Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615539 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
епа ако немора не е баш паметно да се вадат

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Имаат улога како еден вид заштитен филтер, односно кога пиеш ладно или дишеш ладен воздух да не те удира директно на бели дробови. Доколку ги извадиш потоа си многу по осетлив на бронхит, гнојна ангина на грлото и други заболувања и треба многу да се пазиш. Крајници се вадат само во краен случај при отоци итн, ептен кога мораш. Не е многу паметно.

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
крајниците кои константно прават проблеми значи и дека не си ја вршат задачата за која и се наменети. На близок роднина кога му ги извадија, докторот рече никаква функција не ти вршеле уништени се. Сега е доста по раат.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
krajnici izvadeni na 3 godini.dali 2 pati sum imal bronhit.jebes ti sekoja prolet i esen poduen vo grloto.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
крајниците кои константно прават проблеми значи и дека не си ја вршат задачата за која и се наменети. На близок роднина кога му ги извадија, докторот рече никаква функција не ти вршеле уништени се. Сега е доста по раат.
Иначе немаше да ги вадат докторите.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Крајниците ми ги вадеа со локална анестезија, не боли додека ти ги вадат ама отпосле е у мичку патерину. Првите 4-5 дена ако добро се сеќавам се пие некој чај само и тоа голтка по голтка, е тогаш ти се ебе мамата. Како голташ така имаш чувство како нож да те сече низ грлото, заебано во секој случај. После тие 4-5 дена почнуваш полека да јадеш супи, млеко и бисквити и такви бебешки работи, малте не во следните две недели тоа ќе ти биде главната исхрана. Инаку, самата операција трае многу кратко, 10-тина минути, заебано е што устата ти е отворена и додека ги сечат крајниците (или поарно да речам "ги лупат" како кога лупиш банана) крвта ти тече директно во грло, ти ставаат они од тие цевчињата што ја шмукаат крвта надвор од усната шуплина ама џабе, еден дел ти иде директно во грло и почнуваш да се гушиш а тој идиотот што ме оперираше не ми даваше да плукам. Е, кога веќе не можев да издржам, ќе се загушев, несакајќи го исплукав и лом го направив. Се изнервира дебилот кој се нарекува доктор и ме остави така маме да му ебам, сестрите ме средуваа после па и ме убедуваа да сум се смирел да не сум правел проблеми пошто сакав да го удрам (ми избега, за малце не го удрив). Е сега да не забегувам јас, се лежи 10 дена во болница ама пошто у Воена болница тоа време (2001 год, а јас питомец) беше исто како во Бардовци да се лежи, јас не можев да издржам 10 дена во болница а бев решен да побегнам а бегството од Воена болница за мене се рачунаше како и бегство од вооружените сили, па да не направам беља преку врски средив да ме пуштат 7-миот ден на домашно боледување. Чувството дома е прајслес, си лежиш, гледаш филмови, глумиш болен, сите се вртат околу тебе, милини  ;D. После 10 дена лежење дома се враќаш во реалноста  ;D.

првите 2-3 дена неможев плувачката да си ја голтам...

krajnici izvadeni na 3 godini.dali 2 pati sum imal bronhit.jebes ti sekoja prolet i esen poduen vo grloto.

ај појасни го ова болдираново?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1728
Ме исплашивте да си ибиш векот  ;D ;D
Али ако после цел живот немам мака ко сега што се влечам по болници, па и вреди да се истрае тие две недели  :)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг:
« Одговори #1942 на: 26 Февруари 2016, 04:55:30 am »
Во ремедика ти ги вадат и си одиш дома. Нема лежење ама 1000еур. :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Мислам дека и на Клиника сега ги вадат со ласер, така да постоперативниот период е a walk trought the park во споредба со претходно.

Во секој случај останува правилото дека ако ги вадиш треба особено внимание, односно заборави пиење ладна вода на екс и сл. зошто дирекно добиваш воспаление на гради.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Во секој случај останува правилото дека ако ги вадиш треба особено внимание, односно заборави пиење ладна вода на екс и сл. зошто дирекно добиваш воспаление на гради.

Мене ми се извадени уште како дете. Локам ладно пиво ко сивоња, тренирав цел живот ко стока и одма пиев ладна вода у соблекувална, откако ми ги извадија крајниците никогаш не сум бил болен а особено не од гради и б. дробови.

