Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1811504 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
тоа треба да се складира у боца одма... да се извози... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
И јас околу кичмата и дискус хернијата(не сум правел магнетна резонанца но се знае што е). Еве веќе 2 години и плус откако ја сјебав и тоа си е. Лани зимата одев 10 дена во Бања Банско зимава се заебав не отидов. Уште кога беше пресно отидов кај Баба Шинка ме фати жената и ми вика не си за кај мене и уште кога ми го кажа тоа знаев дека сум сјебан за сите пари. Но како што прочитав некој од членовите што има дискус хернија и ептен ги фаќа да неможат да станат јас до толку не сум (пу пу). Работам и тешка физичка работа и кревам тежини но ја немам таа цврстина и јачина што ја имав во половините и отпосле имам болки. Освен што одев еднаш 10 дена на физикална и на бања и до Шинка друго не сум пробал. Многу народ слушам се фалат и се задоволни од некој човек од Прилеп некој си Нинџа за таа работа. И ако се одлучам накаде лек да барам може да одам кај тој човек.

Некој ако знае и слушнал нешто за човекот нека каже, гледам дека многу народ ја има таа мака па на сите ни било од помош. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
абе какви киропрактичари, местачи и глупости.. појма немаат тие... идете си вие фино лепо кај иван и ке ве реши за сите пари он...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Многу народ слушам се фалат и се задоволни од некој човек од Прилеп некој си Нинџа за таа работа. И ако се одлучам накаде лек да барам може да одам кај тој човек.

Некој ако знае и слушнал нешто за човекот нека каже, гледам дека многу народ ја има таа мака па на сите ни било од помош. :)

Јас одев кај Благоја од Прилеп...
Па ми помогна, тогаш бев во многу лоша состојба...Веќе не знаев што да направам...Одев три терапии, во рок од месец дена одприлике...
После тоа ми беше малку подобро, но пак имав болки...Продолжив на физиотерапија, значи после две месеца од кај човекот. Си истерав 15 дена терапија, па после два месеца уште 5 дена...треба да одам повторно, веројатно минимум 10 дена, а после си знам....Секоја пролет и секоја есен, по препорака на докторката треба да си истерам по 10 терапии...
Пред долго патување со кола, пред тешка физичка работа секогаш треба да си земам апченце, да го спремам организмот...
Да се чувам од големи терети, итн итн...Познати ствари :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Имам ја еден човек за вакви работи, Столе ;D Во зградите меѓу Рамстор и државна, оправа луѓе со вакви проблеми :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Многу народ слушам се фалат и се задоволни од некој човек од Прилеп некој си Нинџа за таа работа. И ако се одлучам накаде лек да барам може да одам кај тој човек.

Јас одев кај Благоја од Прилеп...
Па ми помогна, тогаш бев во многу лоша состојба...Веќе не знаев што да направам...Одев три терапии, во рок од месец дена одприлике...
После тоа ми беше малку подобро, но пак имав болки...Продолжив на физиотерапија, значи после две месеца од кај човекот. Си истерав 15 дена терапија, па после два месеца уште 5 дена...треба да одам повторно, веројатно минимум 10 дена, а после си знам....Секоја пролет и секоја есен, по препорака на докторката треба да си истерам по 10 терапии...
Пред долго патување со кола, пред тешка физичка работа секогаш треба да си земам апченце, да го спремам организмот...
Да се чувам од големи терети, итн итн...Познати ствари :)

Па ти млад чоек си бе па да се чуваш од големи терети мајку му.... немаш 700 години ебаго :(

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Еве го лекот за нас фосилите ... ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Базен и лежалка, тоа е тоа Џиџи.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: Здравје, медицински установи, опрема и стручнос
« Одговори #473 на: 07 Јуни 2013, 22:06:10 pm »
Покрај ова и на плочки е меко ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
денес бев во државна да однесам повреден од работа...абе немам зборови...влагаме на преглед 2ца млади доктори, едниот гледа незнае шо гледа, другата се расправа на телефон како за охрид викендот не се договориле како шо треба абе мизерија, тешко нас за 10 години кој ли ке работи таму

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3414
  • Хюндай Тюсон
Е тука е моментот.. кај другите професии татините синови и ќерки ајде можеби и некако ќе се снајдат ама кај докторите тешко мене во клас конкретно имаше една што идеше со синот на моќен доктор овде во штип. И сега дознав дека иднава снаа студирала за докторка. Ќе беше се тоа ок ама да не ја знаев што марка е од средно. Добра на око ама човече проста ко грав. Али ако стане снаа рачунај ќе стане и докторка. Е никако не би сакал она да ме лечи ниту мене ниту никој што го познавам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Денес колега имаше инфаркт на работа. Викнавме брза помош и го однесовме во клиника. Таму го оперираа и му ставија стент. А на сестра му и изнакажале приказни како го реанимирале, го донеле мртов, ќе имал трајни последици на мозокот, а кога го испративме во операциона сала чоекот уште беше свесен.

Значи секој осет за професионализам е изгубен кај докториве.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Најверојатно затоа што се занимаваат со административна работа 90% од времето, наместо да лекуваат народ.

А има и некои што се тапа, нормално.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Се работи за проблем со/околу панкреасот. Кај нас се направени снимања ова она, ама немаат некоја сонда/апарат, и треба да се среди тоа во Београд/Софија. Така рекоа. Некој од вас да е запознаен со нешто слично ? Не е пакнреатит, нешто ситно е во почетна фаза, ама ќе мора хируршки зафат за да се среди. Некоја клиника за гастро (ваљда) во Београд или Софија ?

едит: Се работи за  Endoehosonografia za tu.pancreatis.
Тука кај нас, нема ни во државни ни во приватни клиники.
« Последно менување: 27 Август 2013, 14:30:08 pm Спенсер »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Прво дали отидовте кај Д-р Санде Стојановски во 8 Септември? Човекот е невидено добар хирург, ако не сте биле добро е да се консултирате и со него. А за болницава би требало тие да ти препорачаат некоја ако мора да се оди таму...