Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613107 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #1650 на: 07 Септември 2015, 17:42:43 pm »
Само мора да најдеш саглам чист мед. А не топен шеќер пола пола мед.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit

https://m.facebook.com/profile.php?id=311686069029074&refid=28&_ft_=qid.6191413022671370945%3Amf_story_key.-5345839347467633098%3Aei.6191413027642219304.6026945085646.19.0%3AeligibleForSeeFirstBumping.&__tn__=C

Ова е една од најголемите глупости што сум ги сретнал у задно време. Што е уште бетер, можеш и беља да си направиш, да го голтнеш копилето или нешо...

Најдов нешто вакво, па ме интересира некој да не знае нешто?

MedoSilence

Немам појма што е и како е, случајно налетав па го пуштив.

Само мора да најдеш саглам чист мед. А не топен шеќер пола пола мед.

За чист органски мед, без шеќери, глупости и далавери имам комшија кој произведува. Оваа година одма го распродаде целиот, за догодина ако некому му треба јавувајте на време.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

За чист органски мед, без шеќери, глупости и далавери имам комшија кој произведува. Оваа година одма го распродаде целиот, за догодина ако некому му треба јавувајте на време.
[/quote]

Jas sakam 5 tegli, ako moze da se rezervira sega.

edit: ili za 50e vrednost, pa kolku bide bide
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Ја зиам од Охрид од пазарчето, има една жена што продава многу добар планински мед.

Доста добар, ама онака прописно добар мед имав начекано на враќање од Банско.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
Porano ni nosea od Pozarane planinski, dobar med ama kako stareat starite tamu se pomalku i pomalku. Imam i eden poznanik gi cuvase pcelite na relacija K. Palanka - Miladinovci ama i kaj nego koga zimav posledno gi vidov kosnici vo dvor  taka da ...
Opadja i kvalitet i kvantitet

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Kicevo ima med i pol, ama problemot e sto odma se rasprodava toj so go biva ;)
New blood of old school

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
 Татко ми моментално вади втора тура мед, темен планински. Пчелите ни се во село Песочан, Охридско. Кој сака бујрум.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
Ako slucajno resis sa se prosetas nakaj Sk. pisi poraka, da ne doadjas so prazni race :)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
Ako slucajno resis sa se prosetas nakaj Sk. pisi poraka, da ne doadjas so prazni race :)

Од Скопје сум јас :)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
 Haha jas pa pomisliv Ohrid deka go spomna. Aj koga ke dojde medot pisi mi ke zemam barem 2 tegli za proba, ako ima.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
Haha jas pa pomisliv Ohrid deka go spomna. Aj koga ke dojde medot pisi mi ke zemam barem 2 tegli za proba, ako ima.
Пчелите ни се таму. Утре доаѓа татко ми, пиши ми пп да те барам

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
Imas pp

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit

[/quote]

Цената оваа година му беше 280 ден/кг со твоја тегла или 300 ден/кг со негова. За 50 евра имаш 10кг мед во случај да му остане истата цена догодина што чисто се сомневам пошто од година во година цената на медот иде нагоре. Јас немам ќар од тоа што го рекламирам човекот, целта ми е да укажам дека навистина се работи за чист, квалитетен органски мед. Кај него сите што земаат нарачки прават со месеци однапред и секој зема на поголеми количини. Годинава земав 70кг за мојата фамилија и 42 кг за пријател од Скопје. Ако не ти е проблем и ако се сетиш следниот Мај - Јуни пиши ми порака, кога ќе правам нарачки за мене ќе направам и за тебе. Јас лично ќе гледам да не те заборавам, и да се деси ќе ти дадам од моите тегли.

Битна работа во врска со медот. Ако некој од пчеларите или некој кој продава мед ви нуди мед да купите од кај него од Октомври па натака знајте дека е голема веројатноста да не е органски мед туку дека се работи за превара, мешавина од мед и шеќер и кој знае уште што. Секој пчелар кој има квалитетен мед го распродава веднаш.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Ако има желба ќе пишам и јас ко ќе имам за продавање. :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228

Цената оваа година му беше 280 ден/кг со твоја тегла или 300 ден/кг со негова. За 50 евра имаш 10кг мед во случај да му остане истата цена догодина што чисто се сомневам пошто од година во година цената на медот иде нагоре. Јас немам ќар од тоа што го рекламирам човекот, целта ми е да укажам дека навистина се работи за чист, квалитетен органски мед. Кај него сите што земаат нарачки прават со месеци однапред и секој зема на поголеми количини. Годинава земав 70кг за мојата фамилија и 42 кг за пријател од Скопје. Ако не ти е проблем и ако се сетиш следниот Мај - Јуни пиши ми порака, кога ќе правам нарачки за мене ќе направам и за тебе. Јас лично ќе гледам да не те заборавам, и да се деси ќе ти дадам од моите тегли.

Битна работа во врска со медот. Ако некој од пчеларите или некој кој продава мед ви нуди мед да купите од кај него од Октомври па натака знајте дека е голема веројатноста да не е органски мед туку дека се работи за превара, мешавина од мед и шеќер и кој знае уште што. Секој пчелар кој има квалитетен мед го распродава веднаш.
[/quote]
Ima dobar med cela godina od luge koi proizveduvaat pogolemi kolicini.