Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1614642 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Znam za xx brojka na slucai koj po nekolku dena posle vtora doza fajzer otisle vo nepovrat. Licata se nad 50 i 60 godini.

Причина?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Смрт.

Епа изглеа пензионерите се оние кои се најсоцијални суштества, јер они најмногу изумреа. Парче праат од искачање и киснење по кафани и дискотеки и техно журки ;D

Си имаат и тија журки
https://kumanovskimuabeti.mk/kumanovskite-penzioneri-gi-okupiraa-bankite/

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Znam za xx brojka na slucai koj po nekolku dena posle vtora doza fajzer otisle vo nepovrat. Licata se nad 50 i 60 godini.

Причина?
Toa mi e i postrasno... Sto se slucuva posle vtora doza, moze da e od x pricini(nesto sosema treto) a nikoj ne proveruva zosto kako sto i da izleze so oficijalen stav. Celata rabota e mnogu mnogu matna.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312

Причина?
Toa mi e i postrasno... Sto se slucuva posle vtora doza, moze da e od x pricini(nesto sosema treto) a nikoj ne proveruva zosto kako sto i da izleze so oficijalen stav. Celata rabota e mnogu mnogu matna.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
А пушачи биле ли?

Отсутен Bicikle

• Легенда
цигарите немаат врска, поздрав бев ко пиев цигари. Вака по стресен сум. Башка што фрлив + 15 кг и не можам да се запрам во јадење, што е исто така лошо.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Во секое време можиш да ги почниш. ;D
Јас после една година како шо ги оставив на мајтап,така и си ги птодолжив на мајтап.
Ама сега за разлика од порано повеќе ме нервираат и пречат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Би се самопогазил, ќе биде неморално од моја страна. Не ми пречат ни денес, нити ме нервираат. Уживам кога ќе појда во зачадена просторија, ич не ми смета. Боља работа нема у живот. Можда дрифт, ама тука се негде .

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
99-та у диско без вентилација седевме од 4-8 часа, стопанему...
A 90% дуваа кој што закачил.
Не знам што се случи...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Епа прерачунај колку си остарел од 99 та навака, е тоа се случило  ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Стар сам као Лада Караван, у пичку...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Za mene bolja kola od wartburg nema, poznaje me svaka bandera.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Буквално истото му се случи на еден од вујковците, со таа разлика што го однесоа на ковид одделение.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Прочитав некој пост на фб дека вакциниран човек со синовак не може да влезе во Германија или Австрија. Вистина е ова, или класични шпекулации се
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Прочитав некој пост на фб дека вакциниран човек со синовак не може да влезе во Германија или Австрија. Вистина е ова, или класични шпекулации се

И со Синофарм не може, си имаат на владин сајт тековни критериуми за влез и престој во државата.

Пред 2 недели гледав бидејќи сакав да одам во посета на друштво, ако добро сфатив и вакциниран (со некоја од 4те одобрени) и со PCR требаше да сум во карантин одредено време.

Имаме луѓе што живеат таму, нека кажат, најдобро им се пласирани на нив информациите.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Со Мк пасош и со нерегулиран престој во Германија(турист),покрај вакцината,ќе треба и пцр тест,добра причина за посета(роднини) и покана од нив и повратен билет.
Ова важи за авионски,по копно е полабаво,посебно шо можи и да ги заобиколиш "контролните пунктови".
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D