Така да тој мит дека без крајници човек е поранлив мислам дека е busted!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ме исплашивте да си ибиш векот  ;D ;D
Али ако после цел живот немам мака ко сега што се влечам по болници, па и вреди да се истрае тие две недели  :)
Апсолутно. Од прва рака ти кажувам. Штом има проблем, ич не се мисли. Чудно што не приметиле тоа твоите кога си бил мал, па да ги отфикарат и порано.

Мене ми се извадени уште како дете. Локам ладно пиво ко сивоња, тренирав цел живот ко стока и одма пиев ладна вода у соблекувална, откако ми ги извадија крајниците никогаш не сум бил болен а особено не од гради и б. дробови.

Така да тој мит дека без крајници човек е поранлив мислам дека е busted!
Нормално. :) Благодетот после извадени крајници е неопислив. Да не се замараш и да си пиеш пијалоци со соодветна температура од -2 степени.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Крајниците ми ги вадеа со локална анестезија, не боли додека ти ги вадат ама отпосле е у мичку патерину. Првите 4-5 дена ако добро се сеќавам се пие некој чај само и тоа голтка по голтка, е тогаш ти се ебе мамата. Како голташ така имаш чувство како нож да те сече низ грлото, заебано во секој случај. После тие 4-5 дена почнуваш полека да јадеш супи, млеко и бисквити и такви бебешки работи, малте не во следните две недели тоа ќе ти биде главната исхрана. Инаку, самата операција трае многу кратко, 10-тина минути, заебано е што устата ти е отворена и додека ги сечат крајниците (или поарно да речам "ги лупат" како кога лупиш банана) крвта ти тече директно во грло, ти ставаат они од тие цевчињата што ја шмукаат крвта надвор од усната шуплина ама џабе, еден дел ти иде директно во грло и почнуваш да се гушиш а тој идиотот што ме оперираше не ми даваше да плукам. Е, кога веќе не можев да издржам, ќе се загушев, несакајќи го исплукав и лом го направив. Се изнервира дебилот кој се нарекува доктор и ме остави така маме да му ебам, сестрите ме средуваа после па и ме убедуваа да сум се смирел да не сум правел проблеми пошто сакав да го удрам (ми избега, за малце не го удрив). Е сега да не забегувам јас, се лежи 10 дена во болница ама пошто у Воена болница тоа време (2001 год, а јас питомец) беше исто како во Бардовци да се лежи, јас не можев да издржам 10 дена во болница а бев решен да побегнам а бегството од Воена болница за мене се рачунаше како и бегство од вооружените сили, па да не направам беља преку врски средив да ме пуштат 7-миот ден на домашно боледување. Чувството дома е прајслес, си лежиш, гледаш филмови, глумиш болен, сите се вртат околу тебе, милини  ;D. После 10 дена лежење дома се враќаш во реалноста  ;D.

првите 2-3 дена неможев плувачката да си ја голтам...

ај појасни го ова болдираново?
krajnicite se limfni jazli, prva linija na odbrana. ako imas nesrekja kako mene,sekoja prolet i esen kje bides poduen poso toa im e rabota na krajnicite,da gi presretnuvaat bakteriite i sranjata koi sakaat da idat nadole. na sekoe takvo, stapuvase na scena narodniot lek, brcas prst vo seker pa vo nesto za dezinfekcija,pa gi 'ceskas' krajnicite da gi dezinficiras.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Мене ми се одамна извадени, уште на 10-тина години. Зимата пред да ги извадам парче бев од гнојни ангини.

Од кога ми ги извадија, не сум имал посериозни проблеми.

Присутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1728
@Deni требаше да ми ги вадат крајниците кога имав 5-6 години и лежев во болница во Струмица, арно ама кога требаше да идам под нож јас се бркав со докторите таму по болница и ништо од операцијата  ;D

Ќе морам да прежалам две недели и да издржам, после тоа ќе бидам раат (барем мислам)  :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Имаш ли нерви и стомак да ти објаснам мене како ми ги извадија пред 25-30 години?

Не биди дуде ајде иди ко муШ нек ти ги извадат и опрај се за навек :)