Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1810290 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Чекај бе какви се овие изнесени бројки? Овие идивиди свесни ли се сто бројки ставаат на порталот? 155.000 прегледи а 90.000 реализирани само во Август?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3413
  • Хюндай Тюсон
Чекај бе какви се овие изнесени бројки? Овие идивиди свесни ли се сто бројки ставаат на порталот? 155.000 прегледи а 90.000 реализирани само во Август?

Сосема свесни огромни цифри врти мој термин дури и јас се чудев кога ги гледав. 

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Сале.. Се обидувам да ти го прочитам постот, ама не можам, глава ме заболува.
Е па ќе одиш РТГ да ти направат, а после за сигурно да биде, МРИ еден.. може и КТ претходно, со контраст и тоа, да се види да не имаш некоја анеуризма... :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
Ова е сликано пред Инфективна.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Алал нек им е на ѓупците...Треба сите на нив да се угледаме...Си работат и за државни празници, а башка и недела е...
Свака част....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Очигледно не ми ја сфати поентата.

Ова пред инфективна. Тарашкаат по медицински отпад од инфективна.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Како по обичај нема никаква одговорност при справувањето со медицинскиот отпад.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Јас мислам дека медицинскиот отпад се исфрла во посебни контејнери и ги носат со посебни камиони, а не со тие од КХС. Иако може да сум грешка, Македонија е ова, све е можно.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Очигледно не ми ја сфати поентата.

Ова пред инфективна. Тарашкаат по медицински отпад од инфективна.

Не ја разбра иронијата метафорично кажана...
Јас можам да ставам слики какви ни на сон неможеш да сонуваш од клиника, ама срам ми е, некој ке ги гледа...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Јас мислам дека медицинскиот отпад се исфрла во посебни контејнери и ги носат со посебни камиони, а не со тие од КХС. Иако може да сум грешка, Македонија е ова, све е можно.
Aпсолутно. Секоја здравствена установа е така решена. Нема медицински отпад во контејнери од КХС.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Aпсолутно. Секоја здравствена установа е така решена. Нема медицински отпад во контејнери од КХС.

Контејнерите за медицински отпад имаат на нив таблички за регистрација. Секоја здравствена устанува си има свои контејнери регистрирани на нивно име. Нив ги собира посебна служба од Дрисла со специјални возила на специјален начин. Пред да се уништи отпадот на Дрисла се прави попис на дел од отпадоците и тие информации се чуваат. Постои цела процедура, така да не е ситна работа тоа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Без разлика, и да не е медицински отпад во контејнерите, би требало барем во округот на клиниката да не се дозволи роварење по контејнери. Лично го видов фраерот како извлече голема црна кеса со ѓубре, го истресе ѓубрето надвор (околу контејнерот) и после во таа кеса собираше пластични шишиња.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Редовна глетка кај Градска Болница. И не само што расфрлаа ѓубре на сите страни, туку и го палеа.

Арно им текна да стават подземни контејнери и таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Вие викате дека во тие контејнери нема никакви остатоци од медицински отпад? Јас мислам дека грешите.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“