Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1398393 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
Ту сам ту сам, не ме оперираа,  на хирургија сум на опсервација,  неам ни јадено ни пиено ништо, се матат нешто, пошо не ме боли нешто мн мн, томографија мислам ништо не покажа, ама крвта е сумлива, леукоцити беа 21 на почеток,  наредна слика слика се намалија на 17, црп 16 железо 4, тие на Б буквата за џигерот беа високи, јес да им кажав дека не пушам непијам накај година дена,  петокот пиев пушев. примам некој антибиотици и уште нешто 2 пати денот во инфузија.
Денес сабајле како шо ѕирнав пред да ги земат назад тие документите немаше за црп и железо пишано, само основна слика,  ама леукоцитите беа 8, во нормала.
Се осеќам шознам,  така така,  немам некоја бол на притисок голема, така благо по нелагодно ми е за разлика од другата страна. Сеа и желудникот како да го осеќам, ама можи да е од глад оти не ме оставаа ни вода да се напијам од недела 4 сабајле ништо не сум јаден ни пиен. Сеа ми рече еден е ај можи вода по некоја голтка.
Се надевам ќе ме решат за брзо,  било операција било пуштање дома.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
Може и да те пуштат без нож чим си поарен. Штом те чувале без јадење/пиење се мислеле дали да те резнат
New blood of old school

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Posle 3 meseci cekanje za termin vo zavodot za rehabilitacija da pocnam so terapija i masazi za kicmava sto mi e partal vcera konecno trgnav vesel poln so samodoverba deka kje me opraat. I taka si lezam jas na toa aparatite za struja vlaga eden cika so edna zena i vika eve ja gospogjava komsika mie od denes neka pocne so terapii. Ovie tuka mu vikaat abe full sme on pak de za eden coek kje go upikate nekade. Toj do mene sto lezese mu iskomentira kao nebiva drzava vaka so preku red ama ovoj mrtov laden ja ostai zenata da pocne so terapii i si izleze.
Ete go posle 15 min pak istiot nosi druga zena sega ovaa na nekoj negov rodnina pa bratucetka mu bila i pak ista prikazna eve vi donesov zena daj najdete i termin denes utre da pocne so terapija.
Ja onaka lezam mu se vrtam mu vikam cicko ela ja kje stanam neka legne zenata na mojov krevet  neka prodolzi so moite termini ja kje pocekam uste 3 meseci ne e problem a naredno ako imas doma kuce mace donesi gi i niv. Taa kutrata se zasrami iskoci a ovoj uporen pak bara termin za tipkava.
E jebemti i drzava i sistem i sve. Samo atomska za nas i kraj.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10405
malu e atomska, za 500 god pak kje se naselit ist narod. Nekoja sila od metafizickiot svet prostorov da go snemat.
Nego @vladic3110 se upraj?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Da se nadovrzam na moabetov od vcera - denes pak istiot toj  vrskadzija barase termin za zena od nekoj doktor da ide na masazi... Kje treba u petok da odam izgleda so palka za bezbol na nervi ide :)
Inace odamna nemam ideno vo zavodov ama sega kako da si vo Albanija ili Kosovo. Vo sekoja soba za terapija ima radivce koe ete diskretno sviri cisto da razbie monotonija ama izgleda edna stanica site imaat montirano Shkup. Vrabotenite isto taka ne se nashi ama aj kje predzvakas sepak usluzlivi se i fini kulturni duri ti ide i da gi gusnes od srekja :)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1488
Ве молам за препорака на очна ординација - за дете 6г.
Бевме на преглед за прво одделение и откривме дека не ни се гледа баш.
Докторката сама кажа да одиме на приватно да го прегледаат :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
Офатлмомедика спроти завод за вработување. Доктор Лазар Тренчев.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Сите ми го пофалија Др. Ристовски. Само до прв слободен термин, имаше 40 дена. (Сега може е друго).
Па правев на клиника, 50 денари.

@DarthJe5us ми кажуваше за една клиника, ама имам заборавено.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10948
  • 430i
Ве молам за препорака на очна ординација - за дете 6г.
Бевме на преглед за прво одделение и откривме дека не ни се гледа баш.
Докторката сама кажа да одиме на приватно да го прегледаат :)

Сите ми го пофалија Др. Ристовски. Само до прв слободен термин, имаше 40 дена. (Сега може е друго).

Закажете си и почекајте кај Др.Ристовски.
Вреди да почекате колку ќе треба.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
Др. Ристовски и од мене препорака. Хај фајв! И да се почека за термин, не е страшно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен koce1102

• Редовен
Овде www.ristovski.mk ?

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Да. Баш пиши, кога е прв слободен термин.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен koce1102

• Редовен
Фала на препораките, но закажано на др.место.
По препорака на колешка на сопругата.
Некоја жена од Систина- презадоволни биле од неа.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
Некој Бугарија да не оди случајно?  Да ми земеше колаген, Doppelherz 11000 во шишенца, кај нас е 3300 денари пакувањето, Бугарија  е 56 лева.
Најповеќе фален е за ефективност.
Или ако има некој предлог шо користел друг,  а е задоволен.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html