Јас кога ме опна така стомакот лани , леукоцитите ми беа над 50, железото 1.2, од здрав прав претходните денови, полежив 5 дена, ме пуштија без јасна дијагноза.... МОжи хеликото да ти има и некој чир раздупено во желудникот,прати го изметот деновиве, да не има црнила или црни дамки како кафе, не ти е на одмет.
Ferofolic, од Грција се земаат, јас не ги земав оти само се крена за брзо.., бог и батине се за кревање на железо, спрема останати лајна кај нас, уствари ако се треба лекарства, јас се земам од Грција. Не е суеверие, стварно се шо суим земал од таму спрема од овде, лично на мене сум осетил разлика., Самите доктори викаат, барем кај нас Бт, ако те носи патот земи од Лерин.
Шо се од PPI не се изнапив за желудникот овде, мислам дека се 80% нишесте се внатре. Сега сум на Esomeprazole, кај нас под Еманера. Ги земам како Nexium од Astrazeneca од ЛЕрин, сум си играл играчки земи едните едните па другите, дефинитивно ми беше е подобро со овие од Астра зенека, ем поефтини се, уствари се е поефтино од ап таму, освен ако не ти е тука на позитивна листа па да го земаш на пола цена.. Неуробионот исто, поквалитетен е. и ред други работи.
Колагенот од DoppelHertz e 3390 денари кај нас, Бугарија е 53 лева..
Овде ем не ребрат со цените, ем квалитетот е сумљив, спрема мене и во овие работи или се дешаваат срања како на онкологија, да штедат на лек за повеќе ќар или и низ овие фармацевстките куќи владее страшна неукост во браншата шо ја учеле и работат.