Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1808885 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
nemoj da mislis taka ne deka ne e posredeno, kaj nas porano ne beshe losho, porano mislam pred 15tina 20 godini. Sega e uzas. za zal pa vo drzavnive ustanovi studenti na tebe se vezbaat ako imash sreka ke naletash na nekoj so ucel poveke i go biva ako ne since na lekar ne ti bega

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: Здравје, медицински установи, опрема и стручнос
« Одговори #826 на: 26 Јуни 2014, 23:18:41 pm »
После 4 и пол часа завршивме. Не ми е јасно зошто работи само една амбуланта попладне во толкава болница во центар на град со 600.000 жители.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Ееееее зошто де? Оти требаат парички за врби.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Јас сега чекам за магнетна да ме снимаат и ќе знам точно што е па според тоа и ќе видам каде да одам.....Инаку на обична снимка не се гледа баш добро што е и како е, еден доктор вика имаш остеофити (шилци) помеѓу 4 и 5 от пршлен друг што ја гледаше вика нема врска не е тоа и ај сега  ;D а мене ме боли нон стоп 2 месеци половината, ни физикална помага ни ништо.....

Лекот за шилците се наоѓа во терапијата во Катлановска бања. Пиши ми ПП да ти дадам детали ако те интересираат.

Pa neli silci akoo imas samo kje ti recat sozdravje da sigi nosis ???
Zenami ima na ramoto 2 komada  i toa i go kazaa na doktor

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Да споделам позитивно искуство : Во саботата ми се слоши многу, отидов во Јабе на дежурен , од таму ме пуштија на токсикологија каде што во рок од еден час ми направија преглед и примив инфузија со терапија по што докторот ми даде упат за ехо на абдомен и комплетна крвна анализа за денеска. Денеска направив тоа се во рок од 8:00 до 9:30 по што добив упат за гастроскопија што веке ми ја закажаа за среда во 09:00 часот. Изненадувачки брзо.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
гастроскопија ке правиш? ај со лесно нека ти е...

јас имам правено гастроскопија... душата ке си ја повратиш... и ако не ти најдат ништо ти вика, следно пријателе, е да направиме коленскопија... а што е тоа докторе? па истото ова, само низ аналниот отвор... ШТООООО? не, фала, нема потреба, веке подобро се чуствувам... ако можете нешто со ехо да видите арно, ако не, црево со камера у гз да ми бутате, недоаѓа у предвид... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
Коленоскопија не е нешто на колено што се прави?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Колоноскопија е задолжително над 50тата година секои 3 години во поразвиените држави.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Не коленоскопија, туку колоноскопија :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Или на македонски шупакпреглед.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
Дупеглед.

Отсутен achtung

• Сениор
Сега одиме прво на орален :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
печатна грешка де.. колоноскопија.. понекад прстите сами летаат кај што нетреба на тастатура... наместо да дискутирате за муабетот, вие криви дрини оправате одма, со печатни грешки...

со тој преглед, ке ти земат невиност ахтунг... или не? :) како и да е, ке правиш фелацио на црево ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
Вторпат ке ми биде, не сум невин, минатиот ми го набутаа до 12 палечно :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Јас сум длабоко изненаден :) :D :D :D Дури и потсетник ти праќаат по смс !!! ;D