за да ги прочитаат сликите и да дадат дијагноза. 100 пати подобри од оние кои се по приватните болници  и дијагностички центри.
Моја препорака доколку се работи за дијагностика и снимање да си почекате на клиника за да се снимате, освен ако не мора да одите итно на приватно..
И да, во клиника има и ЦТ и Магнет што работат 24/7, има ургентен центар...
Има луѓе кои ке ви помогнат во секое време...

До скоро и во ГОБ 8-ми септември беше хорор, состојбата е малку сменета...
Има и таму топ магнетна резонанса, има еден куп апаратура, но за жал не им се работи на некој ликови...

И повторно моја препорака за во Клинички центар ако недај боже некој има мака...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен lans

• Редовен
ete coek uci dur e ziv.
sea malce mentalna gimnastika,zaso ne zakazuvaat snimanja i von rabotno vreme? namesto da cekaat lugje so meseci za da se snimaat vo prva smena.
pa posle so snimkite neka cekaat za citanje i dijagnoza.
apartite se tamu,treba da se koristat 24/7(so pocituvanje na tehnicki ogranicuvanja)
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Па прави грев. Му прави грев на цел македонски народ, пошто пола македонци го осудија тој чин.
Се знае кои се тие што осудуваат...
Да излезеа на улица тие пола што го подржуваа преку тастатура, да паднеа едно 20 000 жртви, да имаше револуција, да видиш како ке се сменеа работите...

Потпис и архивски печат. Тотално си во право Сале. :)

Нас како нација, општо гледано, премногу ни фали една работа. Муда. Онакви големи, железни. 

хирургот вика 2000 евра, или не те отварам. ? :)  

Ова ме потсети на една случка која ми ја кажаа, се работеше за едно семејство со скромни приходи и на член од тоа семејство требаше да му се направи една интервенција на главата, разговорале со почитуваниот Угриновски а имале да платат само некои си 1000 евра, толку успеале да соберат. Одговорот на хирургот бил:

- Ја за 1000 евра конзерва не отварам а камоли глава...

За разлика од него знам случаи каде Жан Митрев оперирал без пари.

Пошто нели, неговата глава не може да биде отворена.. случајно, на улица.. ах беее.. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Веројатно го има у темава, ама еве го пак инфографиков:

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Груески вели дека во Македонија се е супер. Зошто не веруваш?

Исто така, со воведувањто на 5-6 валентните вакцини на ТВ кажаа дека вакцините се покажале супер. Како богати за 15 минути видоа дека вакцините се супер?
« Последно менување: 22 Февруари 2016, 21:49:48 pm LosiPatista »

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен lans

• Редовен
pozadi infografikot i tvrdenjeto 'vaccines work' kolku double blind studii stojat? niedna.
infografikot e izraboten na principot korelacija=kauzacija.
a od druga strana na antivakserite im se zima toa za minus koga poistovetuvaat korelacija so kauzacija kaj autizmot i vakcinite.
dvojni arsini?
herd immunity apparently deluva samo kaj humani virusi,zatoa variola vera e iskoreneta. drugite virus sto mozat da se prenesuvaat i preku zivotni,herd immunity ide niz prozor.
'ne e eticki da se sprovede double blind studija za efikasnost na vakcinite'
a eticki e da primenuvas prisilna vakcinacijca na cela populacija?
dali nekoj od vas ima prasano vo Instiut za Javno Zdravstvo kolku nus pojavi ima vo mkd od vakcinite vo:
minatiov mesec,minatata godina,minatite 10 godini,ever?
ja kje vi kazam, nema voopsto nuspojavi.poso ne vodat evidencija. poso vakcinite se bezbedni i toa e kraj na muabetot. fuck you very much.
ministerot sto naucil da operira na iphone app kje garantira deka vakcinite se bezbedni? ok
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Има некој пиено алое вера па да препорача некој производител?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Има некој пиено алое вера па да препорача некој производител?

Мајката на жена ми, нешто вака изгледаше шишето.

http://www.nonstopshop.rs/i-12684/aloe-vera-sok-1000ml-esi-italija

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5232
  • The Spartan General

Абе кажи бабата.... Ваљда не чита форум, па да се плашиш.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506

Абе кажи бабата.... Ваљда не чита форум, па да се плашиш.  ;D ;D

Млада е, не е уште за баба :P

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
На универзитетска клиника за радиологија има најсовремена опрема за дијагностика на балканов.
Имаме магнетом Аванто од 1,5Т, подобар од нас најблиску има во Сремска Каменица од 3Т.
Имаме 128 слајсен коомпјутерски томограф.
Имаме еден куп дигитални ренгени и што ти уште не...
Има добри доктори за да ги прочитаат сликите и да дадат дијагноза. 100 пати подобри од оние кои се по приватните болници  и дијагностички центри.
Моја препорака доколку се работи за дијагностика и снимање да си почекате на клиника за да се снимате, освен ако не мора да одите итно на приватно..
И да, во клиника има и ЦТ и Магнет што работат 24/7, има ургентен центар...
Има луѓе кои ке ви помогнат во секое време...

До скоро и во ГОБ 8-ми септември беше хорор, состојбата е малку сменета...
Има и таму топ магнетна резонанса, има еден куп апаратура, но за жал не им се работи на некој ликови...

И повторно моја препорака за во Клинички центар ако недај боже некој има мака...

ова од лично искуство можам да го потврдам. Сум носел снимки и надвор и од KT и од МРИ. сите коментирале дека многу квалитетно се направени.

Е сега има еден момент што има врска и кој ке биде присутен додека те снимаат посебно на МРИ. така да пак се сведува ако имаш некој да ти помогне иначе и на надобриот и најсовремен апарат може да те заебат

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
Абе чаре шо да им праам на овие мојте крајници  ???
Октомври бев два пати со висока температура од 39 степени и се влечев по болници со инекции и терапии со антибиотик амоксиклав ама тоа привремено само помага, после ноември добар бев за да декември пак се разболам, јануари исто два-три пати бев болен со загноени крајници и висока температура и еве сега февруари пак. Операција требаше да им правам како мал, ама се бркав со сестрите низ болница па ништо од операцијата, а сега се мислам дали да правам операција и да ги вадам, правев муабет со еден доктор и ми рече подобро да не ги вадиш. Ама па од друга страна преку глава ми е веќе, малце промена во времето и јас болен  >:(

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Смени го докторот, кога е во прашање медицинска ситуација која се повторува повеќе пати, задолжително е да се слушне мислење од повеќе стручни лица во областа.