Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1979224 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
А има ли некој симптом што не е корона симптом,да знам за друг пат?

Во моментов нема :) Секој симптом на оние од инфективна им е корона :) Инаку стомачен вирус има во моментов низ мкд и мн луѓе се со повраќање и диареа. Ама во болнициве најлесно им е да не се замараат и да ти побараат ковид тест. Може и за безбедност или протоколот им е таков, кој да знае, ама пак тие брзите колку се точни... :D
Така да ако планираш да одиш на државниве брзиот тест не ти бега. На матичен или приватно може ќе поминеш без.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

Запек ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Ако испаднеш позитивен, значи симптом си имал. Ако не, тоа е.

И јас го правев мојот прв PCR во целава пандемија поради настинка, глупа температура од 37.0 и иритирано (не болно) грло.

Што е сигурно, сигурно е, имам луѓе околу мене што се ризични. Среќа негативен сум, и ми помина за 4 дена, како и секоја настинка. Само температурата ме бунеше.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Inter1

• Редовен

Запек ;D

Ако те болат јајници, а си машко, ваљда немаш корона :D

Отсутен Inter1

• Редовен

Што е сигурно, сигурно е, имам луѓе околу мене што се ризични.

И што е тука сигурното? Тестовите не се 100% точни. Имаш милион позитивни и негативни лажни. Еден куп луѓе знам со по неколку различни резултати правени во ист ден приватно и државно.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
У кратки црти,ако сакаш да извадиш боледување ден-два нема шанси,нема симптом што можеш да го наведиш и да помиеш без корона тест па дури и може да те извадат позитивен а здрав-прав и вакциниран.

Благодарам,утре ќе пишам што ќе биде исходот од тестот.
Се вакцинирав само за да можам да испадам од државава,сето ова се коси со здрава логика и не верувам у сето ова.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Inter1

• Редовен
У кратки црти,ако сакаш да извадиш боледување ден-два нема шанси,нема симптом што можеш да го наведиш и да помиеш без корона тест па дури и може да те извадат позитивен а здрав-прав и вакциниран.

Најдобро тоа да видиш со матичниот. Тој секако мора да ти отвори боледување, преку него оди. И таман ќе ти каже дали тест ќе треба да носиш или не особено што си вакциниран.
Ама сам ако одиш на инфективно, нема да те примат додека не им однесеш тест. Вчера невеста од мој другар исто не ја примија на инфективно со стомачен вирус (истите симптоми, повраќање и дијареа) додека не им однесе негативен тест. Денес треба да видам што направиле, ама вчера вечерта не ги примија.   

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Матичниот ми го закажа тестот, прв пат одам,нова ми е,старата матична ми  замина во пензија во јануари годинава.Ќе треба друга да барам дефинитивно.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram

Што е сигурно, сигурно е, имам луѓе околу мене што се ризични.

И што е тука сигурното? Тестовите не се 100% точни. Имаш милион позитивни и негативни лажни. Еден куп луѓе знам со по неколку различни резултати правени во ист ден приватно и државно.

Посигурно е од тоа да не направам тест и да се шверцам на моја интуиција дека "настинка е ќе пројде".
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Inter1

• Редовен
Матичниот ми го закажа тестот, прв пат одам,нова ми е,старата матична ми  замина во пензија во јануари годинава.Ќе треба друга да барам дефинитивно.

Види сега и кај трет да одиш, ако така им кажале од Мин за здравство тоа е, исто ти се фаќа. Најлесно им е да ти кажат да направиш проверка. И за нивна правна сигурност, а и за „здравствена“. Тие ќе се обезбедени дека ти рекле да направиш, утре контроли едно друго се бива. А тие брзи тестови што не се 100% точни и што можеш и болен да испаднеш е друг проблем. А и тие ПЦР и тие не се 100% точни ама се далеку подобри од брзите.
Ама тоа е што е јбг. Некогаш и ова ќе помине.

„Посигурно е од тоа да не направам тест и да се шверцам на моја интуиција дека "настинка е ќе пројде".“  - Така е посигурно е, ама не 100% сигурно. Во секој случај подобро од ништо, ама секогаш имај резерва. А дека си бил ти со ризични... Сите сме ризични, здрави прави умираат, стари/болни поминуваат од нога... Кој како ќе го фати.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Abe men, samo kontakti demek ovaj bolen  onaj bolen ti demek si bil vo kontakt so nimi, kolega moj mesec dena odseda doma sve na sve, zatoa za zhto  i da e odma na maticen korona i da vi zakaze da se testirate. Ko shto nemat termini nedela dena kje si otsedis doma

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Dodeka cekas termin moze i da crknes ....
Zan mitrev petokot napad na zolcka vo 12 na polnokj cekame doktor 20minuti. Doagja doktorce dava infuzija i ketonal da se smirat bolki, pravdanja deka on ne e gastro i neznae sto tocno gleda na ehoto. Bitno se zemaat 7000 denari i se prodava prikazna deka oni se so koronava mnogu zafateni i epten deka bolki zatoa ne primile i me pratile na bankomat da vadam pari(terminalot neli zaklucen bil).... Se e korona drugite crknete koj ve tiit....
Vo gjorce edna doktorka e ostanata za da vakcinira bebinja od Karpos, Gjorce i Saraj.... Drugite za kovid bockaat. Kutrata nemoze da postigne

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Dodeka cekas termin moze i da crknes ....
Стариот мој, му закажаа снимање на 15 Септември, сиротиот си замина на 8-ми Јули. Ми се јавува на 16-ти госпожата да ми се дере на телефон зошто не сме се појавиле на снимање... прв пат сум испцул непоознат човек од петици, велам ако ти дојдам таму ќе те задавам со кабелот од телефонот...

Отсутен Inter1

• Редовен
Zan Mitrev e najgolemiot kriminalec sto postoi. Posle nego Sistina i kompanija...
Dzabe nemase tvit - Nemozes da dokazes deka nesto te boli vo drzavno i deka nisto ne ti e na privatno.

@Tischläufer Socuvstvo :(

Отсутен Bicikle

• Легенда
Како бе да гледат, а да не знајт што гледат?!!?? За зјапање не ми требит школо, сите знајме да мрдаме со сондана и да се џариме в монитор ебаго.
Од колега мајка му почина ппсле 2 саати од операција во ж.м. одкако си дошла дома, а 3000 еу мораш да ги дајш унапред.