Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813941 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Со леткумче одма ќе прекине.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223

Можеби го кажа на заебанција ама во стоматологијата користиме и термо и електрокаутери за побрзо заздравување на рана, ги слепува капиларите и одма имаме хемостаза. Многу слично на леткум хахах немој само ова некој да го сфати со леткум да се лупа во уста, формата е слична :)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888

Можеби го кажа на заебанција ама во стоматологијата користиме и термо и електрокаутери за побрзо заздравување на рана, ги слепува капиларите и одма имаме хемостаза. Многу слично на леткум хахах немој само ова некој да го сфати со леткум да се лупа во уста, формата е слична :)

:D :D :D :D :D

Ова и Jackass би го погледнале онака као "oh hell no!" :D

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
На сите реклами на тв пишува, не правете го ова дома, да не биде после абе на форум прочитав :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Точно на тоа мислев. Јас го викам леткумче. Пошто е леткумче. :) Секаде во хирургија се користат.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7662
  • French diamond
Бев пак на забар сношти во 11. Успеа да го запри крварењето со ставање на нови гази 3-4 пати... прв пат вака после вадење заб да ми продолжи крварењето.   

И сега шубе ми е пак да не почни, па немам јадено ни пиено ништо од вчера од 12 сабајлето  :-\

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Пиј си бе. Кој ти брани.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Znam tuka se pravese muabet za nekoj kicmi sto pravel.
Pisete ve molam broj zasto se ukociv vo kicmata ne mozam da mrdam voopsto. Stara povreda mi e i posleden pat pred 5 godini mi se sluci i so inekcija me pusti posledniot pat.
Sega cekam medicinska sestra inekcija da mi stavi pa da vidam dali od nea ke me pusti.
Pa zdravje utre da odam kaj covekot.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Здравје, медицински установи, опрема и стручност н
« Одговори #443 на: 20 Февруари 2013, 19:01:03 pm »
Барај го Џиџи !

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Pisete ve molam broj zasto se ukociv vo kicmata ne mozam da mrdam voopsto. Stara povreda mi e i posleden pat pred 5 godini mi se sluci i so inekcija me pusti posledniot pat.
Sega cekam medicinska sestra inekcija da mi stavi pa da vidam dali od nea ke me pusti.

Уф Уф Уф...
Јас више сите лекари и доктори ги поминав...
Ми рекоа инекции џабе те бушат...
Физикална, незнам, дали и како ке тераш....
Местачи....
Уф...Душа неможам да згрешам, ама мислам дека пред 5 години кога ме местеа ме сјебаа тотално, па од тогаш наваму си имам константен проблем...
И што не пробав, освен црнец...
И тој на Џиџи докторот не го пробав, последниот...
Ме спаси Др. Васка, во Ѓорче, со физикална терапија...15 дена си ги идев, инекции рече никакоми даде лекови...После витамински апчиња и малку се оправив...Со опроштење не можев до вц да идам...
тел:
070 277 436
2033 247
Консултирај се ако ништо друго...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Fala Sale,
 i jas sum vo slicna situacija, do vc nema idenje denes kako sto mi izgleda.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
Татко ми го опраја со биоенергија(да чукнам во дрво веќе неколку години нема проблем), само редовно одење требаше некое подолго време. Ни кај него инекциите немаа никаков ефект.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063

Aко си во можност да отидеш до Струмица ти ја препорачувам баба Шинка... кој било да прашаш во Струмица верувам ќе ја знае.
Ми излечи дискус хернија за помалку од 3 мин.
За во Скопје немам некоја препорака затоа што се што сум пробал имало краткотраен ефект.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Ми излечи дискус хернија за помалку од 3 мин.

Знаеш колку сакам да е така...Ти не си свесен...Мислам дека и Џиџи ке ти каже исто...
Дискус Хернија не се лечи за жал...Тоа е состојба која може да биде лоша, полоша и најлоша...
За жал само операција може да те спаси и тоа во краен, НАЈКРАЕН пу пу скраја да е ни на најголем душман, случај...
Инаку со физикална многу добро може да се третира...+ Со соодветни вежби, придржувања и припазување...
Еднаш на пролет, еднаш на есен...И покрај тоа што ке немаш болки, добро е да се стимулираат и да се отпуштат нервите...

Ти си имал прелапано месо...Тоа не е проблем...Кој знае ке ти го среди...Инаку јас ја изроварив цела Македонија и за бабата не сум чул...Првпат од тебе...

Дури почнав и да не им верувам повеќе...
Многу ми е страв...Кичма е најосетлив дел од телото...
Господ нека ни е на помош...
Некако почнав повеќе да верувам во класичната одколку во надри медицина...
Незнам...
100 различни случаи...Опасно е...
Многу е опасно, а и ризично...
На физикална има методи, не агресивни, методи кои со помош на лекови ке го опуштат и олабават нервот...По природен пат ке се врати назад...Ласер терапија, интерферентни струи, магнет, дијадинамик, и вакум, кој има за задача полека да ти го истегне местото според одреден програм...
Во зависност од јачината на струјата се гледа колкаво е оштетувањето на нервот...
Наука е тоа...
Не знаев ништо, но маката ме натера све да научам...Некад имам чувство дека повеќе од докторине знам...

И искрено се надевам дека никому нема да му се случува овакво срање...
Џиџи знае, знам и јас...
Нема полошо...
Пу Пу налет...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Сале возење точак не ти смета?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“