Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613061 пати)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Бидна денес со Синовача.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Дечки потребна е крвна група AB+, доколку сте таа крвна група и сте во можност и би сакале да дарувате крв, би ве замолил да ме контактирате во пп или со порака смс/вајбер/ на телефон 071 333 921.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
Дечки потребна е крвна група AB+, доколку сте таа крвна група и сте во можност и би сакале да дарувате крв, би ве замолил да ме контактирате во пп или со порака смс/вајбер/ на телефон 071 333 921.
Симо мора ли да биде АБ+? Универзален примател е АБ+, освен ако не се некои посебни карактеристики во прашање.
Се пријавувам, но со А+ ако може да се заврши работа.

D-r Ordevski

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
На трансфузиологија рекоа дека избегнуваат да мешаат крвни групи, бидејќи не се во сe` компатибилни. Секако, ако мора, ќе дадат и од друга крвна група, но избегнуваат поради можност од компликации. А+ крвна група имаат на транс. Овие реткиве се поголем проблем..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Прашај конкретно дали мора само AB+, или може и други крвни групи да се даруваат. Повеќе луѓе ќе ти се јават.

Пред 10-ина дена дарував инаку секако ќе ти се јавев... Чисто за информација, кога бев таму во трансфузиологија баш се појавија луѓе со потреба и замолија да се пријавам дека за нив дарувам. Сестрата рече дека нема проблем што сум различна крвна група од таа што ја бараат, компензирале на некој начин.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Секако дека може да се даруваат и други крвни групи, но залихите за AB+ се минимални и има недостаток. Не верувам дека би можеле да „искомпензираат“ недостаток. Затоа замолив во пп да ми се обратат потенцијалните дарители, да им кажам за кој пациент да кажат.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
Дечки кажете добар/добра масажер/ка терапевт оти ми отиде кичмата од седење на компјутер. Пред се Скопје да препорачате

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Стави го компјутерот на шанк, барем ќе знаеш од што те боли реброто :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Стави го компјутерот на шанк, барем ќе знаеш од што те боли реброто :D

Не постои шанк доволно висок за мене 😂

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Побарај назад низ темава, Зоки Златен ептен го фали Тоше од Трнодол. Има и контакт оставено и се. И јас се спремам за кај него кај и да е, па ако одам во блиска иднина ќе пренесам импресии.

Едит: Темава испадна комплицирана со 100 страни за ваксанјс, па ако има некој број од Тоше, нека остави уште еднаш порфавор :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Дечки кажете добар/добра масажер/ка терапевт оти ми отиде кичмата од седење на компјутер. Пред се Скопје да препорачате

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Физичка активност и после неколку месеци нема да има потреба од масажи. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Тоше Трнодол
070 291 622
Физиотерапевт на клуб
500 ден за 50 минути

Најдов да освежиме.

Физичка активност имам, се трудам барем, ама имам болки доста така што мора некој да ме намести тро.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Битно е да се има и добра столица со висинско подесување кај кичмата, како и висинско подесување кај вратот.

Освен работна положба во која си исправен, си има и  релакс механизам со подесив агол за навалување назад кога сакаш да одмориш.

Околу 8-10.000 денари се.

« Последно менување: 20 Октомври 2021, 16:05:45 pm Stratro »

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Vakvo nesto, jas ja imam bas ova, vrsi rabota od vreme na vreme

https://www.amazon.de/-/en/Sportplus-Inversion-Gravity-Trainer-Perfect/dp/B00IR7Z5E4/ref=sr_1_5?dchild=1&keywords=inversionsbank&qid=1634738581&sr=8-5

A bev i ovdeka pred nekoj den, 1000 den. Ima telefon slusni se, ako ti e blisku K. voda, go ima i na fb

https://www.beautynailhairsalons.com/MK/%28%28-Kisela-Voda-%29%29/236617093653340/POWER-Studio-za-%D0%A5%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0--chiropractic
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају