Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615084 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
јаболко со клинец?

Да, ова го знам сигурно 20 години уназад од баба ми. И знам дека било доста ефикасно, бидејќи дедо ми имаше многу проблеми со тоа железо. Во јаболко се става клинец и се остава цела ноќ мислам, па наредниот ден го јадеш јаболкото.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
јаболко со клинец?

Да, ова го знам сигурно 20 години уназад од баба ми. И знам дека било доста ефикасно, бидејќи дедо ми имаше многу проблеми со тоа железо. Во јаболко се става клинец и се остава цела ноќ мислам, па наредниот ден го јадеш јаболкото.

Роџо, не се заебавај, има добри суплементи за тоа.
Ти треба само соодветниот рецепт за дозирање.
На бебе сум давал од шприц да пие, за возрасен барем е лесно...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Железо се решва со нормална исхрана ништо поќе не треба, јас од 1 и нешто , со нормална исхрана за две недели без суплементи го вратив на горна граница како шо и ми е цел живот. Ако евентуално бега негде има суплементи дур не се реши проблемот.
Иначе стварно гусените тавчиња придонесуваат за здрав внес на железо и се доживотни со рок на траење ако се употребуваат правилно.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
kako e toa pravilno ?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore

Иначе стварно гусените тавчиња придонесуваат за здрав внес на железо и се доживотни со рок на траење ако се употребуваат правилно.
Што би се рекло, ако пржиш црвено месо и џигери доста често :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Вегание се отепаа од студии дека месото не чинело, поготово червеното....
ал зае*и ти таја работа.
https://www.google.com/maps/place/Motel+%26+restaurant+Chichko+Taljo/@41.2188466,21.2033693,19.5z/data=!4m15!1m8!3m7!1s0x1356d68f66c506af:0x68bc311eda375a01!2sDemir+Hisar!3b1!8m2!3d41.2213604!4d21.2025287!16s%2Fm%2F02q4n43!3m5!1s0x1356d688df4a7479:0x6971b1760a588cc0!8m2!3d41.2189753!4d21.2039274!16s%2Fg%2F11f08kydjq?entry=ttu
3-4 терапии со џигер кај Таљота ко нов ќе бидиш :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5206
Железо се решва со нормална исхрана ништо поќе не треба, јас од 1 и нешто , со нормална исхрана за две недели без суплементи го вратив на горна граница како шо и ми е цел живот. Ако евентуално бега негде има суплементи дур не се реши проблемот.

Daj preporaka za gusano tavce. Brend ili nesto, ima mal milion so razlicni review-a mada vpecatok mi e deka negativnite se od so neznaat kako da gi koristat.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Џигер во марамица во кафана Софра - Маџари. Железото на максимум оди потоа ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Да не се заборави лукче и магдоносче за железото да биде комплетирано :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
@nikola_bb Гус е гус нема многу нешто разлика меѓу најефтина и најскапа, со текот на користењето ќе се подобри слојот на неа. Новата јас ја "Зачинив" на неколку пати со сончогледово, микронски да ја намрсиш и пребришиш, да не остани масло, скоро како сува да игледа и на 220ц во релна еден саат, на неколку пати така се ствара заштитен слој преку целата, и тоа е тоа, со текот на пжењата само ќе се подобрува. Избегавај динстања со киселински работи, зеленчуци со Ц витамин и слично оти ќе го одстаниш тој слојот па ќе треба па на ново да се заебаваш. Миење само со топла вода, избегавам детергент, некогаш ретко минимално,, и сушење после тоа да не ја оставиш водена.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Да не се заборави лукче и магдоносче за железото да биде комплетирано :)

Првин една жолта за циркулација, џигер за железо, лукче за нормален притисок.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
@nikola_bb Гус е гус нема многу нешто разлика меѓу најефтина и најскапа, со текот на користењето ќе се подобри слојот на неа. Новата јас ја "Зачинив" на неколку пати со сончогледово, микронски да ја намрсиш и пребришиш, да не остани масло, скоро како сува да игледа и на 220ц во релна еден саат, на неколку пати така се ствара заштитен слој преку целата, и тоа е тоа, со текот на пжењата само ќе се подобрува. Избегавај динстања со киселински работи, зеленчуци со Ц витамин и слично оти ќе го одстаниш тој слојот па ќе треба па на ново да се заебаваш. Миење само со топла вода, избегавам детергент, некогаш ретко минимално,, и сушење после тоа да не ја оставиш водена.
Drugo prasanje, pretpostavuvam deka odgovorot e da ama sepak. Bi mozelo i na indukciska plotna da se koristi valjda?

Отсутен vladic3110

• Сениор
@nikola_bb Не сум користел лично , ама не гледам зошто не би.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Daj preporaka za gusano tavce. Brend ili nesto, ima mal milion so razlicni review-a mada vpecatok mi e deka negativnite se od so neznaat kako da gi koristat.

Види си овде, тавите се врв. Само димензија да видиш што ти одговара.
https://tehnopolis.mk/p/4932/gril-tava-od-gus-muhler-tika-mr-2826ci-new-28x28cm
Преумрсена доаѓа, така да одма печеш. Ама ако сакаш ти измиј ја и умрси си ја одново. Како и да е, тешко е да утнеш. А и да ја утнеш, со дрвена лажица ќе ископаш се и јово наново.

Отсутен nikola_bb

• Сениор

Види си овде, тавите се врв. Само димензија да видиш што ти одговара.
https://tehnopolis.mk/p/4932/gril-tava-od-gus-muhler-tika-mr-2826ci-new-28x28cm
Преумрсена доаѓа, така да одма печеш. Ама ако сакаш ти измиј ја и умрси си ја одново. Како и да е, тешко е да утнеш. А и да ја утнеш, со дрвена лажица ќе ископаш се и јово наново.
Ne sum vo MK, kako i da e fala na preporaka