Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1860731 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ок, на твојот коментар еве директен одговор:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

We have a lot of photographs in our collection, but this is perhaps the most iconic. Both boys were exposed to smallpox, but only the boy on the right had previously been vaccinated. The photograph, taken by a doctor working in Leicester, was first published in 1901

Вакцините НИКОГАШ не штителе да НЕ се заразиш! Вакцините придонесуваат за да се активира навреме одбрамбениот систем и да се справи со вирусот во твојот организам. Не е вакцината заштитен меур. Вирусот МОРА да дојде до нашиот организам, и нашиот имун систем да знае брзо и ефикасно да го „реши“. Тоа е целта на вакцините. И секогаш била.
На прележани од сипаници им даваат вакцини?
Да

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
за сипаници, не други.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45016
  • Il Moderatore

Кога одиш од школо у 3-то одделение  да те пелцаат против сипаници, те прашуваат нешто или само те пелцаат? Или против заушки? Јок. Те пелцаат - прележан/непрележан. И уште сме сите здрави и живи.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Другари
Министерство за транс, поп и виски.

• Легенда
Петок е.

• Легенда

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Петок е.

Ја сум фраерот у црната маица.

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда

Кога одиш од школо у 3-то одделение  да те пелцаат против сипаници, те прашуваат нешто или само те пелцаат? Или против заушки? Јок. Те пелцаат - прележан/непрележан. И уште сме сите здрави и живи.
во трето нема вакцини. порано ги даваат, пред да ги фатиш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Денешно трето е наше второ. До четврто се даваат некои вакцини, а и покасно мислам, не сум сигурен. Прележал или не. А, ако идеш у војска, пак пелцовање пред војска и на крај на војска. Кој те прашуе брат.   
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
Денешно трето е наше второ. До четврто се даваат некои вакцини, а и покасно мислам, не сум сигурен. Прележал или не. А, ако идеш у војска, пак пелцовање пред војска и на крај на војска. Кој те прашуе брат.
на крај на војска? Јас мислам дека таа на крај на војска ја пропуштив :-X

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15156
  • Пудингот на шоферството
15г како нема војска.Вие зборате за 80тите како било.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Легенда
Стар е стариот, прости му...

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,24338.0.html

Патем, УА Бранко!
Ќе му ебам, него ќе му служам...

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ни во второ. на 6 год се дава последната за сипаници. тогаш су бил мал, сега и да не ме прашаат ќе си кажа. Нус појавите од сипаниците беа/се минимални и далеку посиурни него да фатиш сипаници. Со коронава е драстично поинаку, а и плус ја прележав. Тоа што сипаниците и корона се различни друг муабет.  Можи не е добро да не те прашуваат, порано ни преглед правеа, ни крв ни бутур пред вакцина, сега ( додуша не секаде) бар за помаливе деца прават некој основен преглед плус крвна слика. За антибиотици ич да не зборувам, сега колку-толку барем кај поедини доктори се смени погледот. Тоа што сипаниците и корона се различни друг муабет. А и ако сметаш дека те штити вакцината, тогаш зошто би била задолжителна ?

Војската арно што е укинаа, немам повод да гинам за туѓи интереси да ти кажам нај искрено. Али е неповрзано со темава и е небитно.

Отсутен Mikius

• Легенда
Како бе немаш повод?
А Македонија целадалае, туѓ интерес ли е :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
Денеска има по софицтицирани методи од гинење, пушки и пиптоли :D