...
Eх... За некои работи се согласувам, но на крај целата науката односно истражувањата/студиите треба да бидат објективни и без сензационалистистички, необјективни, и можеби нарачани заклучоци/наслови. Тие многу добро знаат дека рандом поединци ќе го прочитаат само насловот и можеби реченица-две од абстрактот (хинт: како Дени) пред да го постираат новото „сознание“ некаде по социјалните мрежи.
Пошто мене лично ме коментираше, дозволи да ти ја вратам услугата: По што се разликуваш ти лично од сите описи и анализи кои ги направи? Што конкретно твојата техничка позадина (статистичка/аналитичка/научна/итн) ти помогна
објективно да процениш која е реалноста? И најконкретно: Каде не сум во право кога се обидувам да посочам дека истражувачите не може да заклучат што е поефикасно меѓу имунитет од прележаност наспроти вакцинирање, кога за основна мерка земаат моментална концентрација на антитела во крв? И тоа сето тоа без јасно и ригидни правила за временски периоди после прележување ковид19, и после 2-ра доза вакцинација.
Што е неточно во тоа што го кажав? И дали со игнорирањето на тоа, токму и ти лично не си пандан на приматите кои фрлаат измет?

На крај едно многу корисно прашање секаде и секогаш е
cui bono, или по нашки - кој ќарува?
Пошто некој дебело ќарува, и тоа без јасен бенефот по општото/јавното здравје (можеби и напротив, на штета на јавното здравје)... И конечно еве го тоа што го спомнав утрово. Не се работи за тебе ама сети се дека те прашав што всушност подржуваш. Станува збор за господинот Christopher Cole кој е на функција Executive Officer во Food and Drug Administration (FDA) и малку олд скул новинарско-истражувачка работа:
https://www.msn.com/en-us/news/us/fda-exec-caught-on-camera-saying-biden-will-force-an-annual-covid-shot/ar-AATXTmJ?li=BBnbcA1