Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1860375 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
Голем број од преживеаните велат дека не беше опасен вирусот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
голем број преживеаја.
Што рече еден од политичариве : за тие што умреа смртноста е 100% .

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5396
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Трета доза треба да си биде индивидуална одлука.

Некој горе (во хиерархијата) не се согласува... Како што реков, се надевам дека австриските пракси и легислативи (подолу) нема да дојдат и кај нас, ама со вакви конформисти какви што ги имаме којзнае што сѐ е можно да се случи.

The Austrian government will check citizens’ vaccination status against their vaccine registry. Anyone found to not have two vaccines plus a booster will be punished accordingly. A first ‘offense’ will mean a €600 ($687) fine, with subsequent violations reaching up to €3,400 ($3,890).
The development confirms previous reports that the Austrian government will hire people to “hunt down vaccine refusers.”
In addition, the Austrian government has shortened the period in which vaccinations remain valid, meaning citizens are required to receive their next dose 90 days earlier than previously... “‘From February 1, 2022, two-dose vaccinations are only valid for 180 days in Austria... The booster vaccination is valid for 270 days in both scenarios,’” the Austrian authorities explained.”

https://www.schengenvisainfo.com/news/non-vaccinated-austrians-to-be-fined-starting-from-march-15/
https://www.blick.ch/ausland/wegen-impfpflicht-ab-februar-oesterreich-sucht-angestellte-die-impf-verweigerer-jagen-id17087556.html
https://www.zerohedge.com/political/austrians-being-stopped-randomly-authorities-and-forced-prove-they-are-vaccinated

Отсутен Mikius

• Легенда
Голем број од преживеаните велат дека не беше опасен вирусот.
А кој вели дека не бил опасен?
Впрочем, кој вирус не е опасен?
Ме мрзи да пребарувам за да најдам колку некој се крстеше во Фергусон....
Баш ме интересира под кој камен се крие денес сиротиот Ферги :)
Брука.
Некогаш и премногу наука е контрапродуктивно, зарем се заборави на кваките, прскањето улици, итн.
Статистиките па се посебна прича, од толку вакцинирани само толку се разболеле, а вакцинираните во тој период помалку од 40%, ама кога се обидов да посочам на таа статистичка малоумност, утнав во децималната запирка и се фатија душегрижниците за истата :D
Среќа не ме прогласија за државен непријател :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ај и за сезонскиов да прајме паники да ни е интересно.
„.... зарем се заборави на кваките, прскањето улици, итн.“ непраењето муабет, избегавањето пријатели, не пуштањето рука за поздрав санки шугосан е некој.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Не е опасен вирусот. Шест милиони луѓе умреле.

Sent from my...

Отсутен Bicikle

• Легенда
Предходно не умираа? Умреа од респиратори и од антибиотици. И од сезонски умираат па не се креват паника. Онкологија е полна па ич никој не се замарат освен тие што имаат проблем.
п.с. А колку не умреа ?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Не е опасен вирусот. Шест милиони луѓе умреле.

Sent from my...
Евреи?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30675
    • CARclub.mk
Предходно не умираа? Умреа од респиратори и од антибиотици. И од сезонски умираат па не се креват паника. Онкологија е полна па ич никој не се замарат освен тие што имаат проблем.
п.с. А колку не умреа ?

Се надевам дека нема да се донесеш до дереџе некој да ти умре од Ковид, за некој друг да ти каже „ајде, многу други не умреа.“

Отсутен Mikius

• Легенда
п.с. А колку не умреа ?

Се надевам дека нема да се донесеш до дереџе некој да ти умре од Ковид, за некој друг да ти каже „ајде, многу други не умреа.“
И што? Ова треба да биде некаков аргумент дека вирусот е преопасен?
Дајте малку олабавете со жестината, ете ви ги вакцините и фиксајте се месечно по еднаш.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30675
    • CARclub.mk
Не, туку дека „многу не умреа“ е многу погрешен одговор за тоа колку умреле.

- Ме боли заб.
- А колку не ги боли заб?

- Скршив рака.
- А колку не скршија рака?

- Имам дијабетес.
- Ех, колку има што немаат дијабетес.

- Дедо ми умре.
- Ех, а колку не умреле?

И така натака...

Отсутен Mikius

• Легенда
Вујко ми умре од дијабетес, без симптоми на ковид, а го пишаа ковид поради позитивен тест кој мораше да го направи.

Јас би рекол дека дијабетесот е поопасен.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Особено во комбинација со ковид. А без ковид не многу.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ма какви комбинации, којзнае како му го извадија позитивниот тест, човек сам во планина, неколку месеци претходно влошена состојба, ваљда од непридржување до терапија, па го носат на лекар, па го враќаат за тест претходно итн.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5396
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Уффф, дијабетес само во комбинација со ковид19 е опасен?
Немој вакви работи... Шеќер/дијабет земено за мнозинството луѓе, е далеку поопасен до ковид19. За тие што ќе им се десат двете болести, неретко е фатален ама тоа не значи дека дијабет не е опасен за незаразените од ковид.

Да не бидам (пак) изваден од контекст: Не зборувам за ковид19 туку за дијабет, и дијабет е јебено опасна болест со многу здравствени и фатални последици. Со модерниов начин на живот (и неправилна исхрана) голем дел од луѓето во некој период од животот ќе се соочат со дијабетес. За жал со нашава здравствена култура, тоа откривање на дијабетот е касно и кога веќе настанала значителна непоправлива штета: страдаат очи, крвни садови, артериосклероза и сите васкуларни болести што се поврзани, итн, итн... Ултимативно последици може да бидат слепило, делумно или целосно, макуларна дегенерација. За артериосклероза не морам ваљда ни да објаснувам.
И не најмалку: Алцхајмерова болест неформално се нарекува и Дијабет тип 3.

Поврзаноста со ковид19 е затоа што ковид најмногу ги удира тие со слабости, а дијабет е јебено голема слабост. И без ковид дијабетот кога тогаш ќе ми наштети на тој што страда од него, помалку или повеќе зависи најмногу од раното откривање и дисциплината на човекот.

Доброто е што е лесно превентабилен, со правилен живот и правилна исхрана. Лошото е баш тоа, што се јавува заради неправилен живот и неправилна исхрана.

Ма какви комбинации, којзнае како му го извадија позитивниот тест, човек сам во планина, неколку месеци претходно влошена состојба, ваљда од непридржување до терапија, па го носат на лекар, па го враќаат за тест претходно итн.
False positive резултати се исклучително ретки за PCR тестови (фолс негатив се многу поверојатни).
Веројатно кутриот закачил ковид во самата болница, кога го однеле заради дијабет. Ковидот го дотепал, ама од тоа што го кажуваш секако бил многу болен.