Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823665 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
De bre Igor od edno vadenje zab ne se umira taka lesno ne se sekiraj.... :D

Ako ima igla skrseno vnatre,na rengen ke se gleda.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Сум вадел и други и сум немал гајле, клештите не ми се страшни, ама ова шилецов кога го видов... :O

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Имаме забарр на форумов ??? Да си закажам за поправање заби ;D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Сум вадел и други и сум немал гајле, клештите не ми се страшни, ама ова шилецов кога го видов... :O
Jebiga ne se za dzabe izmisleni,ima ponekogas potreba i od niv :D

Имаме забарр на форумов ??? Да си закажам за поправање заби ;D
Ako si u Strumica, koga sakas,togas :D
-J.Clarkson

Отсутен Igor

• Легенда
А што по ѓаволите е шилецот? Није ваљда дека со него бута у месото па го вади коренот одоздола :| ...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Кирета се вика и служи баш за вадење на корени ако ти е скршен забот или скапан ...

Отсутен Igor

• Легенда
Како дилдо е, мислев у гз ќе ми го набута и затоа срце ми застана. ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Има уште еден куп такви слични справи за мачење (ја така ги викам :) ). Јебига, медицинава слабо нешто ни иде напред :D
Иначе па на крај го извадив забот (џабе толку ме мачеа :/ ), раната уште не ми е зарасната и ми се цеди гној од внатре - чудна работа. Коа ќе се вратам од одмор па ќе мора да идам на зубар, леле па ако ме отвараааа  :o

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Da go ispravam djidji,ne se vika kireta,kiretata e za druga namena. Polugi se vikaat tie silci,i gi ima poveke vidovi,zavisno od zabot odnosno brojot i gradbata korenite.

Djidji ovojpat poslusaj me i odma da odis,nemoj pak na svoja raka. Do sega ne bi trebalo da imas gnoj ako si bil terapiski dobro pokrien postoperativno.

-J.Clarkson

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Имам јас еден корен за вадење.. Ама штом така работата Не го вадам.... Нека стои.. Бегај таму лом ке ме напраи.. Минатиот пат кога вадев заб 24 саати не престана крварењето.. па завршив на дежурен во државна.....

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Мене само од муабетиве црева ми се превртеа, а па тек на стол да седнам.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Ја некако со забот завршив работа...Сеа за сеа сум ОК, а докторот не можам да го  најдам за да одам на контрола...
Јбга- тоа ти е медицина кај нас :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Igor

• Легенда
Мене само од муабетиве црева ми се превртеа, а па тек на стол да седнам.

Од мене не ти било страв повеќе, верувај. ;D
Колку што имам паѓано во несвест по болници и амбуланти, неможам ни да избројам.
Башка и од тоа бегање од забар се влоши ситуацијата и морав да се решам, па мост, курци палци .. ај пари што отидоа многу, ама сигурно и си го скратив животов за едно 12 години.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Како е можно толко многу да ви е страв од забар?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ја последен пат вадев два одеднаш, седмица и осмица. Осмицата криво израснала и ебало мамата на седмицата. Па мораше на операција да идам. Шала на страна супер пројдов, заебанции со докторот и сестрите. А имам многу страв од забар. Едно време му викам, докторе јас отидов срцево ќе ми излезе. Почна да се смее и да ме прска под маица со она возухот што шприца. И им вика на сестрите ајде песна за мики, кога фатија да пеат то мики то неможев да им поверувам на очите. И така на шала на смеа пројдов. Па купив надвор буренце лашко за пиење пошо ми дозволија ладно пиво да мавам :D

А жената за осмица многу лошо пројде во државна, нит гнојот да се повлече нит ништо, со болки ептен. Па и тој докторот Адам се викаше, ко од хорор филм излезен у пм. Само приватно на забар.