Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1422605 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Јас сум задоволен, а не сум бил на приватно па не можам да споредам (ни за услуга ни за цени)... Не знам колку ти е комплицирана ситуацијата тебе, ама генерално ги решаваат брзо и лесно израстоците. Генерално не е нешто комплицирано како зафат.

@loopz

Све се на заебани места, пизда им материна.
На врат ги кинам со маици, на половина ебам една со каишот на редовна база...

Си мислам високиот притисок од нив дека ми е.
Политички партии не ме изнервирале толку у живот.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Све се на заебани места, пизда им материна.
На врат ги кинам со маици, на половина ебам една со каишот на редовна база...

Си мислам високиот притисок од нив дека ми е.
Политички партии не ме изнервирале толку у живот.

Остај, мене ме нервираа неколку - им се гледаа многу привлечни на рипките - не на морски, на езерските во Охридско. Чат пат ме вадеа од памет, не знаеш колку болеше кога ги повлекуваа додека се обидуваа да ги изедат. Не им успеваше ама не се откажуваа упм, како да пливаш со пирани.   :-X

Отстранувањето не е ништо во споредба со тоа, во моментот мала болка како мува кога ќе те касне. Со некое апаратче се вадат во исто време ги гори некако, не тече ни крв ни ништо.

Кога ќе ги решиш ќе се чудиш на себе што си одолговлекувал толку време.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Апсолутно тоа треба да се решава одма. Коста мислам дека испод 2 минути му треба од влагање во ординацијата до излагање. (Плус чекање надвор ако е гужва, а секогаш е.) Сигурно секаде е така. Периодот е кнап, и треба да се искористи тоа се да се среди што побрзо, бидејќи веќе сонцето почнува да пече.

Нема потрба од малтретирање и трпење за толку проста работа.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
Абе не ме нњрвираат толку колку што ме плашат. Некои навпдно не смењло да се чепкаат, тие се тие заебаните ама кажете како сте поминале да им е*а мајката дур не би тие мене.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Па тие се доктори да кажат дали треба или не. И баш ако не треба да се чепкаат (малигни и слично) треба да се прегледаат што е возможно побрзо. На пример меланома е најбрзорастечки рак, за 2 месеци капут. И не се чепка, туку одма се отстранува.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Па да де зато сака да ги реша. Мисла дека може да мутираат. Да било меланом ќе ме забораеле одамна  :) немат лек за кожен рак, 10% живеат максимум 5години.
Многу вежбање,  месеци,  core strengthening exercises for herniated disc, без зајакнати мускули,пак ќе се повторува повредата. Иначе шознам за бањите, мене ми е страв оти порано секогаш кога ќе пробав со топло уште полошо ми беше,  и на терапија од тие инфра ламбите уште полошо се осеќав,  од ладно ми е поокеј.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

дедлифт? Да не се до пое*ит, иако мене мноооогу ми прја али кај мене фрка е неправилно држење, кичмата е во ред, нема изместувања на пршлените.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
Имав пишано во темава за здравствените услуги во Македонија во споредба со Германија,минатата недела имав термин на забар за пломбирање на заб.За пломбирање со бела пломба со анестезија платени 0 евра.
Направени два спермограми заедно со проверка на крв и урина,ехо снимање  во приватна клиника наплатени 0 евра.

Во Македонија за сето ова во приватна клиника па едно 150е немаа да стигнат.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ami zosto idat site ovde zabi da prat i koli da popravaat ?
Za kvalitetot ? Brat mi beshe na nekoj pregled za nogata ( skrshena mu beshe pred 10 god) go zabolela 100 $$ plati samo da mu kazat deka od so mu bila skrshena go bolela xD

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Зависи во која држава си,не сите држави имаат ист здравствен и социјален систем.
Швајцарија земаат х2 плата према Германија,ама здравство скоро се оди на приватно.
Америка поќе од пола немаат никакво здравствено осигурување итн.итн.
Еве деновиве друг заб од нигде никаде ми направи "процес" болки,гној и сл...
Лечење и пломбирање ќе кошта негде околу 70е...
Плус едно 100че бакшиш ќе оди за цицките на сесРата ебаму стопанката. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Мече, ќути си, да не ти го прочита постов невестата, па да одиш за турска, за комплет заби.   ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4997

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
Зависи во која држава си,не сите држави имаат ист здравствен и социјален систем.
Швајцарија земаат х2 плата према Германија,ама здравство скоро се оди на приватно.
Америка поќе од пола немаат никакво здравствено осигурување итн.итн.
Еве деновиве друг заб од нигде никаде ми направи "процес" болки,гној и сл...
Лечење и пломбирање ќе кошта негде околу 70е...
Плус едно 100че бакшиш ќе оди за цицките на сесРата ебаму стопанката. ;D
џерманско . Другарка се пораѓаше шведско плацентата и ја забораја. Системот ко кичево исто да се пораѓаше за странци...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Мече, ќути си, да не ти го прочита постов невестата, па да одиш за турска, за комплет заби.   ;D
Па скоро ги сменив сите,али можи ми се исплаќа и таа варијанта.Ќе завршам работа и со косата. ;D
@Bicikle
Здравството во Германија знае да биде и многу полошо од Мк,а и многу подобро,тешко е да се опиши на кратко. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Како ќе зна да појда на добар доктур ? Или напишете книга, ама ко што гледам од печалбариве ако ппјш на државно ќе те лечат некој индијци или наши, за гермаците да те фатат скоро е не замисливо за похол3м дел...
« Последно менување: 18 Април 2023, 00:13:30 am Bicikle »

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
Има некој со слепо црево искуство на старост. Се довлечкав со вриштење кај 3 сабајле до болница, болки во желудникот мислев некој чир си еба матер, по некоја инфузија се смири некако,  ама чудни резултатите од крвта и ме задржаа,  ме наболва маклу десната страна, ама се трпи и сеа не знам дали е од шо ме исприцка една докторка без исав на таа страна или боли слепото црево.
На рентген има нешто таму ама, ко шо ми глеа овде сите пола пола се со сигурноста на дијагнозата.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html